2018. szeptember 16., vasárnap

Blogturné - Simone Elkeles: Tönkretett tinikor

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: A Tönkretett vakáció folytatásában MINDEN rosszul alakul a tizenhét éves Amy Nelson-Barak életében. Anyukája férjhez megy, kiköltözik a városból, ráadásul hamarosan még egy kisbaba is érkezik az új családjába. Amy az apukájához költözik Chicagóba, és regisztrálja őt egy internetes társkeresőre.

Mi van még? Amy kutyája, Vakarcs teherbe ejti a mogorva szomszéd díjnyertes uszkárját, így a lánynak részmunkaidős állást kell vállalnia, hogy – az említett randioldal regisztrációs költsége mellett – kifizesse az állatorvosi számla felét. Ráadásul itt ez a tök idegesítő srác, Nathan, aki nemrég költözött a szomszédba. Szerencsére Amynek van egy helyes pasija, Avi. Csakhogy ő inkább antipasi, mert az izraeli hadseregben szolgál még három évig.

Mihez kezdjen az ember lánya, amikor mindenki felesküszik rá, hogy tönkretegye az életét? (Kömyvmolyképző)


Vélemény: A történet voltaképpen ott folytatódik, ahol az előző részben abbamaradt. Amy ismét Amerikában van, és nem várt nehézségekkel kell szembenéznie. Nem csak Vakarcs ápolásáról, na meg a hozzá köthető temérdek más problémáról van szó, hanem arról, hogy az édesanyja újra férjhez megy, ráadásul babát is vár, tehát minden megváltozik a tizenhat éves lány életében. Ugyanakkor, amit a legutóbbi hír kapcsán lenyom... na, az inkább illett volna egy tizenkét éves gyerekhez, mint egy kamaszhoz. Szabályosan kikéri magának, hogy az édesanyja honnan vette a bátorságot, hogy ágyba bújjon Marc-kal, és teherbe essen. Ez mi? Érthető, hogy rosszul érzi magát amiatt, hogy mindeközben az édesapja magányos (meg is próbál tenni ez ellen), de ettől még ez a borzasztóan gyerekes hozzáállásától falnak megyek.
Viszont, csak, hogy hallgattassék meg a másik fél is, fontos, hogy megemlítsem: Amy édesanyja sem egy szent. Míg a lány a gyerekvállalást nem éri fel ésszel, addig a nő azon problémázik, hogy a kedves kislánya miért akar vallásos zsidó lenni? Most nem azért, de mi köze van hozzá? Nem, hogy örülne, hogy van végre valami, ami igazán érdekli Amyt, amivel szívesen, és érdeklődve foglalkozik. Nekem például épp az tetszett, hogy a hősnőnk foglalkozik ezzel a témával, ugyanis ilyesmit ritkán láthatunk YA-regényekben. 
Egyébként, ez valahogy áthatja az egész könyvet. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de számomra Amy kevésbé tűnt idiótának az első részben, mint most. Talán azért, mert az izraeli nyaralás inkább szólt a spiritualitásról és arról, hogy miként jön ki az édesapjával, na, meg persze Avi-val, aki leginkább említés szintjén szerepel ebben a részben, elvégre az ideje jelentős részét a katonai kiképzéssel tölti. 
Éppen ezért, Elkeles behoz egy másik fiú szereplőt, Nathn-t, aki szerintem sokkal érdekesebb karakter, mint Avi. Az izraeli fiúval ellentétben, benne találtam egyfajta mélységet, és volt, aminek ki kellett derülnie vele kapcsolatban. Az Amyhez való viszonyát imádtam! Tetszett az a folyamatos adok-kapok, ami ment kettejük között. Volt pár igazán emlékezetes beszólás a fiú részéről, amin hangosan nevettem. Félreértés ne essék, Avit is bírom, de szerintem Nathant sokkal jobban kibontotta az írónő. 
A cselekmény ezúttal is a lehetetlennél lehetetlenebb bonyodalmakra épít, amik olykor szórakoztatóak és izgalmasak, ám máskor kimondottan fárasztóak. Ettől még szórakoztató olvasmány, csak nem szabad komoly megfejtéseket várni tőle.

Kedvenc karakter(ek): Amy, Nathan
Gyűlölt karakter(ek): Amy anyja
Pont: 10/8

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2018
Oldalszám: 264
Sorozat: How to Ruin (#2)


Résztvevő blogok listája:

09.15. - Sorok Között
09.16. - CBooks
09.18. - Sorok Között
09.20. - Deszy Könyvajánlója
09.22. - Kelly & Lupi olvas

Nyereményjáték:

A kötet ezúttal Chicagóban, a “szeles városban” játszódik, Amy pedig egyszerűen imádja a várost. Így a mostani játék során is Chicago kapja a főszerepet.
Minden állomáson találtok egy állítást, nektek pedig be kell írnotok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy az állítás igaz, vagy hamis.
Ne feledjétek, a google jó barát ;) Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Chicagót a Nyugis városnak is nevezik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése