2016. június 12., vasárnap

Blogturné #173 - R. S. Grey: Testcsel

Miért: Megtetszett a fülszövege.

Tartalom: Az olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.

*Észbontóan jóképű – kipipálva.

*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.

*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.

Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését. (Könyvmolyképző)

Vélemény: Lehetséges, hogy kezdek telítődni az NA-korosztálynak íródott regényekkel, mert a Testcsel esetében az volt az érzésem olvasás közben, hogy ez nem feltétlen nekem szól. Könnyen előfordulhat, hogy az én igényeim változnak, de szeretnék egyszer egy olyan, fiatal felnőttek szóló könyvbe belefutni, ahol nem az a legkomolyabb alapvetés - és a cselekmény mozgatórugója -, hogy a pasi annyira jól néz ki, hogy a főhősnőnek instant nedvesedni kezd tőle a bugyija, már akkor is, ha épp csak beszél róla. Hiú ábránd, tudom, de egyszer olyan jó lenne látni, hogy a csaj nem abba szeret bele, ahogyan az álmai netovábbja kinéz, hanem mondjuk abba, hogy jó humora van, érdeklik más dolgok is a szexen kívül, szóval van benne valami plusz, ami érdekesebbé teszi, mint a külseje - az elmaradhatatlan tetoválásokkal kiegészítve -. 
Az a baj, hogy a Testcsel a maga módján egy egyszerű kliséhalom. Minden létező csavar előfordul benne, ami egy ilyen NA-regénytől megszokott - ha épp nem egy az élet által megkínzott hősnőt akar nekünk bemutatni -, nem túl változatosan. 
Ami ezen a folyamon enyhíteni képes, és egy kicsit talán színesíteni tudja, az Kinsley. Ennek a lánynak elképesztően idegesítő, nagyzoló stílusa van, amitől szerintem sokakban kicsapódik majd az a bizonyos biztosíték - én is közel álltam hozzá olykor -, de aztán beláttam, hogy végre egy olyan főhősnőt kapunk, aki a sarkára mer állni, és nem egy sarokban kuporogva várja - lehetőleg kisírt szemekkel -, az őt megmenteni vágyó lovagot. Fanyar humora van, és kivételesen inkább ő az, aki a maga módján teperni kezd a pasiért - annak ellenére, hogy ezzel elég sokat kockáztat -, amit egyébként a maga módján egészen szórakoztató látni... Bár, mivel Liam elég hamar kötélnek áll, nincs meg bennem az igazi elégedettség amiatt, hogy legalább ebben hozott volna valami kimondottan újat és üdítőt a regény. Minden a szex na meg a foci körül forog - bár az utóbbiért jár a pluszpont, mert nem csak beszélnek róla, mint létező dologról, hanem folyamatosan láthatunk edzéseket is. 
Liam és Kinsley kapcsolata voltaképpen bot egyszerű. A tanár-diák viszonnyal próbálnák meg kicsit drámaibbá tenni, de hamar egyértelművé válik, hogy ez azért nem éppen egy ilyen jellegű kapcsolat, csak annak van mondva. Éppen ezért tobzódnak az erotikus részekben, amik közül egyik-másik kifejezetten jól van megírva, de némelyiknél én inkább a töltelékszerepet éreztem csupán. 
És ha már a korábban említett edzések: a csapatkapitány, Tara, elképesztően idegesítő. Nem csak arról van szó, hogy egy álnok, alattomos picsa, hanem egyszerűen annyi, de annyi rosszindulat van benne, hogy nekem még a gyomrom is felfordul tőle, konkrétan. Persze, értem én, hogy szélsőségessé kellett tenni, mint Kinsley abszolút ellenpólusa, de akkor is. Van a pofátlanságnak és a visszataszítóságnak egy határa, amit nem hittem volna, hogy át lehet lépni, de gratulálhatunk Tara-nak, mert neki sikerült. 
Grey stílusát nekem kicsit nehéz volt megszokni, de összességében nem volt rossz. Aki még nem fáradt bele az NA-klisék tömkelegébe, annak szívből tudom ajánlani, én pedig már csak azért fogok ennek a korosztálynak szóló regényeket olvasni, hogy egyszer-egyszer végre elmondhassam egyről: na ez nem volt tipikus. Végre adott valami újat, valami egészen mást. 

Kedvenc karakter(ek): Kinsley
Gyűlölt karakter(ek): Tara
Pont: 10/7

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Mergl-Kovács Barbara
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 408
Sorozat: -


Résztvevő blogok listája:

jún. 6 - Angelika blogja
jún. 8 - Insane Life
jún. 10 - Kristina blogja
jún. 12 - CBooks
jún. 14 - Media Addict
jún. 16 - Dreamworld

Nyereményjáték:
C


Nem kell aggódni, nem várunk igazi fociszakértelmet senkitől a nyereményjátékunkban. De azért egy kis kutatás nem árt!
Minden állomáson egy sztárfocista képét és egy nemzeti lobogót találtok. Nincs is más dolgotok, mint összepárosítani a zászlókat és a sportolókat annak megfelelően, melyik nemzet válogatottját erősítik. A válaszolást megkönnyítendő minden játékost megszámozunk, és minden zászló kap egy betűjelzést. Tehát ilyen válaszokat várunk majd a Rafflecopter doboz soraiban: 1 - D, 2 - F
1.
A helyes megfejtést beküldők közül három szerencsés nyertes megnyeri a könyv 1-1 példányát.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése