2014. november 27., csütörtök

Blogturné #34 - Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Miért: Megtetszett a fülszövege.

Bevezető: A Blogturné Klub ezúttal az élet sötétebb oldalára viszi el olvasóit. Sorozatgyilkosok, lecsúszott emberek, elszúrt sorsok közé, ahol a remény csak nagyon halványan pislákol. Mégis ott vannak a tündöklő lányok, akik valami többet képviselnek. Rájuk vadászik Harper, aki ráadásul nem is átlagos sorozatgyilkos, hanem képes az időben is utazni… Tarts velünk a három állomásos turnénk, hogy minél többet megtudj erről a különös történetről! A GABO Kiadó jóvoltából 3 olvasó pedig maga is megismerkedhet a Tündöklő lányokkal.

Tartalom: Harper Curtis a gyilkos, aki a múltból lépett elő. Kirby Mazrachi a lány, akinek nem szántak jövőt.
Kirby az utolsó a tündöklő lányok sorából, akikben ég a szenvedély, akiknek életét Harper egymás után akarja kioltani, miután a gazdasági világválság idején Chicagóban rábukkant a Házra, amelynek ajtaja más időkre nyílik.
Harper a tökéletes gyilkos, aki nyomtalanul másik korba tűnik egy-egy gyilkosság után – ám egyik áldozata életben marad.
Kirby, aki megszállottan kutat támadója nyomai után, a Chicago Sun-Times egykori bűnügyi újságírója, Dan Velasquez mellé szegődik, akinek karrierje épp az ő ügye miatt vett más irányt. Kirby hamarosan megsejti a lehetetlen igazságot… (GABO)

Vélemény: A kritikám majd később érkezik, addig viszont lássunk néhány információt az írómőről, Lauren Beukesről. Sokatoknak ismerős lehet már a neve, hiszen ő írta az Ad Astra Kiadó gondozásában megjelent Zoo City című könyvet, ami, ha jól tudom, elég nagy siker lett - külföldön egyébként díjat is nyer vele (Arthur C Clarke Award és Kitschies Red Tentacle). Bár én magam még nem olvastam, többször elgondolkoztam már rajta, hogy esetleg érdemes lenne beszereznem. 
Lauren Beukes egyébként nem csak regényeket ír, hanem script-íróként is dolgozik, továbbá képregények, tv-műsorok - gyerekműsorok - megírásában is tevékenyen részt vesz, emellett dokumentumfilmeket készít, és még hivatásos újságíróként is dolgozik. Mindezekből látszik, hogy igencsak elfoglalt életet él. A dokumentumfilmes munkásságához még annyit tennék hozzá, hogy a dél-afrikai nőimitátoroknak rendezett szépségversenyről készült filmje (Glitterboys & Ganglands) még díjat is nyert 20012-ben az Atlanta Black Film Festival-on a Legjobb LGBT film kategóriájában.
2006-ban szerezte meg mester diplomáját az UTC-n, méghozzá kreatív írásból, bár saját bevallása szerint a szabadúszó újságíró pályán eltöltött tíz év, és az ezzel megszerzett tapasztalat volt az igazán meghatározó az életében ezen a téren, s nem az egyetemen elsajátított tudás - ennek elsősorban az az oka, hogy így rendkívüli élményekben lehetett része -. Jelenleg a dél-afrikai Cape Town városában él a családjával.

Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: -/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Körmendi Ágnes
Kiadta: GABO Kiadó
Év: 2014
Oldalszám: 384
Sorozat: -



Résztvevő blogok listája:

11.24 - Könyvgalaxis
11.27 - CBooks
11.30 - Always Love a Wild Book

Nyereményjáték

Aki szeretne egy kis időutazást tenni Lauren Beukes vezetésével, annak nincs már dolga, mint három nagyon egyszerű kérdésre válaszolni a Rafflecopterben.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A mai kérdés: Sorolj fel két olyan regényt, amelyben szintén fontos szerepet játszik az időutazás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése