2017. április 1., szombat

Blogturné #229 - Christie Golden: Eretnekség

borító.jpgMiért: AC.

Tartalom: Végtelen ​összecsapás.
Ősi bűn.
Új felfedezés.
Simon, mint a templomosok Belső Szentélyének tagja hideg fejjel és a szokott gyakorlatias hozzáállásával lát munkához az Abstergo Industry történelemkutatási részlegének új vezetőjeként.
Azonban csillapíthatatlan kíváncsiságának köszönhetően magával ragadja a lehetőség, hogy őse, a legendás Jeanne d’Arc mellett harcoló Gabriel Laxaart emlékein keresztül első kézből tapasztalja meg a történelmet.
Amikor első projektje részeként belép egy újonnan tervezett Animusba, meglepő tényekre bukkan arról, hogy milyen mélyen húzódik a templomosok és az orgyilkosok közötti konfliktus, és hogy mi mindenre képes Gabriel a nőért, akit egyszerre szeret és csodál.
És köztük a legveszélyesebb igazságra: Hogy ki az eretnek… és ki az igazhitű. (Fumax)

Vélemény: Noha ez a kötet nem Oliver Bowden tollából született, és nem is kimondottan a videójátékok univerzumához kapcsolódik, azt hiszem, bátran elmondhatom, hogy az eddig olvasott Assasin's Creed könyvek közül, ez lett a kedvencem. 
Egyrészt, kicsit más a hangulata, mint azoknak, amikhez eddig szerencsém volt. Ez a kötet jobban koncentrál a külvilágra - ebben leginkább a YA AC-ra hajaz, amelyre egyébként több alkalommal is visszautal a könyv, például az egyik karaktere eredetileg a Sasfészek alkalmazottja -, vagy jobban mondva a jelenre, mint mondjuk az Egység, ami naplóbejegyzésekből épült fel elsősorban. Nagyjából fele-fele arányban látjuk az Animusban és a Abstergo-ban játszódó eseményeket, viszont, itt szerintem mindkettő érdekes. A főszereplőnk, Simon, ugyanis a Rend legbelső körének tagja lesz, és mint ilyen, páratlan lehetőséget kap. 
Találkozhat Jeanne d'Arc-cal, akinek a megítélése egyébként még manapság is kérdéses, bár már sokkal többet tudunk a személyét övező híres perről, és persze a kivégzéséről is. Ennek oka, hogy megtalálták a pere teljes jegyzőkönyvét, ami ma már egy kutatható anyag. Könnyen lehet, hogy erről Golden is hallott, ugyanis beleemelt olyan részeket a történetbe, amelyek Jeanne vallomásában is olvashatóak. A lány, tárgyalása során beismerte, hogy hangokat hall, amelyek szent Mihály, és Szent Katalin hangján szólnak hozzá, ők adják számára az utasításokat, ők vezették el Orleans-ba, meg ehhez hasonlók. Persze, Golden történetében a Hangok inkább a Előttünk Valókkal állnak kapcsolatban, de igazság szerint nincs jelentősége, nekem már az is tetszett, hogy ezt bele tudta szőni a könyvbe. 
Jeanne egyébként szerintem vegyes fogadtatású karakter lesz, én személy szerint nem kedveltem különösebben, talán amiatt, mert sosem rajongtam azért, ha valaki nagyon túlbuzgó, márpedig őt tényleg csak az érdekli, hogy a francia trónt a valódi királynak visszaadhassa. Nemes cél, nem mondom, de engem kicsit zavart, hogy szinte semmi másról nem tud beszélni. Talán miatta lett Simon őse, Gabriel is egy kicsit száraz karakter, hiszen a lány Árnyékaként szinte mindig a nyomában jár, és már azzal is megelégszik, hogy egyáltalán a közelében lehet - említettem már, hogy ez nem egy romantikus történet? -. Kettejüket inkább Gabriel végtelen rajongása köti össze, ám ezt szerintem az írónő egészen ügyesen adagolja, és remekül tudja érzékeltetni, ahogyan az egyszerű parasztfiú rajongása lassan átszivárog az egyébként komoly történész szerepében tetszelgő Simon-ba is. 
A férfi kénytelen szembesülni az Orgyilkos eszmékkel, amelyek, ha akarja, hanem, valamilyen szinten befolyásolják a továbbiakban. Éppen ezért, én nagyon remélem, hogy Simonnal a későbbi kötetekben is találkozhatunk majd, mert az ő jelleme kap egy érdekes, plusz színezetet, amiből egy esetleges folytatásban sok mindent ki lehetne hozni. 

Kedvenc karakter(ek): Simon
Gyűlölt karakter(ek): a Templomosok zöme
Pont: 10/20

Alapok: 

Nyelv: magyar
Fordította: Bayer Antal
Kiadta: Fumax Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 440
Sorozat: Assasin's Creed (#9)


Résztevő blogok listája: 

03/31 Dreamworld
04/01 CBooks
04/02 Kelly & Lupi olvas

Nyereményjáték: 

Ezúttal, Jeanne-hoz hasonlóan, híres asszonyokat kell majd felismernetek a játék során, a képeik alapján. Mindhárman, a maguk módján ugyan, de komoly hatást gyakoroltak a történelemre. Nincs más dolgotok, mint a képhez tartozó nevet (nem muszáj a teljes nevet, lehet ez titulussal együtt is, mint például Viktória királynő) beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába. A helyesen válaszolók között egy példányt fogunk kisorsolni az Eretnekség című könyvből.
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése