2015. április 25., szombat

Blogturné #52 - Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a megváltás

Miért: Megtetszett az első rész.

Bevezető: A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a megváltás című regénye, a Véletlen sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden szívszorító történek folytatását!
2015. április 21-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Tartalom: A sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül napvilágra került. Ám ami még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett.
Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint annak gondolata, hogy örökre elveszítheti Kaydent.
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: neki és Kaydennek el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével Callie tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő? (Könyvmolyképző)

Vélemény: Imádtam az első részt, annak ellenére, hogy elképesztően komor volt. Egyszerűen lehengerelt az egész történet, és bíztam benne, hogy a folytatás sem fog csalódást okozni... és igazam lett. 
Mielőtt azonban ebbe bővebben belemennék, muszáj leszögeznem valamit: ha valaki épp élete teljében, életvidám korszakának csúcsán érzi magát, még ha be is szerzi ezt a könyvet, ne kezdje el azonnal! Annyira melankolikus, érvágós hangulatot sugároz magából az egész könyv, hogy ha valaki ezt épp nem akarja átélni és elveszíteni az életkedvét, inkább hanyagolja egy kicsit. Nem azért mondom ezt, mert rossz lenne a könyv, hanem azért, mert le fog húzni magával a mélybe, ezt csak garantálni tudom, és ha éppen nem tudod átérezni ezt, akkor nagy eséllyel úgy fogod magad mögött hagyni, hogy ezt a rakás szenvedést kár volt elolvasni. Pedig ez egyáltalán nem igaz.
Callie és Kayden története, mint mindig, most is rendkívül megindító, érzelemdús, és nézzünk szembe a ténnyel: szenvedős. Mindketten folyamatos elutasításba és süket fülekbe ütköznek, miközben a problémáik igenis kezdenek elhatalmasodni rajtuk, és ezzel egyedül - de még ketten is - elég nehéz megbirkózni. Bár már az első részben is imádtam őket, szerintem ez ebben a kötetben csak tovább fokozódott. Jó volt újra azt érezni, hogy nem sérthetetlen karakterekről olvasok, hanem emberekről, akiknek megvan a maguk fájdalma, amivel egyszerűen muszáj felvenniük a harcot. Nem számít, hogy a szüleik olyan elképesztően idegesítőek, hogy esküszöm, Maci Owenst szívem szerint shotgunnal lőttem volna fejbe amiért egy számító, érzéketlen ribanc. Ugyan az írónő felvillant pár aspektust ami miatt némi megértéssel kellett volna felé fordulnunk, de nekem ez nem jött össze. Bármilyen kemény is volt az élete, nem tudom elfogadni, hogy ölbe tett kézzel képes nézni, amint a férje halálra veri a gyerekeket, akiket ő maga hozott a világra. Az ilyen ember nem nevezhető anyának. De továbbmegyek: az ember jelző is luxuscikknek számít ebben az esetben. Hasonlóan negatív dolgokat tudnék mondani Callie anyjáról is, de vele szerintem inkább az a baj, hogy a homokba dugja a fejét. Valószínűleg nagyon is érzi, hogy miféle törés lehet a lányában, de elképzelhető, hogy nem akar vele szembenézni, mert akkor lényegében önmaga kudarcával kellene szembesülnie, miszerint csődöt mondott, mint szülő.
A két főszereplőnkkel kapcsolatban két apró hibát emelnék ki, amit sokan szerintem nem fognak annak venni, mindössze engem zavartak. Az egyik, hogy néha ilyen furcsán leírt visszautalások vannak az előző fejezetben az előző karakter szemszögéből már bemutatott jelenetre - például a végét egy az egyben megismétli -. Ez alapvetően nem probléma, de ha valaki a folyamatos történetvezetést kedveli, mint például én, annak talán kissé zavaró lehet. A másik a rengeteg szex. Ez egyszerűen azért idegesített, mert szerintem nem illett a történethez. Semmi baj sincs az ilyen jellegű jelenetekkel, de amikor valami teljesen máson van a hangsúly, miért kell ilyen dolgokkal is teletömni? Teljesen elvonja a figyelmet, az pedig nem szerencsés, legalábbis énszerintem. 
Sorensen, amiben szerintem újat hozott, az a mellékszereplők kérdése. Most rengeteget foglalkozik Seth-hel és Luke-kal is, amit imádtam. Érdekes volt Callie vagy épp Kayden szemén keresztül látni őket, de most valami egészen más színben. Sethről például kiderül, mennyire bölcs valójában, és a tanácsai, ha jól meggondoljuk, tényleg képesek segíteni. Annyi élettapasztalat, annyi élmény van benne, hogy már alig várom, hogy az ő könyvét is a kezembe vehessem, noha az a sorozat eddigi utolsó része, és még nagyon messze van... de ez nem számít. 
Rajongóknak kötelező!

Kedvenc karakter(ek): Kayden, Callie, Seth, Luke
Gyűlölt karakter(ek): Mrs. Owens, Mrs. Lawrence
Pont: 20/10


Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Komáromy Zsófia
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 368
Sorozat: The Coincidence (#2)

Részvevő blogok listája:

04.23. - Kristina blogja
04.24. - Angelika blogja
04.25. - CBooks
04.28. - Tekla könyvei
04.29. - Zakkant olvas
04.30. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Játékunkban ezúttal a helyes srácoké és motoroké lesz a főszerep. Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon közreadott képek alapján kitalálni, melyik film- vagy sorozat karakter gondoltunk.
(Figyelem! Nem a színész nevét kérjük, hanem az általa megformált figuráét. A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyerteseknek 72 órán belül válaszolniuk kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése