2015. december 19., szombat

Blogturné #125 - Kylie Scott: Taktus

Miért: Csak úgy.

Tartalom: Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte.

Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide! (Könyvmolyképző)


Vélemény: Sajnos nem voltam tőle annyira elájulva, mint szerettem volna. Persze, tipikus New-Adult könyvről beszélünk, ezért lehet, hogy ennek tudta ellenére, magas elvárásokkal kezdtem neki az olvasásnak, mert nekem ez az alaptörténet nem nagyon működött. 
Kezdjük azzal, hogy teljesen irreális az egész. Nem feltétlen arra a részére gondolok, hogy egy lány, Las Vegasban hulla részegen hozzámegy valami számára teljesen ismeretlen, ám hasonlóan ittas sráchoz, mert azt el tudom képzelni, hogy ott ez akár napi szinten is megeshet. Ám azt a verziót, ahol ez a pasas éppenséggel egy híres rocksztár, akinek majd' minden lépését árgus szemekkel figyelik a paparazzik, a tv-riporterek meg a többiek, nos, mondjuk úgy, hogy finoman szólva nehezen tudom elképzelni. Ezzel mondjuk lehet, hogy teljesen egyedül vagyok, nem tudom. Másnak talán pont emiatt az irrealitása miatt fog megtetszeni, de én sajnos nem ebbe a táborba tartozom. De menjünk tovább.
Szóval, Evelyn hozzámegy David Ferrishez, a Stage Dive szólógitárosához, ugye. És ezután nem, hogy rövid idő után elutasítja a válás gondolatát, hanem még bele is szeret a férfiba, és próbálja megtartani. David detto. Most nem azért, de normális körülmények között mindenki tudja, hogy ennek a sztorinak egy rövid úton bekövetkező válással kellett volna végződnie - de akkor persze nem lenne ez a könyv sem -, ahol a lány felmarkolja a neki felajánlott pénzt, és kész. Persze, nem mondom, azért voltak bicskanyitogató részek a könyvben, például David rámenős, idegesítő ügyvédeit halomra tudtam volna lőni, gond nélkül. Elképesztően tenyérbemászó balfaszok voltak, akiktől a hideg is végigfutott a hátamon nem egyszer.  
Evelynt végül is sikerült megkedvelnem olvasás közben, de azért végig ott dobolt a fejemben a gondolat, hogy anyukám, azért a való életben ekkora szerencséd akkor se lenne, ha a világ összes fortunája a tiéd lenne. Nem mondanám, hogy irigyeltem volna tőle, mert azért nyilván David sem egy szent, voltak egészen meredek pillanatai a könyvben, de a vége felé már azt hiszem sikerült elhitetniük velem, hogy oké, ez a dolog, ha kissé nehezen is, de tényleg működhet kettejük között. Egy kis pluszpont Ev-nek: végre egy újabb olyan hősnő, aki nem nádszál vékony, hanem picit husisabb. Lehet, hogy ez hülyeség, de néha jól esik ilyen karakterekről olvasni a sok tökéletesen kinéző álompasi/álomnő között. 
A férfi főszereplőnkkel leginkább az volt a bajom, hogy nem volt egyedi, hanem sokkal inkább Evelyn, férfi verzióban. Jobban örültem volna, ha kevésbe hasonlítottak volna egymásra belsőleg, mert szerintem egy kis különbség kell egy párkapcsolatban - és nem olyan különbség, hogy kinek mi van a lába között -.
A kettejük közötti romantika végül is nem volt rossz, csak egy kicsit gyors. Értem én, hogy a testi vágy nagyon sokban befolyásolja a dolgokat, de azért azt, hogy ilyen hamar egymásnak esnek, én egy kicsit erősnek éreztem. Az erotika összességében jó volt benne, és talán nem is volt olyan eltúlzottan sok. 
A folytatásokkal kapcsolatban el tudom mondani, hogy Malcolm és Jimmy köteteire leszek a legkíváncsibb, számomra eddig ők tűnnek a legérdekesebb karaktereknek a zenekar tagjai közül, remélem be is váltják majd a hozzájuk fűződő reményeimet. 

Kedvenc karakter(ek): Evelyn
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 7/10


Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Császár László
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 384
Sorozat: Stage Dive (#1)


Résztevő blogok listája:

12/17 Dreamworld
12/19 CBooks


Nyereményjáték:

A helyes megfejtést beküldők között a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően 3 példányt sorsolunk ki a kötetből.
9 állomás, 9 szó, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a könyvhöz és a végén csak EGY helyes megfejtést várunk majd tőletek, egy kilenc betűből álló megfejtést. Minden állomáson kaptok segítséget a soron következő szóhoz, hogy a végén kirakhassátok azt az egyet, amit majd be kell írni a rafflecopter megfelelő helyére. Azokból a betűkből kell kirakni a helyes megfejtést, amit a rózsaszín mezők helyén találtok majd. Minden kitalált szóval közelebb kerültök a megfejtéshez. Jó játékot!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A mai kérdés: 3. Melyik irodalmi műfajhoz tartozik a könyv?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése