2016. december 1., csütörtök

Blogturné #210 - Tabitha Suzuma: Kimondhatatlan

Miért: Az egyik kedvenc könyvem, ami végre magyarul is megjelent. 

Tartalom: A szerelem nem ismer határokat…


Lochant és Mayát a testvéri szálakon túl mindig is mély barátság fűzte egymáshoz. Mivel alkoholista anyjukra nem számíthatnak, közösen nevelik három kisebb testvérüket. Ez a megpróbáltatásokkal teli élet – és a köztük lévő tökéletes összhang – a megszokottnál jóval közelebb hozza őket egymáshoz.

Olyan közel, hogy végül egymásba szeretnek.

Lochan és Maya tudja, hogy a kapcsolatuk vállalhatatlan, és nem folytatódhat tovább. Ám tehetetlenek, mert amit éreznek, az semmihez sem fogható… (Könyvmolyképző)


Vélemény: Ha valaki esetleg a kezdetektől nyomonköveti a blogomat, tudhatja, hogy az egyik első kritikámat erről a könyvről írtam, sőt, hogy egészen pontos legyek, két írásom is született róla, mivel második olvasásra adott egy kis pluszt is, ami miatt úgy éreztem, muszáj ismételten papírra vetni a gondolataimat. Ezt ITT elolvashatjátok, most pedig magáról Tabitha Suzuma-ról szeretnék nektek írni pár sort. 
Az írónő Nagy-Britanniában, Londonban él. Mint azt a vezetékneve is sejteti, az ereiben japán vér is csörgedezik, az egyik nagyszülője származott onnan. Nem ment férjhez, jelen pillanatban az édesanyjával él. Kisgyerekeknek tanít irodalmat egy iskolában - amivel kapcsolatban egyébként olykor-olykor megoszt egy-egy gondolatot a saját Facebookján, például a gyerekek aranyköpéseit -. Jóllehet, egy autoimmun betegség miatt - aminek a nevét sajnos nem tudtam megjegyezni - olykor nagyon fáradékony, általában pont éjszaka szeret aktív lenne, legtöbbször ilyenkor ír. 


Nemrégen fejezte be a következő könyvének kéziratát, ami jelen pillanatban a Hearing Voices címet viseli, jelenleg, ha ír, akkor ennek a szerkesztésén dolgozik. Egyébként aktívan tartja a kapcsolatot az olvasóival, rengetegszer kér tanácsot - általában zenei ajánlásokat - alkotás közben. Pár évvel ezelőtt például tartott egy nyereményjátékkal egybekötött versenyt, aminek az volt a célja, hogy a rajongók olyan dalokat küldjenek neki, amik szerintük a lehető legjobban leírják a Kimondhatatlan történetét. Ezt a versenyt a The Red Jumpsuit Apparatus: Your Gurdian Angel című dalával nyerte meg valaki, ha engem kérdeztek, talán nem alaptalanul, mert végül is, remekül visszaadja ez is a könyv hangulatát Lochan szemszögéből... Míg ezzel ellentétben, én például Maya szemszögéből indultam ki, amikor neveztem a versenyre, és Within Temptation: Memories című számát ajánlottam. Természetesen nem nyertem, de egyébként kimondottan szórakoztató volt keresgélni, és azon gondolkozni, hogy vajon szerintem melyik lenne a leginkább passzoló dal. 
De tartott már például fanart versenyt is ugyanebben a témában - amin a nulla rajztehetségem révén eszem ágában sem volt elindulni. 
Tabitha-nak van egy öccse is, Shin Suzuma, zongoraművész. Ugyanakkor a legtöbbször a keresztfiáról, George-ról, vagy az édesanyjáról posztol - utóbbi esetben inkább az édesanyja kissé szarkasztikus megjegyzéseit például azzal kapcsolatban, amikor a lányát nagyon megviseli egy könyv befejezése -. 
Nagyon közvetlen az olvasóival, ha valaki kérdez tőle, előbb-utóbb biztosan választ is kap. 


Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: -

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította:Molnár Edit
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 392
Sorozat: -


Résztvevő blogok listája:

11.30. CBooks
12.02. Dreamworld
12.04. Deszy Könyvajánlója

Nyereményjáték:

A világon számtalan tabu létezik, nem csak a vérfertőzés, hiszen ezalatt a fogalom alatt értünk minden olyan jelenséget, amiről az emberek nem beszélnek szívesen, vagy épp próbálnak úgy tenni, mintha nem létezne. Ebben a játékban az lesz a feladatotok, hogy egy-egy leírás alapján megfejtsétek, éppen melyik taburól is van szó. Ezek lehetnek olyanok is, amik ma már kevésbé számítanak annak, ám mégis sokan feszengenek, ha szóba kerül. A játékban résztvevők között három nyereménypéldányt fogunk kisorsolni.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A mai tabu: Emberi hús fogyasztása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése