2016. január 6., szerda

Blogturné #130 - Jennifer L. Armentrout: Bízz bennem

Miért: Imádtam az első részt.

Tartalom: Cameron Hamilton hozzászokott már, hogy megkapjon mindent, amit csak akar – különösen, ha csajokról van szó. Amikor azonban viharos körülmények között megismerkedik Avery Morganstennel, megtalálja az egyetlen lányt, aki képes ellenállni szikrázóan kék szemeinek. Nem csoda, ha minden gondolata e szeleburdi és izgalmas csaj körül forog.
Averynek megvannak a saját titkai, amelyek nem engedik, hogy akár önmagának is bevallja, milyen mély érzelmekkel viseltet Cam iránt. Vajon mit kell tennie Camnek ahhoz, hogy áttörje a falat, és elnyerje Avery bizalmát? Vagy az is lehet, hogy továbbra sem lesz képes közel kerülni Averyhez, és elveszti az esélyét, hogy végre őszinte és hosszan tartó szerelemre találjon? (Könyvmolyképző)

Vélemény: Lehet, nem épp a leghosszabb bejegyzésemhez lesz most szerencsétek, ugyanis kicsit bajban vagyok ezzel a könyvvel. Nem azért, mert nem tetszett volna, szó sincs erről, hiszen imádom Armentrout könyveit, a probléma inkább azzal van, mint a legtöbb ilyen másfeledik kötettel, hogy ugyanazt a történetet, meséli el nekünk, mint a Várok rád. Így magáról a cselekményről nem igen van miről írni, bár szerintem olykor kifejezetten szórakoztató látni, hogy mivel üti el az idejét Cam, amikor nem Averyt próbálja meg a lehető leggyorsabban becserkészni. 
Éppen ezért értelemszerűen nem kell tőle csodát várni, viszont megvan az az előnye, hogy ha valaki jobban szereti adott esetben a férfi főhős szemszögén keresztül látni az eseményeket, akkor akár ezzel is kezdhet - mint én annak idején Penelope Douglas Nélküledjével -, mert lényegében ugyanazt az élményt fogja kapni, mintha Avery történetét vette volna a kezébe. Annyi a különbség, hogy a történet valódi drámáját most félig-meddig külső szemlélőként láthatjuk. 
Akad a történetben egy apró, de számomra nagyon is szívderítő újdonság, ez pedig az a becenév, amit Cam akaszt a lányra, ez pedig nevezetesen, az Eperke. Igaz, hogy már több, mint egy éve olvastam az első részt, de emlékeim szerint, ott nem merült fel ez a becenév. Ha tévedek, valaki javítson ki nyugodtan.
Cameron továbbra is nagyon elbűvölő, akár csak Rafaello, a történet szerintem egyik - ha nem egyenesen a - legszerethetőbb és legcukibb mellékszereplője, ami belegondoltok, elég komoly teljesítmény, mivel egy teknősről van szó. Mégis, az a kis állat minden egyes felbukkanásával képes bearanyozni az ember napját.
A romantika, nem meglepő módon, nagyon rendben van, nem okoz meglepetést, hiszen pontosan tudjuk, hogyan sikerült becserkésznie a kis vörös leányzót, de az biztos, hogy így látva a törekvéseit, csak még jobban megszeretjük Cam-et. de amire én személy szerint nem számítottam, az az volt, hogy nem csak őt, de például Stephanie-t is. Ennek az az oka, hogy értelemszerűen, most valamivel többet szerepel, és komolyabb rálátást kapunk arra, hogy milyen kapcsolat volt köztük korábban, és ez mivé vált. Őszinte leszek, én egyre inkább várom, hogy egyszer az ő történetét is elolvashassam, mert szerintem komoly meglepetésekre számíthatunk benne.
De ha már mellékszereplők, nem szabad elfeledkeznünk Ollie-ról és Jase-ről, akik már a Wait for You-t is nagyon feldobták, de itt persze többször vannak a színen, hiszen a főszereplőnk velük érintkezik a legtöbbet - Avery után, természetesen -, ez pedig magával hozza azt, hogy még többet lehet rajtuk nevetni. Ez különösen igaz Ollie-ra, akinek a legelső felbukkanása szerintem örök emlék marad a számomra, mert egyszerre volt kicsit abszurd és mégis elképesztően vicces.
Magyarul, egy kicsit sem bánom, hogy újra átélhettem ezt a történetet, igenis megérte elolvasni. A rajongók biztos vagyok benne, hogy sort fognak rá keríteni, de azoknak is bátran merem ajánlani, akik még nem olvasták a sorozat valamelyik kötetét, mert meghozza az ember kedvét, komolyan mondom. 

Kedvenc karakter(ek): Cam, Avery, Rafaello
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/20

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Császár László
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 392
Sorozat: Wait for You (#1.5)


Résztvevő blogok listája:

01.04. - Angelika blogja
01.06. - CBooks
01.10. - Insane Life
01.11. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Raffaellónál tündéribb kis kedvencet aligha hordott hátán a föld. Mostani játékban azért megkísérlünk néhány cuki teknős felkutatásával. Minden állomáson megadunk egy képet vagy idézetet, a ti feladatok pedig kitalálni, melyik filmből vagy könyvből származik a megadott részlet.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése