2016. június 10., péntek

Blogturné #172 - Kim Holden: Bright Side

Miért: Megtetszett a fülszövege.

Tartalom: Titkok. Mindenkinek van egy.

Némelyik nagyobb, mint a másik.

És amikor a titkokra fény derül…

Némelyik meggyógyít…

Míg más elpusztít.

Kate Sedgwick élete minden, csak nem átlagos. Megrázó veszteségeken és tragédiákon ment keresztül, mégis sikerült megőriznie az optimizmusát, és továbbra is mindenben a szépet keresi (elvégre megvan az oka, miért szólítja Bright Side-nak a legjobb barátja, Gus). Kate erős akaratú, vicces, okos és rendkívül tehetséges zenész. Aki soha nem hitt a szerelemben. Ezért, amikor elhagyja San Diegót, hogy egy kisvárosi főiskolán folytassa tanulmányait Minnesotában, egyáltalán nem számít arra, hogy beleszeret Keller Banksbe. Mindkettejükben fellángolnak az érzelmek.

Mindketten harcolnak ellene.

Mindketten titkolnak valamit.

És amikor a titkokra fény derül…

Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít. (WOW)


Vélemény: Kissé hektikus volt a kapcsolatom ezzel a könnyvel. Na, nem azért, mert rossz lett volna, mindössze az elején nehezen tudtam ráhangolódni. 
Be kell vallanom, engem kezdetben kimondottan idegesített Kate karaktere. Túl harsány személyisége van, ami elhiszem, hogy sokak számára kimondottan szimpatikussá teszi majd a főszereplőnket, engem mégis zavart. Talán azért, mert én magam igencsak pesszimista jellem vagyok, és éppen ezért, számomra szokatlan ennyire optimista karaktert látni, és egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Persze, erre is megvan a magyarázat, a történet voltaképpen legnagyobb meglepetése, egy olyan csavar, ami nem túl meglepő, mégi, a cselekmény egyik mondhatni remek csavarja, ami sok mindent megmagyaráz. 
Ugyanakkor az is biztos, hogy a lány Gus-szal való kapcsolata egyszerűen felfoghatatlan. Mármint, ez a történet legelején kiderül, hogy nem sokkal korábban volt egy egyéjszakás kalandjuk, amivel még nem is lenne semmi baj, ha nem legjobb barátok lennének, ami miatt igen furcsán veszi ki magát a dolog... Annál is inkább, mivel szerintem a fiú fülig szerelmes Kate-be. Igaz, legtöbbször csak telefonon kommunikálnak egymással, a beszélgetéseikből ez egyértelműen kitűnik, plusz a lány is olyan, mintha viszonozná az érzéseit... Engem ez bevallom, olykor kicsit összezavart, mert olyan volt, mintha együtt járnának, x kilométer távolságból. Ugyanakkor kellemes meglepetés volt a számomra, hogy a lefekvés csak rövid ideig szerepel kettejük között, mint téma. Sokkal inkább az élményeikről beszélgetnek egymással, ami nagyon szimpatikussá tette a barátságukat - amiről elég nehéz volt elhinni, hogy tényleg csak annyi -. 
Kellert nagyon megkedveltem, annak ellenére, hogy a regény hosszához képest, ő relatíve keveset szerepel, mivel, mint ahogyan arról már volt szó, inkább Kate és Gus barátsága a lényeg, elvégre egy sokkal hosszabb kapcsolatról van szó. Ugyanakkor Keller testesíti meg a történetben a romantikus szálat, ami nem volt rossz, csak szerintem egy kicsit indokolatlan. A csavarig nem igazán éreztem a súlyát, hogy ő miért annyira fontos, de a végére összeállt, hogy mit is jelent neki a lány, és viszont. Nincs túlerőltetve, túlmagyarázva benne ez a szál, épp annyi, amennyire szükség van, és nyomja agyon a cselekményt. 
-Szerethető mellékszereplők is akadnak a sztoriban, akik tényleg mellékes szerepet töltenek be a nahy egész szempontjából. Ilyen például Clayton és Pete, akik időről-időre eltűnnek, majd újra fel-felbukkannak, majd, amikor nincs rájuk szükség, eltűnnek.
A regény legvége belopja magát az ember szívébe. A maga módján egyszerre keserédes, és mégis, rendkívül felemelő a befejezése, igaz, a maga egyszerű drámaiságával meg tudja hatni az embert. A történet meglepő komolysága miatt inkább a fiatal felnőtt generációnak ajánlanám szívesen, bár egy érettebb gondolkodású kamasz is átérezheti a regény mondanivalóját. Én csak ajánlani tudom. 

Kedvenc karakter(ek): Keller
Gyűlölt karakter(ek): Maddie
Pont: 10/9

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Bótyik Bettina Zora
Kiadta: WOW Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 496
Sorozat: Bright Side (#1)


Résztvevő blogok listája:

06.06 Kelly és Lupi olvas
06.08 Dreamworld
06.10 CBooks
06.12 Kristina blogja

Nyereményjáték:

Sokunk kedvencei közé tartoznak a menő rockbandák frontemberei, a történetben Gus testesíti meg ezt a karaktert, hozzájuk  kötődik a  játékunk is. A képek alapján fel kell ismernetek a bandákat, a nevüket be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát nem az énekesek, frontemberek nevét várjuk, hanem az együttesek nevét! 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertesek jelentkezését 72 órán belül várjuk az értesítő e-mail elküldésétől számítva. Sok szerencsét a játékhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése