2017. december 11., hétfő

Blogturné #276 - Audrey Carlan: Calendar Girl 4.

Miért: Sorozatzáró kötet.

Tartalom: Mia Saunders tizenkét hónapos utazása Hollywoodba, New York Citybe és végül Aspenbe repíti.
Októberben Mia új életet kezd, és egy híres, naponta jelentkező tévéműsorban lesz háziasszonya az Élő Szépség betétnek. Párja még a fogság utóhatásaival küzd, de szerencsére közös erővel leküzdik a démonokat.
Ezután New Yorkba utazik, ahol a háláról forgat. Minden álma valóra válni látszik… kivéve egyet.
Decemberben az álomszerű Aspenben találja magát, ahol egy helyi művészről készít kisfilmet, meglehetősen egyedi körülmények között.
Kedves olvasó, készülj, mert Mia kalandja a várva várt végéhez közeledik! (Insomnia)


Vélemény: Csak egy kérdés jár a fejemben: mi a fene volt ez? Már az előző kötet kapcsán is említettem, hogy olyan érzésem van, mintha az írónő gondolt volna egyet, és vett volna egy hajtűkanyart, amikor rájött, hogy talán annyira nem jó ötlet, hogy egy magát már-már szentnek tartó lányból csinál luxusprostit, aki azt hiszi magáról, hogy nem az. És ez a történetvezetés persze az utolsó részben is folytatódik. Mira éli a gondtalan menyasszonyok mindennapjait, már közel sem kap olyan kuncsaftokat, akik minden áron meg akarnák fektetni. Az egyetlen gondja Wes, aki még nyögi az elrablása következményeit - ez a kevés pozitívum egyike, mert legalább ezt a szálat nem úgy kezeli, mintha mi sem történt volna, és ki sem hatott volna a férfira -, na, meg az, hogy ki kellett fizetnie a pénzt. De igazából ez utóbbi már meg van oldva, hiszen a féltestvére egy pillanat alatt gazdag nőt csinált belőle... Szóval: minek is kellett a negyedik kötet? Dísznek? Nem éreztük teljesnek a kollekciót? 
Ezt mondjuk nehezen tudom elképzelni, mert az utolsó kötetben egyszerűen nem történik semmi az ég egy adta világon. Jó, van erotika, mert az kell, és Wes a tiszta pillanataiban minden alkalmat megragad, amit csak lehet, hogy megdöntse Miát, de... De ez egyszerűen borzasztó. Nem az, hogy boldogok, hanem az, hogy teljesen indokolatlan az egész. Oldalakat át lehetett volna lapozni, mert semmi nem volt bennük. Carlan eldöntötte, hogy happy endet, rózzsaszín cukormázt kell adni az olvasóközönségének, és ehhez a gondolathoz olyan görcsösen ragaszkodott, hogy fogta, és végképp kinyírta az egész sorozatot a fenébe. Unalmas, vontatott, semmitmondó, és hányingert keltően rózsaszín... bigyó. Ez nem egy könyv. Csak valami izé. 
Sajnos, nem tudok erről többet írni, mert nincs mit. Az írónő elvarrja a szálakat, úgy, hogy mindenkinek jó legyen, nem kockáztat, hanem beleerőlteti a boldog befejezést. 

Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): Mia
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Farkas Melinda
Kiadta: Insomnia Könyvek
Év: 2017
Oldalszám: 474
Sorozat: Calendar Girl (#4)



Résztvevő blogok listája:


12.11. CBooks
12.13. Kristina blogja

Nyereményjáték:



Most kiderül mennyire ismeritek jól a sorozatot. Minden állomáson egy-egy kérdést találtok az előző részekről. A helyesen válaszolók között az Insomnia Könyvek felajánlásával Audrey Carlan Calendar Girl - Október - November - December 3 példányát sorsoljuk ki.

Melyik hónapot töltötte Hawaii-n Mia?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése