2016. július 1., péntek

Blogturné #175 - Kylie Scott: Futam

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: Csak arról volt szó, hogy úgy tesz, mintha egy rocksztár barátnője lenne. Arról nem, hogy bele is szeret...

Mal Ericson, a világhírű Stage Dive rockbanda dobosa villámgyorsan rendbe akarja tenni az életét – egy rövid időre legalábbis. Úgy gondolja, a látszathoz az is éppen elég lesz, ha egy igazi jókislánnyal kezd mutatkozni. Nem úgy tervezte, hogy ez az átmeneti helyzet állandóvá válik, és nem sejthette, hogy éppen így találja meg az igazit.

Anne Rollins álmában sem gondolta volna, hogy megismerkedik majd a rock egyik istenével, akinek a posztereivel tinédzserkorában ki volt plakátolva a szobája – és különösen nem ilyen körülmények között. Anne ugyanis anyagilag nem áll valami jól. Illetve nagyon nem. Ugyanakkor érzi, hogy ha pénzért cserébe úgy tesz, mintha a vad partiarc dobos csaja lenne, annak semmiképpen nem lehet jó vége. És teljesen mindegy, hogy mennyire szexis pasi Mal. Vagy mégsem?


Vélemény: Bevallom, nekem nem tetszett annyira ez a kötet, mint az előző. Noha David és Eve története is igencsak hihetetlennek hatott, ha emlékeztek rá - de lehet, hogy ezzel csak én voltam így -, viszont azt hiszem, Mal és Anne ezt még inkább felül tudta múlni ilyen téren.
A regény kezdete egyébként még kifejezetten ütős volt, hiszen a főhősnőnk kénytelen azzal szembesülni, hogy a lakótársa nemes egyszerűséggel faképnél hagyta, ráadásul nyakig benne a slamasztikában. Azt sajnálom, hogy ezzel a szállal nem kezd semmi érdemlegeset az írónő, mindössze ürügyül szolgál arra, hogy Mal megismerkedjen a lánnyal, semmi egyéb értelme nincsen, pedig, ha belegondoltok, ebből egészen érdekes dolgokat is ki lehetett volna hozni. Teszem azt, megismerhettük volna Skye nézőpontját, hogy vajon a lány miért döntött úgy, hogy egyetlen szó nélkül lelép a lakásból, magával víve mindent, ami az övé volt. Véleményem szerint ez a történet egyik legnagyobb hiányossága, mert innentől kezdve a sztori leginkább csak a főhőseinkre koncentrál. Ez alapvetően nem nagy baj, de hagyhat az emberben némi hiányérzetet, mert olyan, mintha nem lenne elvarrva minden szál.
Anne számomra egy üdítő színfolt volt az NA-hősnők sorában. Nem azért, mert ne lenne a maga módján szép, vagy ilyesmi, hanem azért, mert egy nem hibátlan lányt látunk benne viszont, aki olyannyira önfeláldozó, hogy a környezete lépten-nyomon, és meglehetősen gátlástalanul használja ki szerencsétlent. Ez önmagában talán nem tűnik túl nagy dolognak, sőt, de  szerintem adott egy nagyon érdekes színezetet a karakterének, ahogyan erre ráébred, és Mal hathatós közbenjárásának hála, megpróbál ezen változtatni, eleinte persze kevesebb, mint sok sikerrel. Erre a legjobb példa az egyik barátja, és egyben plátói szerelme, Reece, akit egyszerűen nem lehet kedvelni. Az ő jeleneteinél látjuk a leginkább, mennyire ki lehet használni, ha valaki olyan jellem, mint Anne. Szinte csak az alkalmat lesi, hogy lehúzhassa egy-egy újabb szívességgel, amit egy idő után már gyomorforgató látni.
Mal is kezdetben önös érdekéből találja ki ezt a bizonyos "tegyünk úgy, mintha együtt járnánk" dolgot, viszont az ő esetében viszonylag hamar beáll a változás, ahogy kezd közelebb kerülni a kissé szerencsétlen lányhoz, akinek nincsenek túl nagy elvárásai, mindössze szeretné élni az életét... Amit Mal újra és újra felborít. Megjegyzem, én nagyon bírtam a srác humorát, bár olykor kicsit erőltetettnek éreztem, viszont volt a könyvben pár jelenet, amikor a megszólalásain hangosan tudtam nevetni. Kettejük párosa éppen az ellentéteik miatt tud működni, elég jól kiegészítik egymást.
Számomra az is pozitívum, hogy a romantika nem instant módon önti el a könyvet, ha jól emlékszem, majdnem a regény feléig nem történik köztük semmi komoly, aki addig is a romantikát keresné a könyvben, annak be kell érnie az úton-útfélen cameozó Eve-vel és David-del, akik szinte folyamatosan nyalják-falják egymást. A zenekar többi tagja is sokat szerepel, amit nekem szórakoztató volt olvasni, főleg Ben jelenetei tetszettek nagyon.
Ami miatt csalódtam ebben a könyvben, az a papírvékony cselekmény. Szinte semmi nem történik a könyvben, ami igen, az sem kifejezetten maradandó, szerintem. Nem igazán tudok belőle jó történetszálakat felidézni, mert sok jelenet csak egy-egy romantikus kliséhalmaz. Olykor untatott, ami meglepett, mert a szereplőket szinte egytől-egyig díjaztam - már a pozitív megítélésűeket -, és mégis úgy érzem, ezt a részt valahogy nem nekem találták ki. Vagy talán túl magasan voltak az elvárásaim, én magam sem tudom, igazából, csak azt, hogy egyáltalán nem ütött akkorát, mint vártam. 

Kedvenc karakter(ek): Mal
Gyűlölt karakter(ek): Skye, Reece
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv. magyar
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: Császár László
Oldalszám: 376
Sorozat: Stage Dive (#2)


Résztvevő blogok listája:

07/01 - CBooks
07/03 - Angelika blogja
07/05 - Insane Life
07/07 - MFKata Gondolatai
07/09 - Deszy könyvajánlója
07/11 - Sorok között
07/13 - Dreamworld

Nyereményjáték:

Mivel a regény férfi főszereplője, Mal tölti be a dobos szerepét a Stage Dive zenekarában, adja magát, hogy ebben a játékban híres rockegyüttesek dobosait kell kitalálnotok. Minden blogon találtok egy képet az adott zenészről, és segítségként a posztokban elrejtve megtaláljátok a zenekar nevét is. A Rafflecopter megfelelő dobozába a dobos és az együttes nevét is be kell írnotok! Ha velünk játszotok, megnyerhetitek a három nyereménypéldány egyikét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése