2017. április 5., szerda

Blogturné #230 - Christie Golden: Asassin's Creed filmregény

Miért: AC

Tartalom: A sötétben munkálkodva szolgáljuk a fényt. Orgyilkosok vagyunk.

Callum Lynch nem jó ember.

A halálsoron várja kivégzését, amikor váratlanul új esélyt kap az Abstergo iparvállalattól: amíg nekik dolgozik egy titkos kutatóbázison, életben hagyják.

Egy a genetikai emlékezetet előhívó forradalmi technológiának, az Animusnak köszönhetően Callum Lynch a cég megbízásából átéli ősének, Aguilar de Nerha XV. századi Spanyolországban végbement kalandjait.

Callum a régmúlt újraélése közben rádöbben, hogy egy rejtélyes titkos társaság, az Orgyilkosok tagjainak leszármazottja. Saját kíváncsiságától hajtva igyekszik felgöngyölíteni a rejtélyeket, amikkel szembesül Aguilar életén keresztül, és mérhetetlen tudásra tesz szert.

A jelenbe visszatérve minden újdonsült képességére szüksége lesz, hogy szembeszállhasson az orgyilkosok ősellenségével, a nagyhatalmú és elnyomó Templomos renddel. (Fumax)



Vélemény: Igazság szerint, nehezen tudom eldönteni, hogy kinek is merném ajánlani ezt a könyvet, ugyanis a filmről kijövő kritikák egyáltalán nem voltak biztatóak annak idején (én személy szerint húsz perc után bealudtam rajta első körben), és már a borítón is látszik, hogy jelen esetben Golden nem támaszkodhatott a saját írói vénájára, mint az Eretnekség esetében, hanem a már kész forgatókönyv alapján dolgozott. Így pedig, aki látta a filmet, annak voltaképpen felesleges elolvasnia a regényt, ugyanis dettó ugyanaz a kettő, gyakorlatilag frame-ről frame-re, csak az egyik le van írva, a másikat pedig egy vásznon, vagy monitoron látod viszont, de nem igazán tapasztalsz különbséget. 
Amennyire imádtam az Eretnekség stílusát, a filmregény annyira szenvtelen, és egyszerűen üres volt. Callum karakterét például, szerintem lehetetlenség megkedvelni, ugyanis vagy azzal van elfoglalva, hogy éhes, és állandóan enni szeretne - de tényleg -, vagy az Animusban állva, Aquilar bőrébe bújva (aki merő véletlenségből dettó ugyanúgy néz ki, mint a leszármazottja... Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem az ACban a megváltozott külső is tetszett, mert az Animusban lévő embernek adott esetben egy teljesen más testet is meg kellett szoknia, ami az emlékekben, történetesen másképp is mozgott, mint amihez ő hozzá van szokva a való életben -)... 
Szóval, az őse bőrébe bújva, áll egy körben és csuklyával fedett fejjel mormol maga elé. Sajnálom, mert szeretem ezt az univerzumot, de ez a sztori most nekem iszonyatosan mellément. Nem csak, hogy kevés volt a történelmi háttér, ami például az Eretnekségben nagyjából a sztori felét tette ki, de szerintem a szereplők egyszerűen nullák. Senkiről nem tudok nektek érdemben mondani semmit, amiről később emlékeznék rá. És ez így nagyon nem okés. 
Pedig, ez az Éden Almája például nem is volt rossz dolog, bár bevallom, a működése nekem még ma sem teljesen tiszta. Értem én, hogy mire képes. de valahogy az Éden Szigonnyal összevetve mondjuk, én nem nagyon látom értelmét a létezésének (a fanok etéren nyugodtan kijavíthatnak). 
Sajnálom, hogy ez a könyv ennyire semmitmondó, és kicsit sem maradandó dolog volt, mert szerettem volna úgy lelkendezni miatta,mint a már fent említett elődje, de nem tudok. Próbálok pozitívumot keresni benne, és egyszerűen nem találok, csak felidegesítem magam azzal, ha eszembe jut. Lehet, jobb lett volna, ha Goldennek teljes szabadkezet adnak, és csak egy minimális storyboardot adnak a kezébe, hogy na ezekből hozz ki valamit, mert így, ebben a formában ez édeskevés. 


Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Bayer Antal
Kiadta: Fumax Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 344
Sorozat: -


Résztvevő blogok listája:


04/05 Cbooks
04/07 Dreamworld

Nyereményjáték:

A történetben ezúttal az Éden almájáért folytatnak vérre menő küzdelmet orgyilkosok és templomosok egyaránt. Ám arról fogalmuk sincs, hogy a Blogturné Klub bloggerei is beszálltak a versenybe, és megszereztek néhány kulcsfontosságú adatot. Csupán egy a bökkenő, ezek valójában elég hiányos információk.

Ahhoz tehát, hogy megnyerjétek a könyv egy példányát, nincs más dolgotok, mint a meglévő információk alapján kitalálni, mikor melyik híres történelmi személynél járt az alma, majd az utolsó tulajdonos alapján kitalálni, most hol is lehet.
Vagyis:
1) Az állomásokon olvasható szöveg alapján meg kell fejtenetek az aktuális tulajdonost, és a nevét beírni a Rafflecopter megfelelő sorába. (pl.: VIII. Henrik)
2) Főmegfejtés gyanánt elküldeni az Éden almájának jelenlegi lelőhelyét. (Fontos, ez nem ugyanaz, mint a filmben.) Ebben sokat segít az utolsó tulajdonos személye, valamint a közös blogunkon (www.blogturneklub.com) található segítség.
3) Az első tulajdonost a www.blogturneklub.com oldalon találjátok.

A harmadik tulajdonos:



Név: olvashatatlan
Közkeletű név: (olvashatatlan) Magnifico
Élt: 14_9-1_92.04.__.
Elhunyt: Care___
Rang: _ire___ uralkodója (signore)
Éden almája - megszerzési mód: családi örökség révén felmenőjétől


Egyéb információk:

Államférfi, a művészetek és a tudomány patrónusa, a család legkiemelkedőbb alakja. Pártfogoltja Verrocchio leghíresebb tanítványa volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése