2017. április 8., szombat

Blogturné #231 - Audrey Carlan: Calendar Girl 2.

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100 000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie… volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. És ha a sors máshogy akarja?
Áprilisban Mia egy hírhedt nőcsábász baseballjátékos alkalmi partnere lesz, hogy javítson a sztársportoló imidzsén. A május forrónak ígérkezik egy gyönyörű szamoai táncos társaságában. Júniusban pedig egy dörzsölt politikus veszi maga mellé, akinek szenátor fia sem a becsületéről híres. (Insomnia)

Vélemény: Noha az előző részre talán azt is mondhattam volna, hogy nem volt rossz (leszámítva Mira kifakadását, miszerint ő nem kurva, holott, nézzünk szembe a tényekkel, lehet, hogy az úgymond luxuskategóriába tartozik, ettől még, lecsupaszítva, az), sajnos a folytatásra nagy jóindulattal se tudnám azt mondani, hogy jól sikerült volna.
Igazából eszembe sem jutott korábban, hogy ez a formula ilyen hamar elfárad, de Carlan esetében pontosan ez történt. Ez a regény egészen konkrétan repetitív. Az első, és a harmadik novella lényegében ugyanaz, csak pepitában. Nekem kicsit olyan érzésem volt olvasás közben, mintha az írónő ezzel a résszel próbálta volna meg valamelyest tisztára mosni Mia karakterét, és azzal a tévhittel ellátni az olvasóját, hogy Mia nem is egy pénzéhes utcalány, aki szíve szerint minden jöttment partnerével szívesen összefeküdne - kivéve mondjuk a márciusi partnerével, aki ezt csak azért úszta meg, mert történetesen meleg volt -.
Magyarul, erotikus jelenetekben most sem lesz hiány, sőt, éppen ellenkezőleg, viszont, ezt, meglepő módon, csak a második novellában, Tai-al szolgáltatja leginkább Mia, ott viszont minden mennyiségben. A kapcsolata a szamoai táncossal szerintem rendkívül giccsesre sikerült. Masonnel so-so, azzal nem volt sok bajom, de amit a másodikban művelt, nekem kicsit sok volt... Annál is inkább, mert Carlan ebbe a novellába behozza még ráadásnak Ginelle-t (Mia elképesztően idegesítő barátnőjét, aki szerint minden nő ribanc, kurva, meg társaik), és Maddy-t, aki egy az egyben a nővére szöges ellentéte. Nekem ez nagyon fura volt, mert a szememben csak még romlottabbá tette a főszereplőnket. A harmadik novellára, én személy szerint nem is akarok szót fecsérelni, mert tényleg nagyon hasonlít a Mason-ösre, szóval térjünk át egy kicsit arra. 
És ezel kapcsolatban a legfontosabb kérdésem az lenne: hogy gondolhatja egy elismert sportoló, hogy egy eszkortlány, mindössze egy hónap alatt megoldja minden problémáját, miközben ő gondolkodás nélkül kefél végig minden nőt, aki él és mozog (s mindeközben elvileg egy lányba szerelmes)? Értitek mi a problémám? A karakterek problémái rendkívül műek, és kifejezetten mondvacsináltak, amiken hovatovább, egy eszkortlány tud csak megoldani? Hát, nem tudom. Ezt egyébként magyarázhatjuk azzal is, hogy ugye a könyv szereplői mindig gazdag, sikeres, és szép emberek, akiknek tényleg nincs semmi komolyabb gondjuk az életben, és így, hogy legyen min szenvedniük, hát kreálnak ők maguknak. 
Mint látjátok, távolról sem aratott nálam sikert a sorozat ezen része, és tartok tőle, hogy ha nem történt valami csoda a harmadik kötetben, akkor sajnos a színvonal nem fog emelkedni, csak egyre jobban csökkenni. 




Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): Ginelle
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Farkas Melinda
Kiadta: Insomnia Könyvek
Év: 2017
Oldalszám: 456
Sorozat: Calendar Girl (#2)


Résztvevő blogok listája:

Április 4 - Kristina blogja
Április 6 - Kelly & Lupi olvas
Április 8 - CBooks
Április 10 - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:


Ahhoz, hogy megnyerjétek a könyv három példányának egyikét, a bejegyzésekben elrejtett hónapok neveit kell megtalálnotok és beírni a Rafflecopter megfelelő sorába. Egy kis segítséget kaptok tőlünk: angol, német, spanyol vagy francia nyelven érdemes először a hónapok neveit megkeresnetek. Jó játékot!
Írd be a bejegyzésben elrejtett hónap nevét a megfelelő helyre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése