2018. november 17., szombat

Blogturné - Tracy Brogan: A legjobb orvosság

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: Bell ​Harbor összes lakója férjet akar szerezni a karrierista plasztikai sebésznek, Evelyn Rhoadesnak. Mindenki, kivéve Evelynt… talán. Még ha férjhez is akarna menni (amit, ugye, nem akar… legtöbbször), a leendő férje személyét soha nem bízná olyan bizonytalan tényezőre, mint a sors. Nem, ha már arra adja a fejét, hogy talál valakit, akivel összeköti az életét, azt bizony tudományosan fogja tenni: alaposan átgondolt követelménylistával és egy internetes randi oldalon.

Ám amikor az ittas, törvényszegő Tyler Connelly egy lopott jet-skinek köszönhetően berobban az életébe, rakoncátlan érzelmek csendesítik el a józan ész hangját. Nem kétséges, hogy a férfi szexi, sármos, és eltökélte, hogy felhívja magára Evelyn figyelmét, de minden bizonyíték azt erősíti, hogy a lehető legrosszabb jelölt. Túl fiatal a nőhöz. Túlságosan is ellenállhatatlan. Iskolázottságban viszont alulmarad. És, ó, igen, ráadásul Evelyn páciense.

De Tyler első kézből tudja, hogy a legjobban kidolgozott tervek is összeomolhatnak a végzet súlya alatt. Most már csak annyi a dolga, hogy megtanítsa Evelynnek, szívügyekben a szerelem győz a logika felett. (Könyvmolyképző)

Vélemény: A legjobb szó, amivel jellemezni tudnám a Bell Harbor sorozat második részét, az elnagyolt. Vannak benne jó ötletek, érdekesnek ígérkező történetszálak, ám minden nagyon felületesen, szinte csak említés szintjén van ábrázolva. Az elején tök jól megragadja az írónő Evelyn korával kapcsolatos problémáját, miszerint, azért harmincöt évesen ideje lenne, hogy megházasodjon és gyereket vállaljon. S, bár hamar megismerkedik Tylerrel, kezdetben a férjvadászat áll a gondolatai központjában, amiért aktívan tenni is kezd (némi, szerintem idegesítő barátnői segítséggel körítve). Ez mind oké, és kimondottan tetszett is, csakhogy... aztán mondhatni egy másodperc alatt vált abból, hogy Tyler túl fiatal hozzá - amiben, ha belegondolunk, még lehet is valami, hiszen nyolc évvel idősebb a fiúnál, de tegyük hozzá, hogy a kor egyáltalán nem minden -, abba, hogy mégis kit érdekel, és ezer örömmel bonyolódik vele egy kapcsolatba. 
Mielőtt félreértenétek: nekem nem a korkülönbséggel van a bajom, az ismerőseim között is van olyan, akinek volt már párja dettó ugyanilyen felállásban, és amikor a kapcsolatnak vége lett, annak nem a nő kora volt az oka. A problémám az, hogy amennyire drámainak van ez beállítva a fülszövegben (legalábbis az eredetiben), annyira nincsen súlya a regényben. Pedig ez egy olyan dilemma is lehet egy harmincas évei közepén járó nőnek, amin azért érdemes lehet eldilemmázgatni. De itt ez nincs meg. Persze mondhatnám, hogy ennek az az oka, hogy Tyler Conelly meglepően érett a korához képest, ami igaz is, ezt eszem ágában sincs elvenni tőle, de ettől még valamivel több rugózást el tudtam volna viselni ezzel kapcsolatban, ahelyett, hogy voltaképpen az első randijuk már az ágyban végződik. 
Ahhoz képest, hogy a regény egyáltalán nem hosszú, telis-tele van mellékszereplőkkel. Persze vannak, akik csak cameoznak, mint például Des és Sadie, vagy Dody, de ott van még például Evie két kolléganője, Gabby és Hilary, akik messze túl sokat szerepelnek énszerintem. Az előbbi lány mondjuk nagyon aranyos, de Hilary-vel azért voltak bajaim. Megértem, hogy tele van problémákkal, és úgy érzi, rossz irányba tart a házassága, hiszen ilyen van, és ezzel foglalkozni kell. De az, hogy ezen kívül csak az érdekli, hogy irányítsa a legjobb barátnője életét... Nos, szerintem ez elég gáz. És az indoklása konkrétan annyiból áll, hogy szeretné, ha Evelyn-t is bevonhatná a társas életébe, de amíg a nő nem házas, és legalább nem terhes, ezt nem teheti meg. Na, ez mi a halál? Hogy gondolkozhat így valaki? Vagy csak én érzem úgy, hogy ez egy nagyon bunkó dolog? 
A történet egyébként aranyos, és van benne egy-két ütős poén, amin hangosan felnevettem (tekintve, hogy éppen az irodában ültem, ahol dolgozom, ez kissé kellemetlen volt, de ez van). Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes, de azért lehetett volna valamivel hosszabb. 

Kedvenc karakter(ek): Tyler
Gyűlölt karakter(ek): Hilary
Pont: 10/8

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Dobó Zsuzsanna
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2018
Oldalszám:
Sorozat: Bell Harbor (#2)



Résztvevő blogok listája:


Nyereményjáték:

A legjobb orvosság főszereplője, Evelyn plasztikai sebész, úgyhogy turnénk öt állomásán híres orvosos sorozatok szereplőiről találhattok majd képeket: a feladatotok annyi, hogy nevezzétek meg a karaktert és a sorozatot, amelyben megjelent, és ha szerencsések vagytok, hármótok is gazdagabb lehet a könyv egy-egy példányával!

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése