2018. december 6., csütörtök

Blogturné - Elle Kennedy - Sarina Bowen : Ez a srác

Miért: Elle Kennedy.

Tartalom: Ők ​ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis?

Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Végülis mi rossz van abban, ha tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján furán alakultak köztük a dolgok? Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.

Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy a z egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.

Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sokmindenre rá kell jönnie a régi barátjával kapcsolatban… és magával kapcsolatban is. (Könyvmolyképző)

Vélemény: Szeretném a poszt elején leszögezni: ha valakit bármilyen okból zavar a meleg-téma, nagy ívben kerülje el ezt a könyvet, mert alighanem csak megbotránkozna tőle. 
Nem vártam sokat ettől a könyvtől, mert, bár sok jót hallottam róla, azért volt bennem egy nagy adag szkepticizmus, hiszen két nő írt könyvet két férfi szerelméről. Ebben, ha belegondolunk, akadhat pár buktató, mert ilyenkor benne van a kockázat, hogy érződni fog a női író a karakter mögött. Sajnos, ez ebben az esetben is megtörtént, bár azt el kell ismerni, hogy ritkán éreztem zavarónak. Elle Kennedy-ről eddig is tudtam, hogy jól ír, Sarina Bowen könyveivel azonban eddig még nem találkoztam, így róla nem tudok konkrét véleményt alkotni, legalábbis egyelőre, bár azt sikerült kiderítenem, hogy ő már írt erről a témáról.  
Wes karakterében tetszett, hogy bár meleg, ezt nem verte nagy dobra. Nem lett belőle egy rinyáló, idegesítő, nőszerű képződmény, mint sokakból, amivel engem ki lehet kergetni a világból. Ő egyszerűen ilyen, és kész. Persze, megvannak a maga gátlásai (például az, hogy gyengéd érzelmeket táplál a hajdani legjobb barátja iránt, és ezzel nem igazán tud megbirkózni), de számomra ez csak még emberibbé tette. 
Az viszont, hogy emiatt zárta ki az életéből Jamie-t, nem igazán tetszett. Már, amikor megismertem a karakterét, egyértelművé vált számomra, hogy a srác nem az a típus, aki ebből ügyet csinált volna, és ez az álláspontom be is igazolódott. 
A kettejük kapcsolata nagyon érdekesen bontakozott ki, de azért bennem maradt néhány kérdőjel. Nem vitatom, hogy kialakul közöttük egy mély kapcsolat, de azért az számomra kissé fura volt, hogy alig hat hét alatt egy magát heterónak valló srác eljut odáig, hogy akkor én biszex vagyok (és gyakorlatilag mindenre kész is, de ez egy másik dolog). Nyilván nem vagyok szakértője a témának, de azért vannak meleg ismerőseim, és aki esetleg nem már a kamaszkora elején fedezte fel ezt magában, annak azért nem pár hét alatt ment a ráeszmélés, vagy hogy mondjam. De ez csak az én nyavalyám, szerintem rajtam kívül ez senkit nem fog zavarni. 
Az erotikus részekből egy kicsit több volt benne, mint az az én ízlésemnek megfelel, és ez egyáltalán nem a homoerotikus jellegből adódik (aki régóta követi a blogot, tudja, hogy a heteró-szexjelenetek mennyiségét is meg szoktam szólni, elég gyakran, amikor azt érzem, hogy az írónő átesett a ló túloldalára, és a könyv már másról sem szól). 
Bármennyire is tetszett egyébként ez a könyv, én kicsit több drámaiságot el tudtam volna viselni benne. Nem hisztériázásra gondolok, hanem valamivel több lelki vívódásra, akár Jamie, vagy épp Wes részéről. Az egyetlen konfliktust is, ami felmerül ebben a könyvben, gyakorlatilag négy-öt oldal alatt lezongorázzák, és így nem igazán van meg a súlya. Túl egyszerű a történet (bár a hokis részek meglepően ki voltak dolgozva, szemben például az Off-Campus-sorozattal, ahol igazából csak említés szintjén szerepel a jégkorong).
Mindent egybevetve, bár elég nőies lett a regény, szerethető karaktereket kaptunk. 


Kedvenc karakter(ek): Jamie, Jess
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/9

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Barthó Eszter
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2018
Oldalszám:
Sorozat: HIM (#1)


Résztvevő blogok listája:

-  11.26. – Sorok Között Könyves Blog
– 11.28. – Hagyjatok, olvasok! (extra állomás)
– 11.30. – Angelika blogja
– 12.02. – Deszy könyvajánlója
– 12.04. – Betonka szerint a világ
– 12.06. – CBooks
– 12.08. – Kristina olvas
– 12.10. – Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)
– 12.12. – Hagyjatok, olvasok!
– 12.14. – Kelly & Lupi olvas
– 12.16. – Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)

Nyereményjáték:

Nagy örömünkre már több LMBT regény is megjelent itthon, így a játékunk során LMBT regények fülszövegeiből találtok részleteket. A feladatotok, hogy rájöjjetek mely könyvekről van szó, és írjátok be a regény címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Régi és új barátaik – köztük a nagyon nagy és nagyon csúcs Mini Cooper, vérbeli focista és káprázatosan tehetséges musicalszerző – segítségével a két Will végül úrrá lehet szívügyein, mi pedig tanúi lehetünk egy olyan zseniálisan szuper gimis musicalnek, amelyhez foghatót még nem látott a világ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése