2016. június 16., csütörtök

Blogturné #174 - Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat

Miért: Jamie McGuire.

Tartalom: Falyn Fairchild, a következő kolorádói kormányzó lánya mindent képes hátrahagyni. Már megtette ezt a kocsijával, a tanulmányaival, és még a szüleivel is. Megtörten tér vissza szülővárosába, és pincérkedést vállalva a Bucksaw Kávézóban. Falyn minden műszak után félretesz egy kevés pénzt, és reméli, hogy hamarosan összegyűlik annyi, hogy vehessen egy repülőjegyet, és eljusson az egyetlen helyre, ahol igazán megbocsátást nyerhet, a régmúlt bűneiért: Eakinsba, Illinoisba. 
Taylor Maddox abban a pillanatban megérezte, hogy Falyn bajban van, amint leült egy asztalhoz a kávézóban. Taylor csábító, megszegi az ígéreteit, és még akkor is káprázatos, amikor piszok borítja be – minden megvan benne, ami Falyn szerint egy rámenős, szexi tűzoltóban is. Falynt nem vonzza az, hogy egy legyen a srác hódításai közül, ám egy Maddox fiúnak egy ellenálló lány a tökéletes kihívás. 
Amint Falyn megtudja, hogy mit nevez otthonának Taylor, minden megváltozik. A Maddoxokra jellemző kitartás lehet, hogy nem lesz elég Falynnel szemben. És most először lehet, hogy Taylor lesz az, aki megégeti magát. (Maxim)


Vélemény: Ha nem is lett ez az első számú kedvencem a sorozatból - mert azt a helyet egyelőre T. J. és Liis története birtokolja -, a második helyre könnyedén esélyes a harmadik, most megismert Madoxx testvér. 
Taylor-ban talán az tetszett a legjobban, hogy olyan foglalkozást választott magának, ami egyáltalán nem hétköznapi. A tűzoltóságnak dolgozik, de csak akkor végeznek valódi tűzoltási feladatot, amikor az erdőtüzekről van szó, s min ilyenek, a csapatuk folyamatos mozgásban van. Falyn és a környezete több utalást is tesz rá, hogy a helybéliek miként vélekednek ezekről a férfiakról , hogy nem érdemes velük kezdeni, mert úgyis csak eszközöknek tekintik a nőket, akiket aztán nyugodt szívvel félre lehet dobni. Taylor nyilván elüt ettől a tendenciától, de azért annyira nem, mert kezdetben ő is inkább egy futó flörtként kezeli a lányt, ez akkor változik meg jelentősebb mértékben, amikor kiderül, hogy Falyn minden vágya az, hogy eljusson az ő szülővárosába. 
A főhősnőnk stílusát szerettem, de azt, ahogyan ezt az Eakins-szálat erőlteti, nem igazán, és még akkor sem tudtam ezt jobban tolerálni, amikor megtudtam az okát. Ugyanis, az én véleményem szerint az egész olyan hatást kelt, mintha csak ki akarná használni Taylor jólelkűségét, nekem pedig ez a mentalitás nem volt szimpatikus. Bár elnézve a szüleit - akiktől finoman szólva falra lehet mászni, mert ennyire önző, egoista és egyben megalomán embereket már régen láttam bármilyen regényben -, talán nem is akkora csoda, hogy Falyn elsősorban saját magára gondol, és csak másodsorban arra, hogy a tettei vajon miként hatnak ki teszem Taylor-ra, aki tényleg bármit megtenne érte, és ezért egy kicsit sajnáltam az elején, amíg a lány el nem kezdte viszonozni az érzéseit.
A kettejük kapcsolata egészen jól működik, bár szinte rögtön azután, hogy összejönnek, elkezd felbukkanni a többi Maddox-fiú, akik egyszerűen ellopják a showt tőlük, és a figyelem inkább irányukba kezd összpontosulni. Mondjuk Tyler felbukkanását egyszerűen imádtam. Az, hogy egypetéjű ikrek, remek humorforrás, bár én szívesen olvasnék egy olyan novellát, amikor még csak kamaszok, és adott esetben visszaélnek a hasonlóságukkal, szerintem nagyon szórakoztató lenne.
Bevallom, Travis változatlanul idegesít, bár most meglepően keveset szerepel, ami kifejezetten jót tesz a könyvnek. Viszont Cami és Liis cicaharcát egyszerűen indokolatlannak érzem. Cami-re továbbra is mérges vagyok, ez tény, hiszen gyakorlatilag úgy csalta egyik testvért a másikkal, ahogy nem szégyellte, de szerintem ezt nem kellett volna már ebben a részben reklámozni. Ez a múlt, hagyják egymást békén, és kész.
De, visszatérve, Falyn és Taylor jók együtt, az erotikus részekből egy picit vissza lehetett volna venni, mert szinte csak ilyen jeleneteik vannak egy idő után, de ettől még szerettem őket, mert Falyn érezhetően elkezd változni a srác hatására, ez pedig jót tesz a könyvnek, főleg, amikor az egyik igazán drámai rész zajlik. Látni, hogy a lánynak tényleg vannak érzései, nagyon jó volt.
A humort egy kicsit hiányoltam ebből a részből, egy olyan vicc volt benne, amin igazán jóízűt tudtam nevetni, a többit, amit annak szántak, én beleerőltetésnek éreztem. 
McGuire hozza a tőle megszokott színvonalat, rajongóknak abszolút ajánlható.

Kedvenc karakter(ek): Taylor, Falyn
Gyűlölt karakter(ek): Falyn szülei
Pont: 10/9

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Kiadta: Maxim Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 356
Sorozat: The Maddox Brothers (#3)


Résztvevő blogok listája:

06/16 CBooks
06/18 Dreamworld

Nyereményjáték:

Megihletett minket a borítón szereplő tollpehely, ezért most olyan borító részleteket találhattok az egyes állomásokon, melyeken szintén toll/tollpehely látható.
A rafflecopter megfelelő sorába a könyv íróját és címét várjuk.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése