2017. október 29., vasárnap

Blogturné #260 - Jennifer L. Armentrout: Perzselő csók

Miért: Jennifer L. Armentrout.

Tartalom: Az első csók az utolsó lehet

A tizenhét éves Layla nem vágyik másra, csak normális életre. Szeretne beilleszkedni az iskolában, és rendes randira menni a dögös Zayne-nel, akibe egy örökkévalóság óta bele van zúgva. Az a gond, hogy Zayne úgy bánik Laylával, akár a kishúgával – ráadásul a lány élete csöppet sem normális. Layla félig démon, félig gorgó, és olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más. És bár Zayne őrző, azaz a gorgók közé tartozik, akiknek feladata a démonok levadászása és az emberek védelme, Layla csókja megölne bárkit, akinek lelke van – beleértve Zayne-t is. Aztán a lány megismerkedik Rothtal: a tetovált, pokolian szexi démonnal, aki azt állítja, hogy minden titkát ismeri. Layla tudja, hogy távol kéne tartania magát tőle, de nehéz ellenállni a kísértésnek, amikor ezzel a fiúval végre nem akadály a csókolózás. Ha megbízik Rothban, azzal végleg tönkreteheti az esélyeit Zayne-nél, miközben árulónak bélyegezheti az őrzők családja, akik felnevelték. Ám miután Layla egy erőszakos démon-összeesküvés kellős közepén találja magát, az ellenség csókja egyszeriben semmiségnek tűnik a közelgő világvégéhez képest.

Vélemény: Újabb Armentrout könyv, újabb szerelem, legalábbis nekem. Már évekkel ezelőtt, az amerikai megjelenés idején szemeztem ezzel a regényével, de végül úgy hozta az élet, hogy akkor nem volt lehetőségem nekikezdeni, de semmi baj, most végre pótoltam ezt az elmaradásomat. :)

Azt hiszem, még jobb is jártam így, hiszen ha annak idején, a megjelenés környékén olvastam volna (2013? vagy 2014? környékén), akkor szinte elkerülhetetlen lett volna, hogy úton-útfélen összehasonlítgassam az írónő másik fantasy-sorozatával, a Luxen-nel, aminek hatalmas rajongója voltam, sőt, talán még vagyok is. Viszont, mivel már régen volt, nem azon kattogott az agyam olvasás közben, hogy milyen párhuzamokat vélhetek felfedezni a két sorozatkezdő kötet, és a karakterek között. Szóval, ha valaki még egyik saga-t sem olvasta, azt tudom javasolni, hogy egyszerre csak az egyikbe temetkezzen bele, majd hagyjon némi időt, hogy az leülepedjen, és utána essen neki a következőnek (a sorrend abszolút mindegy, mindkettővel jól jár az ember, az én meglátásom szerint).
A világ talán abban tér a legjobban a többi fantasy YA-regényétől, hogy itt az "egyszerű" emberek is tisztában vannak valamennyire a természetfeletti  létezésével, ami végül is, azért is jó, mert érdekes helyzeteket szülhet.
A főszereplőnk, Layla, engem sokkal inkább emlékeztetett Wendy Higgins Anna-jára, de le kell szögeznem, hogy egy annál sokkal, de sokkal összeszedettebb verzióra. Ennek a lánynak is kettős a származása ugyebár - félig démon, félig gorgó -, ami nyilván problémát jelent, nem csak a vegyes képességek miatt, hanem azért is, mert ez kihat a mentalitására, szerintem sokkal jobban, mint Anna esetében. Sokkal jobban kezeli a helyzetét, összeszedettebb benyomást kelt, bár én a folytatásokban várnék egy komoly megingást, vagy összeomlást. 
Ha a szerelmi szálat nézzük, az is izgalmasabb, mint Annáé. Igaz, neki ugye nem volt egy ellenpont a párválasztás terén, Kaiden volt az egyetlen opció, és kész. Itt viszont van ám választék Zayne - akinek a neve a mai napig nem tudom, hogy honnan ismerős a számomra, pedig gondolkozom rajta egy ideje - és Roth személyében, akik két teljesen különböző dolgot testesítenek meg a főhősnő életében. Igen, itt is egy szerelmi háromszögről lesz szó. de hiszek benne, hogy Jen ebből jó dolgot is ki tud hozni. 
Zayne őrzőként az összeszedettség és megfontoltság szimbóluma, aki, csak, hogy a dolog ne legyen olyan egyszerű, fogadott testvéreként kezeli Layla-t, akinek ez értelemszerűen, nem esik valami jól. Ezzel szemben Roth maga a megtestesült rossz, amitől, mint ahogyan az lenni szokott, iszonyú szexi tud lenni. A tiltott gyümölcs, és a többi és a többi. 
Tény és való, hogy a sztori elég klisés, és szerintem már most sejthető, hogy mi lesz a történet végkimenetele, de J. Lynn stílusa nekem elviszi az egészet. Lehet, hogy csak a fangirl beszél belőlem, de nagyon tudom ajánlani. 



Kedvenc karakter(ek): Roth

Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Komáromy Zsófia
Kiadta: Könyvmolyképző kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 480
Sorozat: The Dark Elements (#1)

Anita Forrai fényképe.

Résztvevő blogok listája:

10.29 CBooks
10.30 Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

Vízköpőkről nem sok könyv jelent meg itthon, de más lényekről annál több. Mostani játékunkban minden állomáson egy Könyvmolyképző kiadónál megjelent könyvsorozat borítójának részletét találjátok meg, azonban ne legyen ennyire könnyű, angol részleteket fogtok találni és ennek alapján kell beazonosítanotok. Miután megtaláltátok, a Rafflecopter megfelelő dobozába a magyar címet és az egyik nem emberi szereplőnek a nevét kell beírnotok.
Némelyik könnyebb, másik nehezebb, netán kicsit más színűek és lehet közöttük beugratós is…
A helyesen válaszolók között a könyv három példányát sorsoljuk ki.
Játékra fel!

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése