2017. december 3., vasárnap

Blogturné #270 - Colleen Hoover: Vallomás

Miért: Colleen Hoover.

Tartalom: Mi ​mindent érdemes kockára tenni a szerelemért?.

Auburn Reed huszonegy éves korára már mindent elveszített, ami valaha fontos volt neki. A lány azért küzd, hogy újra felépítse romba dőlt életét, így csakis kitűzött céljaira összpontosít, és nem engedheti meg magának a hibákat. De amikor munkát keresve belép egy dallasi műterembe, váratlanul éri az erős vonzalom, ami elfogja az ott dolgozó titokzatos művész, Owen Gentry iránt.
Most az egyszer Auburn mer kockáztatni, és a szívére hallgat, ám hamarosan felfedezi, hogy Owen súlyos titkot rejteget. Múltjának árnya tönkretehet mindent, ami fontos Auburn számára, és a lány egyedül úgy teheti sínre az életét, ha kizárja belőle a fiút.
Ahhoz, hogy megmentse a kapcsolatukat, Owennek nincs más dolga, csak vallomást tenni. Ám ebben az esetben a vallomás sokkal ártalmasabb lehet, mint maga a bűn.
A csodálatos és kivételes stílusú Colleen Hoover egy újabb mélyen megható történetet mesél arról, hogy az igaz szerelem és a család olyan köteléket jelent, amit semmi sem szakíthat el. (Könyvmolyképző)


Vélemény: Ahogy elkezdtem olvasni a könyvet, rögtön felmerült bennem a kérdés, hogy vajon miért pont Colleen Hoover ezen könyvét filmesítették meg - vagy kezdték el a forgatást, sajnos nem tudom, jelen pillanatban hogyan és miként is áll ez a történet -. Mert, bár én azt gondolom, hogy ez a regény sem rossz, de például az Egy nap talán, és a Velünk véget ér egyaránt felmossa ezzel a padlót. És nem azért, mert a történet rossz lenne, vagy ilyesmi... Csak nem adta meg számomra azt a mélységet és wow-faktort, mint a fent említett darabok. Ezekhez képest én inkább egyszerűnek és kiszámíthatónak mondanám a cselekményt, ami persze nem baj, de Hoover-től nem vagyok hozzászokva a klisé-tengerhez, itt azonban volt belőlük bőven, sajnos. 
Pedig itt is megvan a szokás szerint kissé gyámoltalan, sérült lelkű, naiv főhősnő Auburn személyében, aki néha annyira rossz helyzetfelismerő, hogy csak na - egy ponton majdhogynem játszi könnyedséggel gyalogol bele egy megerőszakolós-dologba (ami már-már standard a New-Adult könyvekben, ugyebár -, de, amiben ez a helyzet tudott valami újat hozni, hogy végre nem a hihetetlenül erős és bátor főhős a megmentő. Ez apróság, de egy kis üdítő színfoltot azért adott.  
Kimondottan tetszett, hogy ezúttal nem a lány a(z elszállt) művészlélek, hanem a srác. Persze, minden második regényben zenész a főhős (95 százalékban énekes, vagy basszeros, esetleg kettő az egyben), de ők talán ritkábban, vagy kevésbé vannak annyira elrugaszkodva a valóságtól, mint a festők. 
Persze, azért Owen-nek is vannak józan gondolatai, hiszen valakinek ki kell rángatnia szegény Auburn-t az évek óta cipelt érzelmi teher súlya alól, nem arról van szó, de jópofa volt látni, hogy ezúttal  ő az alkotó (azon a tényen pedig, hogy OMG a monogramja, még most is hangosan nevetek, ha eszembe jut). A festményeihez kapcsolódó történetek között azért van néhány, ami megdobogtatta a pici szívemet, ezt elismerem. 
A kibontakozó szerelemi-szál, mint minden Hoover-regényben, itt is nagyon cuki tud lenni, amivel semmi gond nincs, de itt én nem éreztem annyira a szikrát a hősök között, mint a korábbiakban. Mintha a kémia kevésbé lett volna kidolgozva és érzékeltetve a regényben. 
Összességében nem rossz, nem rossz, de olvastam az írónőtől már toronymagasan jobb regényt is. Ezt inkább a vérbeli rajongóknak tudnám ajánlani, első könyvnek nem olyan erős. 


Kedvenc karakter(ek): Owen, Auburn
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/8

Alapok:


Nyelv. magyar
Fordította: Komáromy Zsófia
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év:2017
Oldalszám: 344
Sorozat: -

Beatrix Szatmári fényképe.

Résztvevő blogok listája:

11/26 Könyvvilág
12/02 Dreamworld
12/03 CBooks

Nyereményjáték:

A történetben nagyon fontos szerepet kapnak Owen festményei, aki a galériájának ajtaján bedobott vallomások alapján készíti el képeit. A mostani nyereményjátékunkban is a festményeké a főszerep, ráadásul nagyon különleges képeket kell felismernetek, ugyanis a játékban szereplő festmények alkotói hírességek, celebek voltak. A feladatotok természetesen az, hogy megfejtsétek az alkotó nevét, és beírjátok a rafflecopter dobozba. Segítségül a képek alatt adunk némi információt a képek készítőjéről.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

„Gumiarcúnak” is nevezett kanadai humorista, színész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése