2018. április 7., szombat

Blogturné #297 - Colleen Hoover - Tarryn Fischer: Soha, de soha 3.


Miért: Sorozatzáró kötet.


Tartalom: Tudod, ki voltál valaha és ki akarsz lenni a jövőben?


Silas Nash és Charlize Wynwood kénytelen elmélyedni a múltban, hogy megoldják saját rejtélyeiket. Versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a szükséges válaszokat, mielőtt mindent elveszítenek.
Vajon vissza tudják szerezni, ami egyszer már az övék volt? Visszakaphatják-e a régi énjüket? (Könyvmolyképző)


Vélemény: Utálom magam, amiért minden Never, never kritikámat ezzel kezdem, de minden egyes alkalommal felteszem magamnak a kérdést: miért kellett ezt három papírvékony kötetben kiadni? Nem csak nálunk, hanem Amerikában is. Bár, ha jól tudom, ott azóta már megjelent egy teljes kötetes verzió is, aminek én személy szerint sokkal nagyobb értelmét látom. Mert, ha összeadjuk fejben az oldalakat, egy nagyjából 350 oldalas regényről beszélünk, ami egy standalone könyv megszokott hossza, tulajdonképpen. Ráadásul, Silas és Charlize története így, részekre bontva inkább döcögős és vontatott, mintsem izgalmas és érdekfeszítő. 
Gondolkozom rajta, hogy később majd kellene egy olyan napot tartanom, amikor a három részt egyben elolvasom, mert van egy olyan sejtésem, hogy abban az esetben egy teljesen más kép fog kirajzolódni a fejemben. Nem a cselekmény végkimenetelét illetően, hanem sokkal inkább abban az értelemben, hogy nem fogok megakadni, hiszen egyből elő tudom venni az újabb részt, és nem kell rá várnom. 
Bár, azt azért meg kell gyónnom, hogy a végső megfejtéstől én személy szerint nem estem hasra. Szerintem nagyon... fura megoldást találtak ki az írónők, de lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel. Oké, nem olvasgattam teóriákat, vagy ilyesmi, de az biztos, hogy sok mindenre számítottam, csak erre nem. De, ha belegondolunk, ez valahol egy jó dolog, mert, még ha nem is feltétlen értek vele egyet, meg tudtak lepni a lépésükkel. Ugyanakkor, azt is hozzáteszem, hogy szerintem túlzásba estek, elég nyálas ötlettel álltak elő, amit ugyan megpróbáltak ellensúlyozni a végső lezárással, de nekem azért kicsit keserű szájízt hagyott maga után. 
Lehet, az is a probléma ezzel a résszel, hogy itt már a megfejtésen kívül nem nagyon volt mit kifejteni. Az előző részben legalább ott volt Charlize elrablása, ami adott egy nagy adag feszültséget, de itt ennek már nyomát sem találjuk. Meg kell hagyni, így is vannak kiemelkedő jelenetek ebben a részben, ami a szálak elvarrásából következik. Viszont, a történet ettől még papírvékony, sajnos. Hiába jó a két írónő stílusa, bennem mély nyomot hagyott a tény, hogy gyakorlatilag majd három évet (vagy talán épp annyit?) kellett várnom, mire a történet végét is elolvashattam. Remélem, ha lesz még közös könyvük, azt már nem ilyen metodikával fogják kiadni. 

Kedvenc karakter(ek): Silas
Gyűlölt karakter(ek):
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Matyola Melinda
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2018
Oldalszám: 112
Sorozat: Never, Never (#3)


Résztvevő blogok listája:


04.03. Könyvvilág
04.07. CBooks
04.09. Dreamworld

Nyereményjáték:

A játék során állításokat fogtok találni minden blogon, és azt kell eldöntenetek, hogy a szerzőpáros melyik tagjára vonatkoznak. A rafflecopter dobozba tehát, Colleen vagy Tarryn nevét várjuk. Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A páros egyik tagja 2012 januárjában adta ki az első könyvét.

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése