2015. december 31., csütörtök

Blogturné #129 - W.W. Holloway: A bíbor lakosztály

Miért: Megtetszett a fülszövege.

Tartalom: A lelkes és tehetséges újságírólány, Joanna Chandler egy bulvárlapban ír szerelmi jó tanácsokról és szexpraktikákról, miközben a címlapra jutásról ábrándozik. Amikor váratlan lehetőséget kap arra, hogy az első oldalon tudósíthasson egy botrányszagú előadásról, bomba sztorira számít. A nagy durranás azonban elmarad, reményeit romba dönti hűtlen partnere, életébe pedig berobban egy lenyűgözően vonzó, szellemes, ám bosszantó ismeretlen. Ryan Hill.

A nem hétköznapi szexuális szokásokat kutató kultúrantropológus a nőkről vallott nézeteivel alaposan magára haragítja a lányt, aki ráadásul az állását is majdnem elveszíti miatta. Mégis vele kell oknyomozó riportra szövetkeznie, hogy aztán kalandozásaik során a férfi furábbnál furább erotikus klubokba csábítsa. Yana egyre mélyebbre merül a szenvedély birodalmába, feltárul előtte Ryan komor múltja, és súlyos titkok közelébe jut. Köztük a legveszélyesebb: mit rejt valójában a bíbor lakosztály? (Art Noveau)


Vélemény: Nem volt konkrét elvárásom ezzel a regénnyel kapcsolatban, de azt kell mondjam, remek olvasmány volt. Nagyon egyedi hangulattal rendelkezik, ami nagyban köszönhető az írónő stílusának. 
Meglepett, hogy ez a történet nem elsősorban magáról a BDSM-ről szól - mint ahogyan azt a fülszöveg alapján vártam volna, hanem ennek a témának egy kis szegletéről, ám azt meglepő alapossággal járja körbe. Ha elolvassátok a regény végén az írónő jegyzetét, akkor rájöhet, hogy ez nem véletlen. Komoly kutatómunka áll mögötte, ami egyébként meg is látszik a könyvön, annyira tudatosan van felépítve az egész, plusz olyan módon van bemutatva ez a világ, Ez adja a valódi ízét az egésznek, mert ezt leszámítva, leginkább egy kamaradarabhoz tudnám hasonlítani, mivel legtöbbször Yana és Ryan vannak előtérbe helyezve.
Számomra abszolút favorit, hogy egyikük sem tökéletes, de valahogy kiegészítik egymást, nem feltétlen romantikus értelemben, hanem úgy, ahogyan a munkájuk vicces módon összekötik őket, és kénytelenek megismerni a másik nézőpontját is, hogy miért viselkedik úgy, ahogy. Persze, kialakul köztük egy romantikus kapcsolat is idővel, ami egyébként meglepően szép, nem tolakodó, vagy erőltetett. Mégsem érzed azt, hogy erre lenne kihegyezve a sztori, hanem sokkal inkább arra, hogy hogyan születik meg a lány cikke, ami ezzel foglalkozik. A kutatás adja az igazi értékét a könyvnek, szerintem ettől lesz kifejezetten lebilincselő, magával ragadó olvasmány.
Imádtam, hogy Yana milyen komolyan veszi a munkáját, míg úgy tűnhet, hogy Ryan csak viccet űz a sajátjából. Azt, hogy milyen nézeteket vall a nőről, vagy milyeneket nem, nem fejteném ki, mert szerintem ez olvasás közben üt igazán nagyot, ott érzi át az ember, és húzza fel magát rajta, vagy ért vele egyet adott esetben, de ha én kezdeném el fejtegetni, az negyedannyira se lenne érdekfeszítő, nekem elhihetitek. Nem tudok róla sokat rizsázni nektek, mert bár hosszú a könyv, annyira a két karakterre és a világ bemutatására koncentrál, hogy ha már ebbe mélyebben belemennék, belefutnék esetleges spoilerekbe, és azt nagyon nem szeretném. Az tuti, hogy jó gondolatok vannak benne, és nagyon jól vannak bemutatva. Hiába erotikus regény, nem erre, hanem sokkal inkább a Ryan és Yana közti dialógusokra emlékszem inkább, mint az effektív szexjelenetekre, amikből amúgy nincs is olyan sok, hála az égnek.
Nem mondanám többször olvasós kötetnek, de egyszer mindenképpen érdemes elolvasnia annak, aki nem kap hideglelést és szívrohamot ettől a dologtól. Nekem egy abszolút kellemes, pozitív csalódás volt, már elgondolkoztam rajta, hogy idővel be kellene szereznem a Sebző vágyakat is.

Kedvenc karakter(ek): Ryan, Yana
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Kiadta: Art Noveau Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 432
Sorozat: -



Résztevő blogok listája:

12.28. - Szembetűnő
12.31. - CBooks

Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban az itthon is megjelent BDSM kapcsolatokat (is) érintő erotikus könyvek világába kalauzolunk!
A turné minden állomásán találtok egy kis leírást egy könyvről, a Ti feladatotok pedig annyi, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és a könyv címét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertest e-mailben is értesítjük, innentől számítva 72 órán belül várjuk a jelentkezést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A mai könyv: Egy Kéleb nevű volt szexrabszolga elrabol egy ártatlan lányt, hogy őt is hasonló sorsra szánva, eladja az úgynevezett Virágpiacon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése