2016. június 3., péntek

Blogturné #168 - Tara Sue Me: Az alávetett

Miért: Megtetszett a fülszövege.

Tartalom: Abby King a titkos fantáziájának él.

New York a West Industries jóképű és briliáns igazgatójaként ismeri Nathaniel Westet, de Abby többet is tud róla: a férfi egy gyakorlott, szexi domináns, aki új alávetettet keres magának. Abby, aki szeretné egyszerű könyvtárosi életét feldobni, és belevetni magát a gyönyörök világát, felajánlja magát Nathanielnek, hogy teljesítse be legtitkosabb vágyait.

A Mesterrel töltött egyetlen hétvége után Abby már tudja, hogy még többet akar, és ezért hajlandó alávetni magát Nathaniel feltételeinek. De a gyönyör ellenére, amit a vállalkozó szellemű Abby kap, a szabályok mögé rejtőző Nathaniel mindvégig hideg és távolságtartó marad.

Ahogy Abby egyre mélyebben bonyolódik bele a hatalom és szenvedély szívfájdító világába, attól fél, hogy Nathaniel szíve sohasem lesz elérhető számára – a sajátját pedig aligha tudja megmenteni… (Művelt Nép)

Vélemény: Azt hiszem, ez a könyv számomra a kellemes - és egyben abszolút pozitív - csalódás iskolapéldája. A fülszövege alapján azt hittem, egy abszolút Szürke-utánzatot fogok lapozgatni, de egyáltalán nem ez történt. Hiába a hasonló alap, van egy igen jelentős különbség a kettő között, ez pedig a főhősnő. Abby valóban alávetett/alárendelt akar lenni. Persze kicsit klisésnek hathat, hogy egy könyvtárosnőről beszélünk, akiből alapvetően senki sem nézné ki, hogy zárt ajtók mögött szereti az alázatos szeretőt játszani az ágyban. Érdekes kettősséget ad ez az egész jellemének, főleg azért, mert ez nem ebben a regényben kezdődik nála, hanem már így éli egy ideje az életét, Nathanielt csak egy köztes állomásnak tűnik, mint ideális domináns úr, de nem feltétlen végállomás ezen a téren. Egyáltalán nem arról van szó, hogy a férfi rákényszerítené az akaratát azáltal, hogy gyakorlatilag 24/7-ben figyeli, és zaklatja, ami miatt végül a lány beadja neki a derekát. Persze itt is vannak bizonyos megkötések az uralkodó fél részéről, de messze nem olyan szintű behatárolásról van szó, mint mondjuk a Szürkében azzal a bizonyos, nevetséges szerződéssel.
Nathaniel valóban domináns személyiség, és nem egy kvázi a múltját ilyen módon felejteni akaró elmebeteg, mint Christian Grey. Nem hitegeti Abby-t, hanem abszolút nyílt lapokkal játszik, és ez számomra rendkívül szimpatikussá tette egyébként. Ezen a téren engem bizonyos szempontból Tiffany Reisz Soren-jére emlékeztetett, de azért nem teljesen, hiszen Nathaniel nála jóval visszafogottabb, már-már abszolút szolid. Mondom ezt úgy, hogy Me regénye egészen egyszerűen tobzódik az erotikus részekben. Nem rosszak a jelenetek, de szerintem egy kicsit a mennyiséggel sikerült túllőnie a célon, mert nem viccelek, szinte minden tizedik oldalra jut legalább egy szexjelenet, és egy idő után ezzel is be lehet azért sokallni, amikor az olvasó úgy érzi, más sem történik a könyvben, csak csinálják, mint a nyulak, annak ellenére, hogy azért Me ötletéből ennél ezerszer többet is ki lehet hozni - amire alighanem idővel sor kerül, hiszen az eddig kilenc részes szériából legalább négy kötet csak kettejükkel foglalkozik, azt sejtetve, hogy azért több minden van itt a háttérben, mint amire elsőre számítanánk, én legalábbis nagyon bízom benne, hogy így van -.
Ez összességében nem akkora csoda, elvégre a fülszövegből is rájöhettetek, hogy itt az alárendelt-domináns kapcsolat kibontásán van a hangsúly, annak is leginkább a hálószobában való megvalósításán. A főszereplők között kimondottan jó a kémia, bár azért a kötet végére én egy kicsit úgy éreztem, mintha szem elől tévesztette volna a célját, és nem tudott volna mit kezdeni magával, ha róluk van szó. Különösen igaz ez a regény végére, ami szerintem egy elég hirtelen lezárást kapott. 
De azért bőven akad itt kikacsintás is, megismerkedhetünk Nathaniel családjával, ami egyébként a maga módján egy egészen üde színfolt a történetben.
Remek kikapcsolódást nyújtott számomra ez a regény, nem vártam tőle túl sokat ugyan, de azt kell mondanom, akkor is messzemenően jobb volt, mint azt az előzetes ismereteim alapján vártam volna. A műfaj rajongóinak szerintem kimondottan kellemes élményt nyújthat. :)

Kedvenc karakter(ek): Abby
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Angster László
Kiadta: Művelt Nép Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 384
Sorozat: The Submissive (#1)


Résztvevő blogok listája:

06.03. CBooks
06.05. Kristina blogja
06.07.. Deszy könyvajánlója
06.09. Inasne Life

Nyereményjáték:

Mennyire ismered az erotikus domináns-szubmisszív könyvek világát? Az alávetett turnén, most tesztelheted, ráadásul, ha helyesen válaszolsz mindegyik kérdésre, akkor esélyed van arra, hogy megnyerd Tara Sue Me: Az alávetett példányai egyikét.
Minden állomáson találsz majd egy kérdést a bejegyzések alján, és a megfejtést a rafflecopter megfelelő részébe kell beírnod.

A mai kérdés: Minek a rövidítése a BDSM magyarul?

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem az 50. oldal környékén döntöttem úgy hogy nem kínzom magamat tovább ezzel a könyvvel.
    Ez olyan messze van Søren-től, mint én a Jupitertől
    Már a hasonlat is sértés...
    Bocsi...

    VálaszTörlés