2014. június 5., csütörtök

Blogturné #7 - Abbi Glines: Ha esélyt adnál

Miért: Blogturné.

Tartalom: A Könyvhéten jelenik meg a Maxim Kiadó Dream válogatás sorozatában a Vincent fiúk sorozat második része, Ha esélyt adnál címmel. Ebben a részben Sawyer kerül a középpontba, összetört szívét vajon be tudja-e gyógyítani egy új szerelem? Kövesd végig a turnét, és mi  esélyt adunk neked  a nyereményjátékunkban, hogy megnyerd a  3 példány egyikét.

Féktelen szerelmi történet; gyógyír azoknak, akiknek a Ha az enyém lennél olvasása összetörte a szívét… Egyáltalán nem könnyű őrülten magunkba bolondítani egy fiút. Mármint, hogy a fiú őrüljön meg a szerelemtől. Különösen akkor nehéz ez, ha az érintett fiú emberemlékezet óta az unokanővérünkbe szerelmes. Ami laza szórakozásnak tűnt, a csábítás játékává válik. Sawyer és Lana szándékai talán eltérőek, de ugyanolyan hévvel vonzódnak egymáshoz… Sawyer egy fájó szakításból próbál kilábalni. Három évig járt együtt Ashtonnal, gyerekkori szerelmével, akiről kiderült, hogy mindvégig Beau-t, Sawyer testvérét szerette. Lana Ashton unokatestvére, és azért érkezett, hogy vele töltse a nyarat, és nem utolsósorban meghódítsa Sawyert, akit gyermekkoruk óta szeret. (Maxim)

Vélemény: Szinte alig tudom szavakba önteni, hogy mennyivel jobban szerettem ezt a részt, mint az elsőt. Ha még emlékeztek, az elsővel az volt a legnagyobb problémám, hogy a két főszereplőnk a lehető leglehetetlenebb módon reagált minden helyzetben, ez pedig teljesen hiteltelenné tette számomra a történetet. Nos, szerencsémre, itt nem volt ilyen probléma. Mind Sawyer, mind pedig Lana ezerszer életszerűbb karakter, mint amilyen Ashton és Beau volt. De, ha már így szóba kerültek, egy valamire muszáj kitérnem.
Gondolom, nem árulok el túl nagy titkot, ha azt mondom, a mátkák ebben a kötetben is fel-felbukkannak - hiszen ez az ilyen sorozatoknál szinte alapfeltétel, elég, ha Simone Elkeles Tökéletes kémiájára, és annak folytatásaira gondolunk -. Ezzel nekem csak egy igen komoly problémám lett, nevezetesen Beau. Mégis milyen alapon játssza a féltékeny macsót Sawyerrel szemben? Ha az emlékeim nem csalnak, ő csábította el Ashtont, aki azóta nem is gondol a cserben hagyott fiúra... Akkor meg minek kell fölényeskednie? Nem tehetek róla, de nekem ettől szabályosan felfordult a gyomrom. Valahányszor megjelent a színen, szívem szerint egy péklapáttal vertem volna agyon. De most beszéljünk inkább azokról a karakterekről, akiket tényleg szerettem.
Lana egy kedves lány, aki ezen a nyáron kezdett el kinyílni, ami igazából rá is fért az anyja állandó hisztijei után. Persze valahol az asszony szemszöge is megérthető, mégis csak épp válik a férjétől, aki ráadásul megcsalta... De ez hol jogosítja fel őt arra, hogy a lányát megpróbálja a saját apja ellen hangolni?   Így aztán a lány valóban kikapcsolódni érkezik Ash-hez, és ezt meg is kapja, méghozzá az imádott Sawyer-től, aki egyébként szemmel láthatóan sokat változott a szakítás óta. A régi, visszafogott, már-már sznob fiatalember helyett egy olyan sráccal találkozunk, aki szeret élni. Nagyon sok vicces, és persze még több szenvedélyes jelenetük van, amik nagyon jól átélhetőek, különösen most, a nyár közeledtével, bár szerintem egyik-másik pillanatkép szakadó hóesésben is ugyanolyan élvezetes lehet.  
Persze Sawyer és Ashton kapcsolata is teret kap ebben a részben, igaz, már egy teljesen más megvilágításban. Ugyanis a fiú már nem táplál olyan érzéseket a testvére barátnője iránt, mint régen, ám a barátságát nem dobta ki az ablakon. Ez pedig, mint az már lenni szokott, több félreérthető jelenetnek is alapot szolgáltatott, mégis, én ezt nagyon szerettem - hogy miért, arra még most sem sikerült rájönnöm, na, de ez van -. 
Noha a cselekmény most sem volt valami fordulatos, vagy nehezen kiszámítható, mégis, engem remekül lekötött. Vicces és aranyos volt, valóban remekül szórakoztam olvasás közben. Igazából csak egy kisebb negatívumot tudnék felhozni ezzel kapcsolatban, ami nem is egy probléma, inkább csak az én megítélésem szerint felesleges. Ez pedig nem más, mint az utolsó, nagyjából ötven oldal történése. Ha ezt a szálat kihagyta volna Glines, a története ugyanolyan élvezetes marad, és ez a drámaiság nem nyomta volna rá a bélyegét. Szerintem ez egyáltalán nem illet bele az amúgy könnyed hangvételű regényébe, de ki tudja, lehet, hogy valakinek pont ez tetszik majd benne.
A regény végén több epilógus is található, amikkel nekem csak egy igazán komoly problémám van, ez pedig az, hogy nagyon rózsaszín az összes. Olyan, mintha ezeket az oldalakat egy nagy vödörnyi cukormázzal öntötték volna nyakon, amitől számomra túlságosan is negédes lett. Ettől függetlenül azonban ez a rész alighanem a sorozat fénypontja. Kíváncsian várom a harmadik részt. 

Kedvenc karakter(ek): Lana, Sawyer
Gyűlölt karakter(ek): Beau, Ashton
Pont: 9/10

Alapok: 

Nyelv: magyar
Fordította: Béresi Csilla
Kiadta: Maxim Kiadó
Év: 2014
Oldalszám: 304
Sorozat: The Vincent Boys (#2)


Résztvevő blogok listája:

06.01. - Angelika blogja
06.03. - Dreamworld 
06.05. - CBooks
06.07. - Deszy könyvajánlója
06.09. - Kristina blogja
06.11. - Nem harap a...
06.13. - MFKata gondolatai
06.15. - Kelly Lupi olvas
Nyereményjáték:

Sawyer Vincent kedveli a sportokat, kíváncsiak vagyunk,  mit gondolsz, vajon melyik sportot űzi együtt Lana-val? Írd be a tippedet a rafflecopter doboz megfelelő sorába!  Most is 3 példányt sorsolunk ki a könyvből, vigyázz, ha nem írsz be semmit, nem nyerhetsz! Tippelni kell, nem a valóságra vagyunk kíváncsiak, legyél kreatív, vagy válassz a megadottak közül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése