2018. február 9., péntek

Blogturné #285 - Penelope Ward - Jake megadja magát


Miért: Penelope Ward


Tartalom: Nina ​Kennedy éli az életét… de valójában nem… mindaddig, míg minden meg nem változik.
Repülőgépek, vonatok, magas terek… Nina mindentől fél. Valójában nem lép ki a komfortzónájából, napjait az irracionális félelmei és fóbiái irányítják. Amikor Brooklynba költözik, hogy elkezdhesse ápolói felsőfokú tanulmányait, élete 180 fokos fordulatot vesz, mert akaratlan, de intenzív vonzalmat érez bámulatos lakótársa, egy agyontetovált, agyonpiercingelt pasas iránt, aki egyben az egyik legokosabb ember is, akivel valaha találkozott.
Jake Green durva külseje és ördögi mosolya mögött arany szív rejtőzik. Feladatának érzi, hogy megváltoztassa Nina életfelfogását. Amikor Jake beleegyezik, hogy korrepetálja Ninát, alkut kötnek, de a tétek magasak, hisz arra kényszeríti a lányt, hogy szembenézzen a démonaival. Arra azonban még ő sem nem számított, hogy a tanítás alatt szerelembe esik.
Amit Nina nem vesz észre, az az, hogy Jake a saját poklát járja. Vajon szerelmük túléli-e a bombát, amit Jake rádob? (Könyvmolyképző)

Vélemény: Bevallom, a Legdrágább mostohabátyám tükrében elég sokat vártam Penelope Ward új könyvétől. És azt hiszem, túl magasra sikerült lőnöm, ugyanis, bár a Jake Undone nem lett rossz, a közelébe sem ér Elec-ék történetének. Pedig, az alapkarakterek elég hasonlóak.
Jake a tetovált, de egyébként aranyszívű cukisággombóc – és ez a két dolog valahogy még mindig nem fér teljesen össze az én fejemben -, és a mindentől, de tényleg, mindentől (!) félő Nina. És ez még alapvetően nem is rossz felállás (hiába lóg a komplett eseménysorozat felett a KLISÉ!!!! feliratú óriásplakát), hiszen Jake késztetést érez rá, hogy kirángassa szegényt a betegesen zárt komfortzónájából. Sokáig kerülgetik egymást, ami nekem kimondottan tetszett, de… Valahogy az egészből hiányzott az az erő, és hitelesség, ami például a Stepbrother Dearest-ben megvolt. Talán a főszereplők voltak üresebbek, míg például mellékszereplők terén az ügyeletes legjobb barátnőt, Tarah-t ki merem emelni, mint pozitívumot. Itt kicsit olyan érzésem volt olykor, mintha az egész csak lógna a levegőben… De még így sem tudtam rá azt mondani, hogy rossz lenne, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy mi is az a bizonyos csavar ebben a történetben… Miféle titkot rejteget Jake.
Na, ezen a ponton azt éreztem, hogy nagyon erőltetett.  Túl azon, hogy itt vált számomra egyértelművé, hogy Jake-nél önzőbb pasi kevés létezik ezen a világon, a történet is villámsebességre kapcsolt. Egyre más-ra ugrálunk az időben, váltunk szemszöget, meg amit akartok. Komplett katyvaszba megy át a történet, amit nem is esik jól követni.
Addig, amíg Nina és Jake csak együtt tanulnak elsősorban, és olykor-olykor flörtölnek egymással, minden működött nekem. Majd megtörtént a nagy áttörés, úgy a regény… nem is tudom, talán kétharmadánál, és én valahogy elvesztettem az érdeklődésemet. Pedig érzem Wardon az igyekezetet, de ez valahogy nem működött nekem.
Létezik egy második rész is, ami végig Jake szemszögéből íródott, elvileg múlt és jövőbeli plusz jelenetek is vannak benne - ezért nem sorolják a retelling kategóriába, pedig szerintem abba illik -, de én nem hiszem, hogy sort fogok rá keríteni. Inkább utánanézek a Stepbrother Dearest folytatásának (ami Elec exéről szól majd).



Kedvenc karakter(ek): Tarah, Nina
Gyűlölt karakter(ek): Jake (a csavar miatt)
Pont: 10/8

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Fischer Mónika
Kiadta:Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 408
Sorozat: Jake (#1)


Résztvevő blogok listája:

02.09 - CBooks
02.11 - Dreamworld
02.13 - Sorok között

Nyereményjáték:


Mivel ebben a könyvben is a tetovált “rosszfiúé” a főszerep, a játékban is ők lesznek a középpontban. Minden turnéállomáson találhattok egy hősnőt, a ti feladatotok pedig az lenne, hogy megmondjátok, melyik tetovált fiatalember a párja. Nincs más dolgotok, mint az illető teljes nevét (keresztnév és vezeték) beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába.

A mai hölgyemény: Jaqueline Wallace

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése