2014. november 22., szombat

Blogturné #33 - Jus Accardo: Mérgezés

Miért: Imádtam az első részt.

Tartalom: Mikor a Sumrun éjszakáján egy Hatos megmenti Kale életét, figyelmezteti, hogy ennek következményei lesznek. Egy csere. Valamit adniuk kell a fiú visszanyert életéért cserébe. De Dez nem is sejtette, hogy épp azt az egy dolgot veszíti majd el, amiért bármit megadna… És nem elég, hogy Dez elveszíti Kale érintése elleni immunitását, az a Hatos, aki segít megtanítani Kale-nek, hogyan tudja irányítani a képességét, az első pillanattól kezdve odavan a srácért. Jöhet még ennél is rosszabb? Igen, Jade meg tudja érinteni Kale-t. De most a csábító Dez legkisebb problémája. (Könyvmolyképző)

Vélemény: Mivel közeleg az év vége, és ezzel együtt a vizsgaidőszakom is, már szinte egyáltalán nincs időm olvasni, ami azzal jár, hogy példának okáért ezt a könyvet sem sikerült még maradéktalanul befejeznem, ennek ellenére már tudom, hogy bátran ajánlhatom nektek ezt a könyvet, úgyhogy lássuk, miért is érdemes beszerezni Jus Accardo, Denazen sorozatának folytatását. 
Dez szarkasztikus humora még mindig képes mosolyt csalni az arcomra, igaz, több alkalommal is úgy éreztem, hogy akár én magam is kiejthetném bizonyos szavait a számon, ami csak még inkább megkönnyítette a dolgomat abban a tekintetben, hogy bele tudjam magam élni az ő helyébe. Mivel ilyesmiben már régen nem volt részem, most kimondottan örültem, hogy újra a kezembe vehettem Accardo könyvét. Ráadásul most megmutatkozott egy számomra egészen új oldala, mégpedig a féltékenységé. Meglepő igaz? Ki hinné, hogy Dez féltékeny lehet, annak ellenére, hogy elméletileg csak ő képes megérinteni Kale-t? 
Már a fülszövegből is kisül, hogy ez ebben a kötetben megváltozik, de, hogy miért és hogyan az legyen meglepetés. Bár annyit talán elmondhatok, hogy nekem szabályosan leesett az állam, amikor rájöttem, mire is megy ki a játék. Sok mindenre számítottam, de egy ilyen jellegű csavarra egyáltalán nem.
Mindenesetre az tény, hogy ezeknek az újításoknak köszönhetően a szerelmi háromszög megoldása szerintem remekül sikerült, igaz, ha belegondolok, szerintem ez már nem is háromszög, hanem egy elég absztrakt forma. Négy ember alkot két háromszöget, amiből igen érdekes szituációk sülnek ki. Vegyük például Alex és Dez civódását. Azt már az Érintésből tudhatjuk, hogy ők ketten nem véletlenül mentek szét, de talán azt is érezhetjük, hogy bármennyire is ellenkezik a lány, azt nem mondhatjuk teljes bizonyossággal, hogy ez a kapcsolat normálisan le lett zárva. Én úgy érzem, ez ebben a részben is megmutatkozik, igaz, én nem bírom Alex karakterét - nincs vele igazából különösebb bajom, mindössze nem szimpatikus -, de ez jelen esetben nem jelent semmit.
Amit azonban muszáj kiemelnem, az az egyik résztvevő, Jade. Gyerekek, ha találkoztatok igazán irritáló, elképesztően ribancos szereplővel, akkor ezt szorozzátok meg hárommal, és emeljétek négyzetre, így megkaphatjátok Jade-t. Nem tudom elképzelni ugyan, de lehet, hogy valakinek tetszik majd ez a beképzelt, nagyravágyó, ugyanakkor tenyérbemászó, irritáló stílus, amit ez a csaj képvisel, de én szabályosan falnak megyek tőle. Többször is feltettem magamnak azt a kérdést, hogy vajon mikor hoz már valaki egy shotgunt és lövi le a francba. Értem én, hogy szükség van rá, de muszáj volt ennyire irritálóan megalkotni?
Ettől függetlenül, a cselekmény nagyon jó. Lendületes, ám nem túl gyors, magával ragadja az embert, és, mint azt már tapasztalhattuk, izgalomból és akcióból sincs ám hiány, mindig van miért tövig rágni a körmünket. Számomra az adrenalin egyik legütősebb forrását a két újonnan megismert mellékszereplőnk, az ikrek jelentik. Nem is tudom mi fogott meg bennük annyira - talán a nem mindennapi kinézetük -, de az tuti, hogy valahányszor megjelentek a színen, hevesebben kezdett verni a szívem. Számomra egy remek para-faktort jelentenek ebben a könyvben, már alig várom, hogy megtudjam, mi sül majd ki a folyamatos felbukkanásukból. És mellesleg, a háttértörténetük is érdekelne, csak mondom. Ha valaki szerette az első részt, akkor ezt is olvassa el egészen bátran nem fogja megbánni!

Kedvenc karakter(ek): Dez, Kale
Gyűlölt karakter(ek): Jade, Alex
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Lánc Brigitta
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2014
Oldalszám:
Sorozat: Denazen (#2)



Résztvevő blogok listája: 


O
P
11.07. Függővég
11.09. Kelly & Lupi olvas
11.11. Media - Addict
11.13. Könyvszeretet
11.15. Angelika blogja
11.17. Deszy könyvajánlója 
11.19. Dreamworld
11.22. CBooks
 
Nyereményjáték:

Itt az idő, hogy megszenvedjetek egy Toxic példányért! 3 szerencsés ismét nyerhet egy kópiát.


Dez nem túl szerencsés mostanában. Rálőnek, összeverik, üldözik aztán mindennek tetejében még meg is mérgezik. Minden erejére és szövetségesére szüksége lesz, hogy túlélje az újabb kalandot. Te vajon túlélnéd? Játékukban ezúttal a mérgező természet tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok két-két képet. El kell döntenetek, hogy melyiktől szenderülnétek örök álomba. Sok sikert!

2 megjegyzés:

  1. Itt melyik kép melyik betűhöz tartozik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Frissítettem, úgy tűnik, a blogger nem mentette le normálisan előző alkalommal. Bocsánat a kellemetlenségért!

      Törlés