2015. június 21., vasárnap

Blogturné #64 - Katie McGarry: Szívkarambol

Miért: Imádom a sorozatot.

Tartalom: Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből. 
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány. 
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás, mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért. (Könyvmolyképző

Vélemény: Rendhagyó módon, most nem egy teljes értékeléssel jelentkeznék, hanem egy TOP-listával, egyrészt azért, mert még sohasem írtam ilyet, másrészt, mert így tudom a leginkább átadni, mit váltott ki belőlem ez a könyv. 

TOP 10  ok, amiért el KELL olvasnod ezt a könyvet. 

1. Katie McGarry hozza a tőle megszokott, lendületes stílust. 
2. Isaiah minden mennyiségben. Már az első részben is imádtam ezt a fiút, hát még most... Elképesztő látni, mennyivel másabb így, hogy ismerjük a gondolatait, mint amikor csak pár dolgot tudtunk róla. 
3. Rachel Young egy igazán ambivalens karakter. Autó és - sebességfüggő., ugyanakkor vannak hibái is, és nem olyasmire gondolok, mint a tipikus gazdag liba, aki mindenben csak a rosszat látja, ami nem róla szól... Nem, Rachel VALÓDI gondokkal küzd, amik teljesen megérthetőek, s ha valakinek vannak idősebb testvérei, akkor át is érezhetőek. 
4. Noah és Echo. Bár csak néhányszor cameoznak ebben a részben, valahogy megmelengetik az ember szívét. 
5. Logan. A legemlékezetesebb mellékszereplő valaha. (Ő is kap majd egy saját kötetet, s nem is akárki lesz élete párja, csak mondom.) 
6. Családi dráma mindenhol. Mind Isaiah mind Rachel meg kell, hogy küzdjön a családja okozta nehézségekkel, ezen a téren kiemelném Rachel szüleit, akiket szívem szerint shotgunnal lőnék le a fenébe. 
7. Kellemes, nem erőltetett romantika. Bár elég gyors a tempó a szereplőink között, ez valahogy mégsem zavaró, talán azért, mert az egész könyv egyetlen hosszú hajtás, a szó jó értelmében. 
8. Illegális versenyek. A felhők felett 3 métterrel óta imádom az ilyesmit, és itt kimondottan jól működik ez a dolog, igaz, néhol kissé hiteltelennek éreztem, de ettől még nem tudtam elszabadulni ettől a világtól. 
9. Legdurvább főgonosz a sorozat történetében. Eric egy gennyláda, és tudja is magáról. Mi pedig előszeretettel utáljuk érte, de én azért szívesen olvasnék róla egy spin-offot, hogy mégis mitől lett ekkora görény, amekkora. 
10. Letehetetlen könyv. Nem tudsz betelni vele. Bár nem függővéges, vagy ilyesmi, amint leteszed, érdekeli kezd a folytatás... Én már alig várom, hogy magyarul is megjelenjen.

Kedvenc karakter(ek): Rachel, Iasiah
Gyűlölt karakter(ek): minden szülő
Pont: 20/10

Alapok: 

Nyelv: magyar
Fordította: Komáromy Rudolf
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 496
Sorozat: Pushing The Limits (#3)

Résztvevő blogok listája: 

06.19. - Deszy könyvajánlója
06.21. - CBooks
06.23. - Angelika blogja
06.25. - Media Addict
06.27. - Kelly & Lupi olvas
06.29. - Kristina blogja
07.01. - MFKata gondolatai
07.03. - Dreamworld






Nyereményjáték:

A történetben fontos szerep jut a száguldásnak és az autóversenyzésnek, így hát mostani játékunk során szintén az illegális gyorsulás világa lesz a középpontban. Olyan filmes karaktereket keresünk, akiknek lételeme a száguldás.

Minden blogon találtok egy kis infómorzsát az adott figuráról, illetve egy képet annak autójáról. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint ezek segítségével kitalálni, kire gondoltunk. (Fontos, hogy a filmbeli karakter nevére gondoltunk, nem pedig a színészekére!) Majd ezt megismételni az összes állomáson. Ha minden feladatot teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott 3 példány egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Info: “Nő létére férfiakat megszégyenítő tehetséggel rendelkező versenyző és egyben autószerelő”

4 megjegyzés:

  1. Szia
    Nem találom az "infómorzsát".

    VálaszTörlés
  2. Az egyik kedvenc filmemből vett autó *.* Fekszik ez a téma :3

    VálaszTörlés
  3. Szia!:)
    Hol van az infó hozzá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Az infó pótlásra került tegnap valamiért nem sikerült bemásolni.

      Törlés