2017. október 21., szombat

Blogturné #259 - Erin Watt: Papír hercegnő

Miért: Megtetszett a fülszövege.

Tartalom: Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.

Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.

Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni? (Könyvmolyképző)


Vélemény: Atyaég, nem is tudom nektek szavakba önteni, hogy mennyire imádtam Erin Watt sorozatindító kötetét, annak ellenére, hogy az elképesztően nehezen indult be. És nem túlzok, amikor ezt mondom, ugyanis a kezdés miatt komolyan gondolkoztam azon, hogy abbahagyom, és nem is foglalkozom tovább ezzel a szériával, mert semmi sem tetszett benne. Utáltam Ella-t - egyszerűen rosszul voltam a közönségességétől -, de a leendő gyámját is, aki azzal próbálja meg teljesíteni a barátja végakaratát, hogy szabályosan elrabolja a lányt, meg ehhez hasonlók... Szóval tényleg nem lopták be magukat a szívembe.
Aztán, amikor Callum Royal elviszi Ella-t az otthonába, megtörténik a csoda. Mintha a könyv szabályosan stílust váltott volna. Kezdjük ott, hogy a lány úgy kilóg  sorból, mint annak a rendje. Egyáltalán nem passzol a "tökéletes" gazdagok világába, azonban éppen ez teszi igazán érdekessé, na, meg a tény, hogy az öt új mostohatestvére mindent megtesz - igazából, inkább csak négy, mert a legidősebb fiú, Gideon, alig bukkan fel ebben a részben -, hogy megkeserítse az életét, élükön Reed-del. 
Noha a maga módján egy elég klisés rosszfiút kapunk a személyében, ebben a kötetben kimondottan kedveltem őt. Oké, elismerem, vannak abszolút hülye gondolatai - mint például az, hogy az apja megfekteti Ella-t -, meg még idiótább tettei, de a lányban komoly ellenfelére talált. Van egy rész, amikor például Ella hozzábilincseli őt egy székhez, teljesen pucéran, majd otthagyja. Na, ezen szakadtam a röhögéstől. Érdekes páros az övék, és a tény, hogy Watt több köteten át mutatja be a kapcsolatuk alakulását, azt bizonyítja, hogy ebből azért van még mit kihozni. 
Tegyük hozzá, hogy azért mindegyik Royal-fiú stikkes, így vagy úgy. Reed előbb üt, aztán kérdez, szóval hobbiból ketrecharcosnak áll. Easton állandóan sportfogadásokat köt,  és emellett masszív alkoholista is. Az abszolút mélypont azonban számomra az ikrek szála (Sawyer és Sebastian), de ezt szerintem majd a következő kötetben fejtem majd ki, hogy ne legyen spoileres.. 
Brooke (Callum barátnője) és Dinah (Ella apjának felesége) a két ügyeletes rosszindulatú picsa, egyik rosszabb, mint a másik, de tényleg. Mindkettőről csak rosszat tudok mondani, főleg annak fényében, hogy már a harmadik részt olvasom, és azért vannak itt elég hajmeresztő húzások... 
Callum Royale, a fiúk apja, a könyv egy fura pontja, nehezen áll össze (elsősorban majd a folytatásokban), hogy ő tulajdonképpen kiféle-miféle, mert elég furán kezeli a gyermekeit, vagy éppen a felesége elvesztését, de látszik, hogy Wattnak vele is van valamiféle terve. 
A könyvből pedig nem hiányozhatnak az állandó intrikák, rengeteg csavar is van benne, főleg... A VÉGE, ÚRISTEN A VÉGE!!!! Imádtam, és örülök, hogy hamar jön magyarul a folytatás, mert szerintem sokatokat meg fog lepni ez a lezárás :) 

Kedvenc karakter(ek): Reed, Easton, Ella, Callum
Gyűlölt karakter(ek): Brooke, Dinah
Pont: 10/20

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 360
Sorozat: The Royals (#1)

Beatrix Szatmári fényképe.

Résztvevő blogok listája:

10.13. Insane Life
10.21. CBooks

10.23. Dreamword blog

Nyereményjáték:

Ella beköltözik a Royal családba, akiknek már a nevük is királyi jelentéssel bír, így a nyereményjáték során is magasra emeljük a lécet: a világ leggazdagabb embereit keressük! A feladatotok nem más, mint a leírások alapján kitalálni, hogy kiről van szó, és a nevüket beírni a rafflecopter dobozba.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A mai feladvány: Amerikai üzletember, Oracle vezérigazgatója, vagyona 52,2 milliárd dollár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése