2015. április 26., vasárnap

Blogturné #53 - Tiffany Reisz: Az úrnő


Miért: Szeretem az írónő könyveit.

Tartalom: Nora Sutherlin, az ünnepelt dominatrix, a híres erotikus szerző egy szobában találja magát, két férfi társaságában. Más körülmények között élvezné ezt a kis játékot, de most partnerei nem játszani akarnak.
Hamarosan megérti: ha életben akar maradni, fogvatartói Seherezádéjává kell válnia, miközben bíznia kell abban, hogy szerettei - Wesley, Kingsley, de legfőképpen Soren - rá fognak jönni, hogyan mentsék meg.
Egy halottal azonban nehéz vitázni, és Marie-Laurie, Kingsley nővére és Soren elhunytnak hitt neje minden, csak nem kompromisszumkész. Egy sértett nőnél pedig nincs veszélyesebb ellenség, és bár Nora mindezt tudja, lassacskán mindent elmesél az asszonynak arról, hogyan lett egy katolikus pap szeretője, miközben egyre mocskosabb részleteket tár fel a múltból...
A háttérben Soren, Nora és Kingsley életének minden fontos szereplője csendben várakozik, hogy aztán az összekuszált szálakat kibogozva az olvasó is megtudja, kicsoda Nora Sutherlin valójában. Vagy legalábbis elhiggye, hogy tudja... (Athaeneum)

Vélemény: Húha... Azt hiszem ez az eddigi legérdekesebb rész a sorozatban. Nem csak azért, mert tényleg rengeteg szálon fut a cselekmény, hanem sokkal inkább azért, mert olyan érdekes, félelemmel vegyített erotikus hangulatot áraszt, amit nem lehet, és nem is szabad a BDSM számlájára írni. Mindez sokkal inkább a körülményeknek köszönhető, amik olyan súllyal nehezednek az eseményekre, amelyhez foghatót már régen láttam.
Nora és Sherezádé párhuzama nekem nagyon tetszett, igaz, kissé nehezemre esett olykor az egyébként határozottságáról és függetlenségéről ismert erotikus írónőt ebben a helyzetben elképzelnem, függetlenül attól, hogy a mesélés igen erős oldala... Csak épp a fent említett nőt egy közveszélyes elmebeteg tartja fogva. Marie-Laure a szó szoros értelmében elképesztő. Hihetetlen életutat jár be, aminek tanúságait csak a saját elvakult egoizmusa miatt nem képes levonni, s ennek természetesen Soren és a hozzá közel álló személyek isszák meg a levét. Egyébként Sorent némileg tanácstalannak és zavartnak látni kész élmény. Annyira elüt a megszokottól, hogy esküszöm, direkt lassabban olvastam ezeket a részeket, csak, hogy minél jobban kiélvezhessem a férfi ezen újszerű oldalát, ami bebizonyította a számomra, hogy bármennyire is különleges, akkor is csak egy ember, és kész. 
Egy kérdést már a Herceg című kötet kapcsán is feltettem, ez pedig Wesley lételemének jogossága. Minek van benne a könyvben? Nekem folyamatosan olyan érzésem volt, hogy nem csinál semmit, csak ül és sír mint egy kölyök. Tény, hogy az is, éppen ezért nem látom át, vajon mit lát benne a nő, aki egy nála jóval idősebb férfi mellett találta meg a boldogságát eredetileg. Jobb egy huszonegy éves suhanc sirámait hallgatni? Most komolyan? 
Félreértés ne essék, imádom a könyvet és az egész sorozatot, de a szőke hercegtől egyszerűen falnak megyek, annyira idegesít. Nem úgy, mint Griffin és Michael, akik hozzák a szokásos formájukat, és ennek csak örülni tudok. Odáig vagyok értük, elképesztően édesek együtt. Mégis, számomra az igazi meglepetést Grace és Soren jelentették. Az első pillanattól kezdve azért drukkoltam, hogy legyen közöttük valami - ami lássuk be, többszörösen paradox, hiszen a férfi szadista, pap, a nő férjezett, és a legkevésbé sem vonzaná ez a világ -, mégis, a kémia valahogy azonnal működésbe lépett az én fejemben ezzel kapcsolatban, még akkor is, ha végig az járt a fejemben, hogy ennek semmi értelme, és nincs alapja. 
A szálak mozgatása zseniális. Valóban olyan érzetet kelt a regény, mintha egy okosan felépített sakkjátszmát néznénk végig, és még élvezzük is, annak ellenére, hogy például én személy szerint nem vagyok odáig ezért a sportért, vagy játékért, kinek hogy tetszik. Végig izgalmas - kivéve, amikor Wes nyávog -, pedig az esetek nagy részében nem történik semmi, csak emberek beszélgetnek egymással. És mégis, annyi izgalom és feszültség vegyül bele, hogy lehetetlen letenni.

Kedvenc karakter(ek): Soren, Nora, Grace
Gyűlölt karakter(ek): Marie-Laure, Wesley
Pont: 10/10

Alapok: 

Nyelv: magyar
Fordította: Márton Andrea
Kiadta: Athaeneum Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 528
Sorozat: The Original Sinners (#4)

http://4.bp.blogspot.com/-Ekk1BmvBdtI/VSydiMZiRLI/AAAAAAAAHAM/K9CwR-wXU_A/s1600/AzUrno_banner.png

Résztvevő blogok listája:

04.20. - Angelika blogja
04.22. - MFKata gondolatai
04.24. - Függővég
04.26. - CBooks

Nyereményjáték:

Nora Sutherlin életében számos férfi játszik fontos szerepet, így most nekik szeretnénk egy kis figyelmet szentelni. A blogturné minden állomásán közreadunk egy-egy rövid jellemzését, amely alapján egy igazi Eredendő Bűnösök rajongónak nem okozhat gondot kitalálni a szereplő nevét. Segítség gyanánt még az első betűt is megadjuk.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyerteseknek 72 órán belül válaszolniuk kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.
A mai személy: Ő adott először lovaglópálcát Nora kezébe.
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése