2017. június 25., vasárnap

Blogturné #250 - Elle Kennedy: A baklövés

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: A srác nem csak a pályán szeret játszani…
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos. (Könyvmolyképző)

Vélemény: Azt hiszem, nem szerencsés pont ezzel kezdenem a posztomat, de számomra egy hullámvasúthoz hasonlított a ez a könyv. Kennedy stílusát ebben a részben nagyon szerettem, sokkal jobban, mint annak idején Az üzletben. Lendületesebb és humorosabb volt, azonban, akárcsak a címe, a cselekmény maga  is, de legalábbis az alapvetése mindenképpen, egy hatalmas baklövés. 
Hogy miért? Nos, lássuk a történetet. 
Adva van nekünk John - akit a félreértések elkerülése érdekében a továbbiakban Logan-nek fogok hívni -, aki odáig van a legjobb barátja, Garreth barátnőjéért, Hannah-ért, akiket már ismerünk az első részből. Főhősünk úgy próbálja meg az ebből fakadó frusztrációját levezetni, hogy fűvel-fával összefekszik minden nap, és néhány naponta még jól be is rúg, ha éppen a hokisidény holtszezonját tapossák. Ez még azt mondom, hogy rendben is van - morálisan szerintem nincs, de ebbe most ne menjünk bele -, ha neki ez kell, hát csinálja. A problémám ott kezdődik igazából, amikor egy véletlen folytán kiköt egy vadidegen lány koliszobájában, ő lesz a főhősnőnk, Grace. És erre mi Logan reakciója? Megnéz vele egy filmet, majd kielégíti a csajt, majd mint aki jól végezte dolgát, távozik. Mi van?! Lehet, én vagyok idióta, meg régimódi, de ekkora hülyeséget a szerintem a föld nem hordott a hátán. Ezen annyira felhúztam magam - főleg, amikor belegondoltam, hogy mennyire nincs értelme az egésznek -, hogy arra szavakat se igen találok így hirtelen. És ez nagy kár, mert ha ezt kivesszük a képből, a történet többi részével nekem nem volt bajom. Pedig Logan a későbbiekben nagyot változik - jó, elismerem, azért ez is elég hirtelen jön nála -. 
Be kell vallanom, eleinte Grace kicsit idegesített. Nem azért mert idióta lány lenne, hanem mert olyan, mint nagyon sok mai fiatal lány: 18-19 évesen kevesebbnek érzi magát a többieknél, csak azért, mert neki még megvan a szűzhártyája. Az ilyenektől el tudom dobni az agyam, de jó messzire. Nem szeretem, amikor egy karakter ennyire felszínesen kezdi a pályafutását, mert egyszerűen elveszi a kedvemet. 
Szerencsére, ahogy a cselekmény megy előre, ez a vonal is megváltozik, hála az égnek pozitív irányba, de azért bennem maradt némi tüske, mert ezt leszámítva, Grace tök jó arc. Vicces, mennyire bolondul a B, de akár Zs kategóriás akciófilmekért, miközben egyébként elég félénk csaj, persze csak kezdetben. A legjobb barátnője, Ramona, épp az ellenkezője, ő nyíltan kimond dolgokat, nem fél hülyeséget csinálni - mint például bepróbálkozni Dean-nél, aki sosem kezd elsőéves csajokkal -. Őt speciel nagyon sajnálom, amiért nem kaphatja meg a srácot - ez nem spoiler, hiszen a következő kötet Dean-é lesz, és hát, mint tudjuk, a befutóját nem Ramona-nak hívják -. 
Ami engem picit zavart, az az, hogy indokolatlanul túlfűtött a könyv elejétől a végéig, és nem épp romantikus értelmében fűtött, hanem egyszerűen telis-tele van tömve erotikus részekkel, amiket egyértelműen a testiség dominál, legtöbbször érzelmek nélkül. Tehát, hiába van előrelépes stílus terén, szerintem a történet eleje abszolút visszalépés, kész csoda, hogy Kennedy képes volt megmenteni ezt az ostobaságot attól, hogy teljesen megutáljam. De sikerült, szóval jár neki a taps! 


Kedvenc karakter(ek): Ramona
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/8

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Barthó Eszter
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 352
Sorozat: Off-Campus (#2)


Résztvevő blogok listája:

06.17 Insane Life
06.21 Könyvvilág
06.24 CBooks
06.25 Dreamworld


Nyereményjáték:

Ha velünk játszottál első résznél, emlékezhetsz, hogy jelenlegi jégkorongosokról kérdeztünk titeket, most is a jégkorong világában maradunk. Minden állomáson jéghokis kérdéseket találtok,ezekre a Rafflecopter megfelelő mezőiben kell helyesen válaszolnotok.
Játékra fel!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Egy jégkorong mérkőzés alatt hány tiszta játékidővel töltött percet játszanak összesen, ha minden jól megy?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése