2016. július 29., péntek

Blogturné #177 - Jennifer Probst: Keresd a szépet

Miért: Sorozatfolytatás

Tartalom: Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül…


Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért? (Libri)


Vélemény: Azt hiszem, eddig ezt a részt vártam a leginkább a sorozatban. Ennek az az oka, hogy már Gen és Wolfe első felbukkanásakor tudni lehetett, hogy lesz köztük valami, annak ellenére, hogy masszívan bizonygatták mindketten, csak barátok, ráadásul a lánynak, ugyebár vőlegénye van.
Ennek nyomán megint elővehetnénk azt az örök kérdést, hogy vajon létezhet-e pusztán barátság férfi és nő között, de erről egy korábbi kritikám kapcsán már kifejtettem a véleményemet, úgyhogy lapozzunk. :)
Az biztos, hogy a két főszereplőnk remekül megérti egymást, valahogy ösztönösen tudják, mire van szüksége a másiknak. A jeleneteik nem csak túlfűtöttek, de rendkívül viccesek is olykor, bizonyítva, hogy tényleg többet jelentenek egymásnak, és remekül keveredik kettejük között a testi vonzalom, és a lelki. Ők az első páros a sorozatban, akiknél érezhető, hogy lelkileg is közelebb állnak egymáshoz, és nem csak fizikai vonzalomról van szó - nyilván ebbe belejátszik az is, hogy régebb óta ismerik egymást, mint teszem azt Kennedy és Nate -.
David-et én már az előző részben sem szerettem, pedig ott még relatíve keveset szerepelt, de már akkor teljesen egyértelmű volt, mennyire elnyomja a menyasszonyát. Mondanom sem kell, hogy ebben a kötetben a jelenléte megsokszorozódott, bemutatva a megszállott és egyben irányításmániás férfi "ideált". Rengeteg visszaemlékezést és példát láthatunk arra vonatkozóan, hogy milyen módszerekkel próbálja meg magához láncolni a volt menyasszonyát. Egy rendkívül manipulatív, és egyben visszataszító karakterről van szó, aki előreláthatóan kiérdemelte nálam a sorozat főgonosza címet. Mondok egy példát: azzal próbálja meg magához láncolni Gen-t, hogy folyamatosan úgy állítja be, mintha a lány rossz szerető lenne, akinek fejlődnie kell, és persze ezt csak a vőlegényén keresztül érheti el. Rosszul csókol, rossz az ágyban, meg amit el tudtuk képzelni. Engem elképesztett, hogy lehet valaki ekkora seggfej, mint ez a fazon, és higgyetek nekem, a történet előrehaladtával ez csak fokozódik.
A cselekménnyel egyébként nincsen semmi gond. Mivel ez az eddigi leghosszabb rész a szériában, nem meglepő módon, itt halad a leglassabban előre a romantikus szál, meg úgy az egész történet. Rengeteg visszatekintést láthatunk például Wolfe előéletévével kapcsolatban, amik persze szívszorítóak, de én például nem tudtam miatta sajnálni a férfit. Nem azért, mert ne éreztem át volna a tragédiáját, hanem mert a jelenben mozgó férfit látva egyértelmű, hogy az őt ért csapások csak sokkal erősebbé tették, ahelyett, hogy ripityára törték volna. És persze a Társszerzők csapata is tiszteletét teszi: találkozhatunk Kate-tel Kennedy-vel és Arylim-mel, akik egytől-egyig támogatják Gen-t, még akkor is, amikor úgy tűnik, a világon minden más összeesküdött ellene, beleértve a saját szüleit is, akik csak a társadalmi presztízsnek élnek - bár ne kérdezzétek, miért jobb parti egy degenerált sebész, mint a multimilliomos, és mellette teljesen normális, hotellánc-tulajdonos -.
Az erotikus jelenetekből természetesen most sincs hiány, bár a regény, nagyjából utolsó harmada szinte tobzódik az ilyen jellegű részekben, ami nem feltétlen baj, de szerinte ezt egy kicsit jobban is el lehetett volna osztani, mégis csak egy több, mint ötszáz oldalas monstrumról beszélünk.
Probst abszolút hozza a színvonalat, amit eddig, de most a karakterek terén sokkal jobbat alkotott, mint korábban. Egyedibbek, és talán picivel szerethetőbbek is, hiszen van időnk jobban megismerni őket, és beleélni magunkat a helyzetükbe. A rajongóknak én csak ajánlani tudom, biztosan nem fogják megbánni. 

Kedvenc karakter(ek): Gen, Wolfe, Kate
Gyűlölt karakter(ek): David
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Babits Péter
Kiadta: Libri Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 548
Sorozat: Searching for (#3)


Résztvevő blogok listája:

07.25. - Insane Life
07.27. - Angelika blogja
07.29. - CBooks
08.02. - Szembetűnő
08.04. - Kristina blogja

Nyereményjáték:

Minden állomáson találtok egy borító darabkát, amely alapján ki kell találnotok melyik könyvről van. Egy dolog közös mindegyikben: a történet folyamán barátokból szerelmesek lesznek.
(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése