2018. október 11., csütörtök

Blogturné - Elle Kennedy: A cél

Miért: Sorozatzáró kötet. 

Tartalom: A ​lány mindig eléri a célját…

A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.

De a játék egyre bonyolódik.

Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el. (Könyvmolyképző)

Vélemény: Bár nem nagy kedvvel estem neki ennek a résznek (volt bennem némi félsz, hogy Kennedy itt el fogja sütni a minden-ilyen-sorozatban-kötelező-szálat, vagyis az egyéjszakás kalandtól teherbe eső lányt, ami sajnos bejött, és ez még kicsit rosszabbá is vált, amikor szembesültem a fordítással. Szerintem helyenként kifejezetten borzasztó. Tele van név felcserélésekkel (amitől vannak jelenetek, amik első blikkre teljesen értelmetlenek), és az elején például annyira hirtelen van szempont csere, hogy a fordító még fel sem tüntette. 
Később szerencsére, valamelyest javult a színvonal - sőt, ami azt illeti, elég sokat -, így már volt rá lehetőségem, hogy a történetre is odafigyeljek, amitől először nem estem hasra. 
Tucker egyéjszakás kalandba bonyolódik a Briar egyik eminens diákjával, Sabrinaval. Akit egyébként, csak úgy mellékesen jegyzem meg, az Isten is bottal veri. Meglehetősen nehéz anyai körülményekkel küzd (egy ponton például egyenesen hajléktalannak nézik, ami azért, ha belegondolunk, elég durva), de még nem is ez a legnagyobb gondja, hanem az igencsak perverz nevelőapja, Ray. Na, ő az a fajta férfi karakter, akitől a hideg is kiráz engem, egyszerűen azért, mert idegtépően irritáló. Minden lehetőséget megragad, hogy kényelmetlen helyzetbe hozhassa Sabrinat, de olyannyira, hogy én már alig vártam a találkozását Tuckerrel, és abban bíztam, hogy a srác majd szépen elkeni a száját.
Tucker, egyébként, számomra egy kimondottan kellemes meglepetés volt. Nem nagyon emlékszem rá, hogy az előző részekben olyan sok szerepe lett volna, inkább úgy mondanám, hogy elbújt a sarokban. Mint kiderül mindközül ő a legidealistább, és mindennek fejébe még egy reménytelen romantikus is, aki szabályosan rajong az édesanyjáért. Ez mondjuk nem is csoda, hiszen a nő egyedül nevelte őt fel, és mindent megtett azért, hogy a fiának a lehető legjobb életet biztosítsa, ezt pedig igenis, meg kell becsülni. Számomra az tette ezt a srácot a legszimpatikusabbá, hogy a többiekkel ellentétben, igencsak tisztában van a korlátaival. Ő nem a jégen képzeli el az iskola utáni jövőjét, mivel tudja, hogy ennyire nem jó játékos, éppen ezért, a tanulmányai révén tudatosan igyekszik építeni a saját, és leendő családja biztonságát.
Persze, mindezek alapján kissé furcsa, hogy a Sabrinaval való kapcsolata egy kósza kalandként indult, viszont, az szintén egy komoly pozitívum, hogy ő küzd ezért, és nem mond le róla. Még akkor sem, ha a véletlenek összjátéka miatt többször is felmerül, hogy esetleg zaklatja a lányt, ami persze egyáltalán nem igaz.
Nekem ez lett az abszolút kedvencem ebből a sorozatból, mert minden kliséje ellenére is imádtam a főszereplőinket, így csak ajánlani tudom, de azért azt meg kell említenem, hogy itt is picit bajosnak érzem, hogy bár hokicsapatról beszélünk, a sport alig játszik ebben szerepet. 

Kedvenc karakter(ek): Tucker, Sabrina
Gyűlölt karakter(ek): Ray
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Barthó Eszter
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2018
Oldalszám: 432
Sorozat: Off-Campus (#4)



Résztvevő blogok listája:


10.08. - Deszy könyvajánlója
10.09. - Sorok között
10.10. - Angelika blogja
10.11. - CBooks
10.12. - Ambivalentina
10.13. - Könyvvilág
10.14. - Dreamworld
10.15. - Kristina blogja
10.16. - Never Let Me Go

Nyereményjáték:

Mivel a sorozat végéhez értünk, ideje elbúcsúzni a szereplőktől. Minden állomáson egy-egy főszereplőről találtok egy rövid leírást, ez alapján kell felismernetek és a keresztnevét a rafflecopter megfelelő sorába beírnotok. Az utolsó állomás viszont rendhagyó lesz, erre figyeljetek!

Ha figyelmesen követtétek a sorozatot eddig, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Két cél lebeg a szeme előtt: bejutni a Harvardra és elhúzni otthonról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése