2015. július 10., péntek

Budapest Pride Blogturné

Miért: Ez lett az egyik kedvenc részem a sorozatban. 

Tartalom: Egyetlen menekülőszó sem védheti meg a szívet. A hírhedt erotikus regények szerzője, a profi domina, Nora Sutherlin valami olyasmit tesz, ami egyáltalán nem vall rá: bujkál, mégpedig luxuskörülmények között. Házigazdája, a vagyonos és gátlástalan Griffin Fiske boldog, hogy vendégül láthatja Norát vidéki birtokán, különösen pedig annak örül, hogy megismerheti Nora társát, a fiatal, tapasztalatlan és angyali szépségű Michaelt.
Nora pártfogoltja titokzatos, de nem annyira, mint Søren, a nő egykori és mindenkori szeretője. Vajon lelepleződik ez az izgalmas, lelki és testi sebekkel tarkított viszony? Ki az a nő, aki folyton Søren körül legyeskedik? És miért nyomoz a pap után? Milyen titkokat leplez Michael? Vajon fiatalsága elég csábító lesz-e ahhoz, hogy Nora ne térjen vissza régi szeretőjéhez? Legyőzi-e a fájdalmat a szerelem? (Athanaeum)

Vélemény: Rendhagyó módon, most egy olyan könyvről írok, amiről már találhattok bejegyzést a blogon, ám most Tiffany Reisz: Az angyal című regényének csak egy bizonyos aspektusáról szeretnék írni nektek ennek a rendhagyó blogturnénak a keretein belül, ez pedig a történetben lévő homoerotikus szál. Ugyanakkor, a bejegyzésem spoileres, ezért csak az olvassa tovább a bejegyzést, aki ismeri a sorozatot, vagy nem zavarja az ilyesmi! Előre is köszönöm! 
Mint arra már utaltam, található itt egy konkrét szál az igencsak gazdag Griffin Fiske és Michael között, aki az olvasóknak már az első részből is ismerős lehet, hiszen a fiú Norával vesztette el a szüzességét. Mindebből hamar kisül, hogy a kamaszfiú valójában biszexuális, és ez többször is bizonyítást nyer a könyv folyamán. Ennek ellenére a valódi hangsúly a két férfi kapcsolatának alakulásán van, ami nem nevezhető éppen zökkenőmentesnek. Ez elsősorban Griffin jelleméből fakad, aki megszokta, hogy mindig mindent azonnal megkap, bármit is akarjon, ehhez képest ott az önmagában még némiképp bizonytalan fiú, aki nem tudja, hogyan is viszonyuljon a másikhoz. Ugyanakkor saját magát is le kell győznie, ugyanis, mivel sokáig megrögzött, alkohol és drogfüggő playboyként élte az életét, próbál egyfajta bűnbánatot tartani - félig-meddig, mikor, hogy sikerül -, s ennek az is része, hogy igyekszik megtagadni magától a valódi boldogságot.
Eközben Michael se nagyon tudja, mit kezdjen a saját másságával, és itt most nem a biszexuális volta, hanem a mazochizmus iránt érzett vonzódása a kérdéses. Az élete nagy részét azzal töltötte, hogy elhitte, nem normális, hogy szeret fájdalmat okozni magának, erre jön Soren, s minden egy csapásra megváltozik az életében. Ennek ellenére ő mindig is inkább Norának lesz hálás, mint a papjának. Előbbit azonban amolyan apapótléknak tartja, mivel a saját, vér szerinti felmenője igencsak elutasító. 
Nagyon lassan alakulnak ki az érzelmek kettejük között, ráadásul olyanformán, hogy az az embernek szinte fel sem tűnik, csak azon kapja magát, hogy a két karakter végre együtt van. Én pedig éppen ezt szerettem benne. Nem volt tolakodó, az arcodba nyomott dolog, hanem egyszerűen csak megtörtént. Ez most sablonos mondatnak tűnhet a részemről, de Mike és Griffin tényleg azt szeretik meg a másikban, amilyen az illető, és ez teljesen független attól, hogy milyen nemmel születtek. Ha az egyikük történetesen nő lett volna, akkor is pontosan ugyanez történt volna, legfeljebb kevésbé éreztük volna a dolog súlyát - főleg azon a ponton, amikor Griffin még Sorennel is képes szembemenni azért, hogy végre megszerezhesse magának a fiút.
Ha valaki esetleg maguktól az erotikus jelenetektől tartana, megnyugtatom, hogy itt távolról sem ezen van a hangsúly. Nem az az írónő célja, hogy polgárt pukkasszon, vagy kiborítsa az olvasóit, ő csak felvázolja egy szerelmi kapcsolat kialakulását, ami jelen esetben két férfi között megy végbe a tradicionális szereposztás helyett, de a nehézségek és a lépcsőfokok maximálisan megegyeznek.   Én mindössze egyetlen egy direkt jelenetre emlékszem, de az is nagyon szépen van megfogalmazva, egyáltalán nem zavaró a dolog. S persze, ha valaki úgy érzi, hogy egyáltalán nincs gyomra az ilyesmihez, nyugodtan át is ugorhatja azt a részt.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10268558_660183874082655_4886245959398652794_n.jpg?oh=d7ee9ee75ba883e9ec01fd1ba9a4a98f&oe=561AF4E1

Nyereményjáték: 

Természetesen a megszokott játék sem maradhat el! :) Három nyeremény könyv vár a szerencsés nyertesre: 1 példány Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el, 1 példány Ryan Loveless: Ethan és Carter, és 1 példány Becca Prior: A tanítvány.
Alább elolvashatod minden blogger kedvenc LMBT hírességét, közéleti személyiségét, a Te feladatod pedig, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely blogon kiről olvashattál.
Figyelem: 72 óra áll rendelkezésre a nyertesnek az értesítő e-mailre válaszolni. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Kizárólag magyarországi címre postázunk! Sok szerencsét!

Az én kedvenc LMBTQ hírességemet Gwen Araujo-nak hívják. Valójában Edward Araujo néven született, 1985-ben. Transznemű volt, aki igyekezett nőként élni az életét, annak ellenére, hogy egy olyan korszakban nőtt fel, amikor az orvostudomány még csak kapisgálta, miben is rejlik a transzneműség lényege, s a nemátalakító műtétek sem voltak túl gyakoriak. A nevét kedvenc énekesnője, Gwen Stefani miatt választotta. 2002. október 5-én gyilkosság áldozata lett. Az ő története egy tipikus példa arra, amikor az emberek támadólag lépnek fel azzal szemben, amit nem értenek. Ugyanis, amikor Gwen barátai rájöttek, hogy valójában férfinak született, csoportosan összeverték, amibe a lány belehalt. 
Gwen életét, és a halálát követő tárgyalást a Gyűlölt másság című filmben dolgozták fel. Édesanyja a mai napig a transzneműek jogaiért vívott küzdelem egyik élharcosa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése