2013. április 16., kedd

Halállista #2 - Shayla Black – Lexi Blake: Rabul ejtett szűz

Miért: Épp mazochista hangulatomnál voltam.

Tartalom: Gavin és fivérei, Slade és Dex beleszeret a férfi új titkárnőjébe, a gyönyörű Hannah Craigbe. Az olajvállalat vezetői tudják, időt kell adniuk a lánynak, hogy jobban megismerhesse őket, mielőtt kiválasztja közülük azt, aki elcsábítja.
Egy veszélyes alak zaklatni kezdi a kisvárosi szépséget, és a testvérek összefognak, hogy megvédjék a lányt – elrejtik egy világtól elzárt helyen. És a fiúk képtelenek elfojtani izzó vágyukat… Míg Slade és Dex szívesen megosztoznának Hannah-n, Gavint tragikus múltja elszakítja a testvéreitől, akik remélik, hogy lány nem csupán viszontszereti őket, de talán a fivérük is visszatalál hozzájuk.
Miután legyőzik a lány kezdeti aggodalmait, a három férfi földöntúli gyönyörökben részesíti Hannah-t, rajongásuk feloldja minden gátlását. Ám a boldogságot rettegés váltja fel, amikor a zaklató a lányra talál… (Ulpius)

Vélemény: FIGYELMEZTETÉS: A kritika erőteljesen SPOILERES!

Hadd mutassam be a vérbeli MM-könyvet, amit keresve sem találhatsz meg jobb, helyen, mint az Ulpius kínálatában. Számomra A szürke ötven árnyalata kapcsán kezdett kínosan egyértelművé válni, hogy a kiadó lassan, de biztosan rááll azoknak a könyveknek a kiadására, amik a logikát szeretik figyelmen kívül hagyni. Egy a lényeg: legyen benne jó sok erotikus töltet, és néhány szexjelenet. A többi mellékes. Persze, mindez nem több, mint személyes vélemény. Mégis, ez a könyv a tipikus példa erre. Nos, lássuk, miért.
A stílusa olyan, mintha J. R. Ward-ról koppintották volna, de ezzel önmagában még nem volt semmi bajom, egyszerűen azért, mert mindenkivel előfordul, hogy egyes írók bizonyos stíluselemeit a magáévá teszi. Ez szinte elkerülhetetlen. Viszont, amit történet terén alkottak... Na, az valami siralmas.
Adott a három testvér, Gavin, Slade és Dex, akik egytől egyig halálosan szerelmesek Hannah Craig-be, a legidősebb férfi titkárnőjébe. De, hogy miért? Mit szeretnek abban a 25 éves SZŰZ - most komolyan? - szőkeségben? Sosem fogjuk megtudni. (Oké, néha vannak rá utalások, hogy milyen édesnek meg kedvesnek tartják Hannaht, de igazából ennek semmiféle bizonyítékát nem látni a könyvben...) Ellenben, az már az első fejezet végén napvilágra kerül, hogy a csajt zaklatja valaki, sőt, ő úgy tudja, egyenesen meg akarják ölni? Ja, és mellesleg, annak ellenére, hogy még nincs köztük semmi, úgy gondol a három férfira, mint a "pasijaira"? Arról nem is beszélve, hogy a háromból kettő azt tervezi, hogy feleségül veszik, mert szerintük a bigámiát pénzzel el lehet fogadtatni a világgal... Így kell felépülnie egy színvonalas regénynek, nem? Szerintem nem, de menjünk tovább.
A férfiak a következő megoldással állnak elő:  szó szerint elrabolják az irodából, és erőszakkal Alaszkába viszik, hogy ott tartsák, amíg a zaklató el nem tűnik a képből - vagy, ameddig igen nem mond az enyhén szólva is bizarr házassági ajánlatukra -. Hannah természetesen csak Alaszkában ébred öntudatára, és kezdi követelni, hogy engedjék haza. A nemleges válaszra bezárkózik a neki rendelt szobába. A három pasi pedig mit lép? Nem, hogy hagynák, hogy kitombolja magát, majd, amikor már nyugodtabb, akkor próbálják meg meggyőzni arról, amiről akarják... Nem, inkább rátörik az ajtót, és még nekik áll feljebb - ez kiváltképp a két fiatalabb testvérre, Slade-re és Dex-re igaz -, mert egyrészt hárman vannak, másrészt annyira fasza csávóknak képzelik magukat, hogy az már nekem is fáj. Majd, miután Hannah kellőképpen kihisztizte magát, mi sem természetesebb, minthogy Dex-szel és Slade-del csapnak egy threesome-partit... Mindezt legfeljebb harminchat óra alatt, de valószínűleg, inkább huszonnégy. Ezen a ponton már szabályosan téptem a hajam. És természetesen: van egy komplett orgia, és természetesen a happy end dübörög a könyvben, mindenki szeret mindenkit, és az első gyerek már úton is van... azt hiszem, Gavin-é.
Igazából az a legeslegnagyobb problémám ezzel az egész förmedvénnyel, hogy az alapból még valami teljesen normális dolgot is ki lehetett volna hozni belőle. Normális történetet, korrekt, hiteles karaktereket, és ehhez hasonló dolgokat, de ennek a szerzőpárosnak értelemszerűen nem jött össze. Viszont, egyetlen egy, igen aprócska pozitívumot tudok megemlíteni a Szürke ötven árnyalatához képest, ez pedig az, hogy sokkal hitelesebben ábrázolja, és jobban kezeli az egész BDSM-es vonalat, mint az elődje. De ettől függetlenül nem ajánlom senkinek, mert pusztán ennyitől ez a könyv nem lesz jó! Bár lehet, hogy az Ötven rajongói imádni fogják, de ezt meg már nem az én feladatom felérni ésszel.

Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): mindenki
Pont: 1/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: ?
Kiadta: Ulpius Kiadó
Év: 2013
Oldalszám: 239
Sorozat: Az érzékiség mesterei (#1)

28 megjegyzés:

 1. Hát ezt el kell olvasnom! :D MM forever!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaaaj, én végigasszisztálom a szenvedésedet, csak szólj :D

   Törlés
 2. Megegyeztünk, de csakis angolul jöhet a könyv. xD Dupla szenvedés, mert lassan fogom olvasni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. El is küldhetem neked, ha gondolod :D Letöltöttem az első hármat.

   Törlés
  2. Szia! En szivesen elolvasnam a konyvet!:) Eltudnad kuldeni Email-ben? Nagyon halas lennek erte!:)
   Email: gunnjoka@gmail.com
   Koszonettel: Betti

   Törlés
  3. Szia,

   persze, hamarosan elküldöm :)

   Törlés
  4. Ha lehetne valaki nekem isel tudná küldeni ha magyarul nincs meg senkinek akkor angolul is jöhet.
   címem: teamore@citromail.hu

   Előre is köszönöm :)

   Törlés
  5. Szia, már el is küldtem :)

   Törlés
  6. Szia magyarul eltudnád küldeni? :D

   korosi.zsofi@gmail.com

   köszi

   Törlés
  7. Szia, nekem nincs meg magyarul.

   Törlés
 3. szia . nekem is elküldenéd lécci ?
  muki13@citromail.hu
  köszönöm

  VálaszTörlés
 4. Szia!
  Esetleg nekem is el tudnád küldeni?
  Előre is köszönöm :)
  sziszi5@citromail.hu

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok!
  Kíváncsi lettem én is erre a könyvre, hálás lennék ha valaki nekem is elküldené!
  Előre is köszönöm!
  bellaaa8@yahoo.com

  VálaszTörlés
 6. Helló!
  Nekem is eltudná küldeni valaki esetleg magyarul?
  Előre is köszönöm! :)
  colton@gmail.hu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,

   szerintem csak a Könyvhéten jelenik majd meg magyarul.

   Törlés
 7. Szia! eltudnád küldeni?
  dorkakallai98@gmail.com
  Köszönöm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, az én gépemről már le lett törölve, de a mobilism.org oldalon egészen biztosan meg fogod találni angolul. Onnan le lehet tölteni.

   Törlés
 8. Szia!
  Esetleg nekem is el tudnád küldeni?
  Előre is köszönöm :)
  ildiko.bekesi@gmail.com

  VálaszTörlés
 9. Szia!:)
  Nekem is eltudnád küldeni a könyvet?:)
  dodorinna@gmail.com
  Előre is köszönöm.!:)

  VálaszTörlés
 10. Szia!:)
  Nekem is eltudnád küldeni a könyvet?:) csabikrisztina0518@gmail.com
  Előre is köszönöm.!:)

  VálaszTörlés
 11. Szia, sajnos nem tudom letölteni . Eltudnád küldeni nekem is. Köszönöm szépen saroltasipos2@gmail.com

  VálaszTörlés
 12. Szia. Eltudnád nekem is küldeni. Köszönöm szépen zsóka.miko72@gmail.com

  VálaszTörlés
 13. Szia
  Nekem is el tudnád küldeni az izabelladora@gmail.com címre? Köszönöm

  VálaszTörlés
 14. Szia!
  El tudnád küldeni magyarul a könyvet? Ha esetleg más is van az írótól, azt is szívesen venném :)
  Nagyon köszönöm!
  szorsi213@gmail.com

  VálaszTörlés
 15. Szia eltudnád küldeni a könyvet?
  Botosannamaria66@gmail.com
  Köszönöm

  VálaszTörlés
 16. Szia ha olvasod a megjegyzést el tudnád küldeni akönyvet email Ben köszi. tormasygeorgona@gmail.com

  VálaszTörlés