2015. július 23., csütörtök

Blogturné #68 - Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt

Miért: Tetszett az első rész.

Tartalom: Skye a világon mindennél jobban szereti az ikertesóját, Summert. Mindig mindent együtt csinálnak, ám a Skye újabban kezdi azt érezni, teljesen eltűnik testvére árnyékában, mellette mindig csak a második legjobb lehet. Emiatt is érinti annyira fájdalmasan, mikor kiderül, Alfie is csak azért barátkozik vele, hogy meghódíthassa Summer szívét.
Skye szeretne önmaga lenni, megmutatni saját stílusát és egyéniségét. De nem könnyű elszánnia magát, hiszen egy tökéletes, menő és népszerű ikertestvér mellett miért lenne bárki pont rá kíváncsi? (Kolibri)

Vélemény: Azt hiszem, ez az eddigi legnagyobb kedvencem a sorozatban. Cherry történetét is szerettem, de Skye valósággal levett a lábamról. Annyira aranyos volt az egész történet, hogy arra nem is találok szavakat. Az a csipetnyi misztikum, amit egy távoli rokon kincseivel beépít az írónő, nagyon jól működik, mivel az olvasót is érdekelni kezdi a rejtély. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy nem is ekként értelmezzük, hanem sokkal inkább egy tizenhárom éves kislány fantáziájának kiteljesedéseként, s éppen ez teszi varázslatossá, sőt, továbbmegyek, nosztalgikussá. Hiszen mindannyiunk életében volt kiskamaszként olyan, hogy efféle kísértettörténetekkel szórakoztattuk magunkat, éppen ezért a retrofaktor nagyon jól működik, de kisebbek, épp olvasni kezdő könyvmolyokak is ajánlható. 
A cselekmény szerintem most sokkal érdekesebbre sikerült, mint az elsőben. Ebben a kötetben jobban kivehető és átélhető a konfliktusforrás, mint az első részben. Skye és Summer, bár ikrek, a külsejüket nem számítva, semmiben sem hasonlítanak egymásra. Ez persze tucatkijelentésnek tűnhet, de higgyétek el, itt ez maximálisan igaz. 
Summer egy táncos, akinek gyakorlatilag csak a balett létezik - és igencsak nehezményezi azt, ha valaki nem érti meg a rajongását -, míg Skye egy sokkal érdekesebb, összetettebb, és rendkívül érzelmes lány, nagyon jó fantáziával megáldva. Nekem külön tetszik, hogy mennyire érdekli a történelem, és hogy ettől kissé olyan, mintha ő maga is a múltban élne. Az érzékenysége leginkább abban nyilvánul meg, hogy miként éli meg azt, ahogyan nem csak ő, de a környezetében élők is folyamatosan változnak. Erre egy igen jó - bár némileg elrettentő - példa a lány legjobb barátnője, Millie, akinek szabályosan az agyára mennek a hormonok. Egyszerűen semmi más nem érdekli tizenkét éves korában, mint a pasik, és ennek állandóan hangot is ad. Mindannyian találkoztunk már olyan lánnyal vagy fiúval, aki mindenen a lehető leggyorsabban át akar esni, mert úgy érzi, lemarad valamiről, ha nem követi a többieket. Hadd ne mondjam, milyen kiégett, életunt emberek lesznek az ilyenekből, s ez a lányon is érezhető. Remélem, a továbbiakban nem sok szerepe lesz. 
Természetesen nem ő a legirritálóbb karakter, ezt a szerepet Honey már korábban kivívta magának, s most csak rátesz egy lapáttal. Bennem többször felmerült a kérdés, hogy mégis milyen alapon várja el a családjától, hogy úgy bánjanak vele, mint a hímestojással, és tegyenek azért, hogy még csak véletlenül se legyen egy rossz szavuk se vele kapcsolatban. Értem én, hogy fáj neki a Shay-el való szakítás, de ne tegyen már úgy, mintha a világ összeesküdött volna ellene, és ő egy fikarcnyit se tett volna azért, hogy ez bekövetkezzen!
Ugyanakkor egy dologgal nem igazán tudtam mit kezdeni, ez pedig az, hogy Cherry mennyivel érettebbnek van beállítva, mint az első részben. Persze, a jellemfejlődés érthető, ám még csak alig pár hónap telt el az első rész vége óta, így ezt a kis-felnőtt hozzáállását nem nagyon értettem. 
Újabb aranyos történet Cathy Cassidy tollából, ami a nyári forróságban üdítő élményt nyújthat az olvasónak. Én csak ajánlani tudom.

Kedvenc karakter(ek): Skye, Finn
Gyűlölt karakter(ek): Honey
Pont: 20/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: ?
Kiadta: Kolibri Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 360
Sorozat: The Chocolate-Box Grils (#2)

https://lh3.googleusercontent.com/juONjN-QPlQQzELDsTRjWdNaPOJCRy7c9n5B9zcY44h584e7ScSANeJQMZepzdMUGblFBC_4r8BG9Gli19yg3cySzXqYl0fokUcltZg0Jv-ZCEL1uuJN4ypnY_jsh6XGf6ZtyXA

Résztvevő blogok listája:

07.13. - Dreamworld
07.15. - Kelly és Lupi olvas
07.17. - MFKata gondolatai
07.19. - Deszy könyvajánlója
07.21. - Szembetűnő
07.23. - CBooks
07.25. - Zakkant olvas

Nyereményjáték: 

http://s2.glbimg.com/6EqaMYmix1M_CFHYilRjL8CrWGk=/top/s.glbimg.com/jo/eg/f/original/2013/07/20/gisele_instagram.jpgA történet főszereplőjének, Skye-nak van egy ikertestvére, Summer, akit a világon mindenkinél jobban szeret. Ám bármennyire is különleges a kettejük közti viszony, hősnőnk bizony sokszor úgy érzi, testvére árnyékában él. Így hát mostani játékunk nem is szólhatna másokról, mint az ikrekről. Olyan hírességeket keresünk, akikből - legalább - kettő van, és akár egyikük, akár mindketten közéleti személyiségek. Nektek nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik testvérpárra gondoltunk, és mindkettejük nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mind a hét állomást teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni, a Kolibri kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét! Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése