2018. július 1., vasárnap

Blogturné - Stacey Lee: A szerelem illata


Miért: Megtetszett a fülszövege. 


Tartalom:Néha a szerelem ott van az orrod előtt.
A tizenhat éves Mimosa a Föld utolsó két aromatőrének egyike, és tudja, mit tartogat számára a jövő: egy életen át tartó gyomlálást, parfümök meg szerelmi elixírek keverését, és hogy embereket hozzon össze, miközben ő menthetetlenül egyedül marad. Számára egyértelműek a szabályok: ha szerelmes lesz, az orra használhatatlanná válik, így odaveszik a tehetsége. Mimosa mégsem szeretné az életét könyékig földesen, virágok között tölteni. Átlagos gimis életről álmodozik, barátokkal, meccsekkel, vitaklubbal, sőt egy pasival. De amikor véletlenül rossz nőnek ad elixírt, csak a szerelemmel sújtott nő fiára, a suli sztárfocistájára számíthat, hogy segítsen megoldani a helyzetet. Mim gyorsan megérti, hogy nem mindig dönthetjük el, szerelmesek leszünk-e. Egyszerre kifi nomult, reményteli, vicces és romantikus regény, egy sokszínű fejlődéstörténet, amely új szemmel néz a szerelembe esésre, és hogy hogyan találjuk meg helyünket a világban. (Maxim)

Vélemény: Még nagyon régen, valamikor tíz évvel ezelőtt olvastam egy rövid, úgynevezett oneshot mangát, ami arról szólt, hogy egy családban mindenkinek nagyon kifinomult a szaglása, és ezt arra használják, hogy embereket párosítsanak össze az illataik alapján, persze nem ingyenesen. Talán nem meglepő, hogy ezek után elég vicces flashbackjeim voltak, hiszen Mimosa (ettől a névtől egyébként falnak tudnék menni) és az édesanyja majdnem ugyanezt csinálják, csak épp ingyenesen. Éppen ezért, kicsit ködös, hogy mi a fenéből tartják fent magukat, de erre azért kapunk pár homályos utalást. 
Ez a történet egyszerre nagyon cuki, és valahol végtelenül elszomorító. Mim ugyanis olyan, mint egy toronyba zárt hercegnő. noha sikerült kisírnia az édesanyjától, hogy engedje iskolába járni, de a nőt csakis az aromatőri feladatai érdeklik, az még véletlenül sem, hogy a saját lánya mit szeretne. Apropó, ha már a lánya: Dahlia annyira komolyan veszi a fajtáját sújtó átkot, hogy nem csak megtagadja a saját ikertestvérét, hanem még arra is vetemedik, hogy egy spermabankból szerez magának donort ahhoz, hogy gyereke legyen. Már bocsánat, de ez mennyire kegyetlen dolog már? Voltaképpen teljesen önös érdekből vállalt gyermeket, akit rabszolgaként használhat. Lehet, csak én háborodok fel ezen, de én szívem szerint ezt a nőt elhajtanám a büdös francba, hogy ezt mégis hogy képzelte? 
A könyv cuki része az, ahogy Mim összekuszálja a szálakat - ezzel voltaképpen elszúrva a megrendelést -, majd a maga tizenöt éves fejével próbálja meg helyrehozni. Közben persze minden erejével igyekszik talpon maradni az iskolában is. ami közel sem olyan könnyű, mint hitte. A barátja, Kali persze tartja benne a lelket, amennyire csak lehet, ám mindeközben neki is megvan a maga baja, amivel nyilván, foglalkoznia kell.
Ami viszont számomra nem igazán működött - és ez engem lepett meg a legjobban -, az a szerelemi szál. Semmi gondom Court karakterével, de egyszerűen nem igazán éreztem a kémiát közte és Mim között. Azt hiszem, ha az írónő meghagyja őket csak barátoknak, az sokkal jobban működött volna. Voltaképpen csak azért lesznek együtt, mert a történet egy pontján rá lesznek kényszerítve arra, hogy együtt dolgozzanak, és ez hozza őket közelebb egymáshoz. És tudom, ezer meg egy ilyen történetet láttunk már, de itt valahogy ez egy kicsit sem működött, sajnos, legalábbis számomra.
Bár nem hibátlan a regény, azoknak, akik egy könnyed nyári olvasmányra vágynak, tudom ajánlani, mert egy hideg üdítő mellé jó kísérő, de nem lennék meglepve, ha hozzám hasonlóan másban is hagyna némi hiányérzetet. 

Kedvenc karakter(ek): Mim, Byrony
Gyűlölt karakter(ek): Dahlia
Pont: 10/7

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Stier Ágnes
Kiadta: Maxim Kiadó
Év: 2018
Oldalszám: 384
Sorozat: -


Résztvevő blogok listája:


06.27. Könyvvilág
07.01. CBooks

Nyereményjáték:



Az illatoké lesz a főszerep a mostani játékunkban. Minden blogon találni fogtok egy képet olyan hírességekről, akik parfümreklámokban is szerepeltek. A dolgotok természetesen nem más, mint kitalálni, hogy ki szerepel a képeken, és beírni a rafflecopter dobozba a nevét.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése