2017. április 25., kedd

Blogturné #238 - Jamie McGuire: Gyönyörű pillanat

Miért: Sorozatrész. 


Tartalom: Emlékeztek még Americára és Shepley-re? Az elmúlt évek egyik legsikeresebb könyvében, a Gyönyörű sorscsapásban ismerhettük meg őket. Itt az idő, hogy beavassanak titkaikba.

A pimasz Amarica Mason az egyetem első évében ismerkedett meg a romantikus Shepley Maddoxszal, és viharos gyorsasággal egymásba szerettek. A heves érzelmek pedig elhamarkodott cselekedetekhez vezettek, és amikor America másodszor is visszautasította a korai lánykérést, ki kellett találniuk, hogyan tovább, hiszen az elválás szóba sem jöhet, összeköti őket a lángoló szerelem. Egy romantikus esküvőn való részvétel azonban felébreszti a lányban a vágyat, hogy mégis igent mondjon, Shepley pedig elhatározza, tesz egy utolsó próbát. Izgatottan indulnak neki a szülők meglátogatásának, mit sem sejtve arról, hogy mind a ketten ugyanazt akarják, azonban a természet végzetes ereje közbeszól… Hatalmas viharba keverednek, és már nemcsak egymásért és a szerelemért, de a túlélésért is küzdeniük kell. (Maxim)

Vélemény: Hosszú idő után ez az első Maddox regény, ami nagyon tetszett, leginkább azért, mert végre, valahára, nem Travis van a középpontban! Persze,  itt is felbukkan, és itt is elképesztően idegesítő, de messze nem szerepel annyit, mint a korábbiakban, ez viszont, sajnos, leginkább a könyv, vagy inkább novella hosszából adódik. Nagyon rövid, már-már kis szösszenetnek beillő darabnak is mondhatnánk, hiszen nincs kétszáz oldal. Éppen ezért, McGuire szinte átrohan Shepley és America kapcsolatán, amit én nagyon sajnálok. Ők azok, akik szerintem megérdemeltek volna egy valódi, teljes hosszúságú könyvet. Kicsit egyébként is kilógnak a sorból, hiszen esetükben nincs különösebb felvezetés, elég hamar randizni kezdenek, és össze is jönnek. Nem egy csavaros történet az övék. de mégis tud lebilincselő lenni, pedig nem nagyon történik benne semmi (a vihart leszámítva, persze).
Ez leginkább a két főszereplőnek köszönhető, szerintem. Shepley-ben azt szeretem, hogy a többi testvérhez képest, ő a maga a nyugalom szigete. Nem megy át idegbetegbe, képes racionális döntéseket hozni, és úgy összességében, sokkal kedvesebb, mint bármelyik unokatestvére (pedig a többieket nem utálom annyira, mint a főkolompost, sőt). Vele szemben, America a bevállalósabb, a vagányabb, a maga módján, de ez itt, hála az égnek, nincs eltúlozva. Képesek együttműködni, amikor szükség van rá, és egyáltalán, a kémia sokkal jobb, a kapcsolatuk is átélhetőbb, mint a többieké. 
Kicsit meg is állt most a tudományom, hogy miről írhatnék még, hiszen tényleg egy novelláról beszélünk, amiben nem kell különösebb, az agyamat eldobom szintű csavarokat várni, kedves, aranyos, szerintem jó humorú történet, valamennyi drámával fűszerezve, ami egy picikét savanyú szájízt hagy, de nem a minősége miatt, hiszen azzal nincs semmi baj. A hossza a bajom. Annyira örülnék, ha McGuire áldozna rájuk egy rendes könyvet! Nagyon megérdemelnék ők is, és mi is, mert szerintem a széria eddigi toronymagasan legjobb párosáról beszélünk, ahol a férfi főszereplő, végre, egyszer az életben nem hiszi azt magáról, hogy ő a kákán a csomó, és senki nem lehet jobb, vagy tökéletesebb nála. 
Bízom benne, hogy a folytatásokban McGuire tudja majd hozni ezt a szintet, bár... a legutóbbi rendes Maddox-kötet miatt én kicsit aggódom, de a remény hal meg utoljára, az is biztos.   



Kedvenc karakter(ek): America, Shepley
Gyűlölt karakter(ek): Travis (még mindig) 
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Béresi Csilla
Kiadta: Maxim Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 176
Sorozat: Beautiful (#3.5)



Résztvevő blogok listája:


04.19 Dreamworld
04.25 CBooks
04.27 Kristina blogja

Nyereményjáték:



Híres filmekből válogattunk, ahol jelentős kérdés a leánykérés, ahogy Shep életében is. Minden állomáson találsz egy képet, amit be kell azonosítanod, és beírnod a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát a film címét kérjük, magyar vagy angol nyelven.

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése