2017. december 8., péntek

Blogturné #273 - Jennifer L. Armentrout: Maradj velem

Miért: Jennifer L. Armentrout.

Tartalom: A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat látott és élt meg, amiket egyetlen gyermeknek sem volna szabad. Máig hordozza testi és lelki sebeit, melyeket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem.

Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a tanulmányaira félretett pénzét és hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, ám megismerkedik a száznyolcvan centis Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de szemlátomást az egész kocsma lelke is. És maga tömény érzékiség.
A vonzó és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből; munkát ad neki és segít felkutatni Monát. A pillantása pedig csupa vágy…Mielőtt azonban Calla túlzottan közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját. (Könyvmolyképző)


Vélemény: Bevallom, Jacksont - vagy Jaxet, kinek, hogy tetszik - kicsit nehézkesen helyeztem el először a Várok rád univerzumában. Hiszen Armentrout sok karaktert mozgat ebben a szériában, így azért kellett kicsit agyalnom, hogy ezzel a sráccal hol is találkoztunk annak idején.
Ez biztosan egy hülye indítás lesz, de a regény elejét imádtam. Értsétek, a jelenetet, ahogy az írónő felvonultatja a pasikat (meg persze a barátnőket), és Calla ehhez kis kommenteket fűz fejben - apróság, miszerint nekem teljesen kimaradt, hogy Ollie-nak is van párja már -, és persze az elmaradhatatlan, Ollie részegen teknőst sétáltat poént sem lehet kihagyni, de megunni sem. Éppen ezek az apróságok segítettek nekem abban, hogy hamar belekerüljek a regény hangulatába, és vigyen magával az olvasás élménye.
Annak ellenére, hogy sajnos, a történet elég sok, mára már bejáratott sablont dédelget a kebelén, és játssza meg őket. Nehéz sorsú, sajnálatra méltó főszereplő (akiről nekem sokszor a Pushing the Limits hősnője, Echo jutott eszembe), a belevaló főhős, aki céljául tűzi ki, hogy jobbá tegye a másik életét, és így tovább és így tovább. Nincsen benne túl sok újdonság - talán az, hogy eddig sok szülő karaktert utáltam, de Calla anyja igen előkelő helyet szerzett magának a múltbeli és a jelenbeli viselkedésével egyaránt -. Meg talán Calla is okozhat meglepetéseket azzal, hogy, bár tényleg egy kicsit klisés alapból indul, nem retten meg tőle. Igenis, hajlandó vele szembenézni, még akkor is, ha ez komoly fájdalommal jár a számára - már lelki síkon értve -. Bátor lány, amit nagyra értékeltem. 
Jax ezzel szemben... Nekem olykor picit sok volt. Bírtam-bírtam, de amikor kicsit ráerőlteti az ötleteit Calla-ra, azt nem díjaztam. Az még oké, hogy pultosként dolgozik - és persze ezt Armentrout igyekszik minél vagányabbnak beállítani -, de amikor azt szorgalmazza, hogy a lány igyon, nem tetszett. Mert Calla okkal kerüli az alkoholt, az anyja példáján okulva/elszörnyedve, nem él ilyesmivel. Akkor miért kell azzal nyaggatni, hogy igyon? Nekem ez kicsit túlzás volt. Pedig alapvetően tényleg egy jó karakter, és a romantikus szál is kimondottan jó közte és Calla között, de azért voltak pillanatok, amikor emelgettem a szemöldökömet, hogy mi van? 
Ettől függetlenül, szerintem Armentrout összességében hozza azt a szintet, amit megszokhattunk tőle. Még mindig jó karaktereket alkot, és hiába önismétlő olykor a történetvezetése, egyszerűen visz magával, és nem tudom letenni. Bár, ennek alighanem az az oka, hogy az írónő egy hatalmas kedvencem, és éppen ezért, lényegében bármit elnézek neki. És azt hiszem, ezzel a többi rajongó is így lesz. :) 

Kedvenc karakter(ek): Calla, Jax
Gyűlölt karakter(ek): Calla anyja
Pont:10/8

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Császár László
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 600
Sorozat: Wait for You (#3)

Krisztina Csíkos fényképe.

Résztvevő blogok listája:

12.05. Deszy könyvajánlója
12.07. Insane Life
12.08. CBooks
12.09. Könyvvilág
12.10. Dreamworld blog
12.11. Sorok között
12.12. Kristina blogja

Nyereményjáték:


Jax karaktere nagy kedvencünk, így a turnéhoz tartozó játék a munkájához kapcsolódik. Az állomásokon olyan könyvekből találtok idézeteket, vagy borító részleteket, amelyekben a főszereplők egyike pultos vagy felszolgáló. Találjátok ki melyik könyvről van szó és írjátok be az író nevét és a könyv címét a megfelelő rafflecopter mezőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése