2016. december 13., kedd

Blogturné #218 - Gena Showalter: Éjsötét szenvedély

Miért: Miért ne?

Tartalom: Az Alvilág Urai és a Vadászok közti harc nem ért véget…

Aeron, a harag démonának őrzője sosem látott még ilyen gyönyörű orvgyilkost. Olivia megesküszik, hogy nem démoni erő lakozik benne, hanem egy bukott angyal, aki azért vesztette el a szárnyait, mert nem volt képes teljesíteni gyilkos küldetését. A gyönyörű halandó felkorbácsolja a halhatatlan harcos szenvedélyét, de kettőjük szerelme nem csak rájuk hozhat pusztulást, de az ártatlanokat is örök kárhozatra ítélheti.

Aeronnak dönteni kell; kötelességének vagy vágyainak engedelmeskedjen. Hűséges kísérője és tanácsadója Olivia vesztét akarja, miközben egy mindegyiküknél veszélyesebb ellenség szegődik a nyomukba, hogy elvégezze a feladatot, amire a lány képtelen volt…
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel. (Libri)


Vélemény: Megint én vagyok az, aki kilóg a turné sorából - és vicces módon, épp én kezdek -, mivel nem olvastam az előző négy kötetet. Éppen ezért, bevallom, helyenként nem nagyon értettem, mi történik pontosan. Ilyen volt például a világfelépítés, ugyanis kicsit nehezen ált össze a fejemben, mitől is lordok a lordok, hogyan működik ez a megszállták őket a démonok vonal, és a többi. Mégis, ennek ellenére, azt kell mondanom, hogy nekem kifejezetten tetszett Showalter könyve. Nem mondanám világmegváltásnak, de határozottan hozza azt a színvonalat, amit teszem azt Kenyon, vagy Ward. Ha valaki szereti őket, és még nem olvasta ezt a sorozatot, szerintem bátran vágjon bele, nem fogja megbánni, hiszen, bár a mitológiai háttér más, a történetek nagyon hasonlóak. Egy páros, egy könyv, plusz rengeteg előre és hátrafele utalás, amik egyébként kimondottan szórakoztatóak.
Nem humoros könyv, nem olyan erős ezen a téren, mint mondjuk Kenyon, de nem is kell bele, szerintem. 
Aeronhoz, a kötet főhőséhez például nem illene egy földönfetrengve röhögős stílus, benne pont a komolysága volt megnyerő a számomra. Természetesen, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy van egy gyengédebb oldala is, ám azt nem Olivia hozza ki belőle először, hanem egy kis démon, Légió, akit Aeron a lányaként kezel és szeret - és aki hozzám hasonlóan látja az Acheron/Simi párhuzamot, szerintem nem téved nagyot -, annak ellenére, hogy a nőstény nem ezt akarja tőle. Ez pedig, egy kimondottan érdekes és izgalmas konfliktusforrást ad a cselekménynek pluszba, hiszen a férfi szabályosan őrlődik a két nő között. 
Oliviaval nem is tudom, hányadán állok egyébként. Engem eleinte kimondottan irritált a lány, ugyanis csak azt tudta hajtogatni, hogy ő egy bukott angyal. Ezt elsőre is felfogta mindenki, még Aeron is, annak ellenére, hogy ő hangsúlyozza a lány angyali voltát, de nem azért teszi ezt, hogy ezzel irritálja Oliviát, vagy ilyesmi, hanem inkább saját magát próbálja ezzel kordában tartani, mondhatom, nem nagy sikerrel... Legalábbis a regény második felében. 
A kapcsolatuk szerintem nem olyan erős, értem a motivációt a lány részéről, meg a ragaszkodását is, de valahogy nem az igazi. Nem a légből kapott lenne rá a legjobb szó, inkább olyan hirtelen. Nem éreztem benne fejlődést, csak hatalmas ugrásokat. Hol még távolságot tart tőle a férfi, a következő pillanatban meg kedve lenne rámászni? Miért? Ennyire nagy durranás lehet egy angyallal ágyba bújni, gondolom. :)
Szerencsére ebben a könyvben sem az erotika dominál, inkább a sztorin van a hangsúly, aminek van egy másik szála is, ahol a többi Lord keres bizonyos fegyvereket. Ebbe nem mennék bele, mert az előzmények ismerete nélkül, számomra nem volt teljesen egyértelmű ezekben a részekben, hogy mi miért történik.  

Kis extra: Kinek a könyvét várod legjobban?

Egyértelműen Gideon. Ő tűnik a legérdekesebbnek, mivel a Hazugság démona őrzőjeként, nem mondhat igazat, mert az elképesztően nagy fájdalmat okoz neki. Éppen ezért folyamatosan hazudik. El sem tudom képzelni, mekkora kihívás lesz így olvasni az ő könyvét, és értelmezni a dialógusait... De alig várom :D


Kedvenc karakter(ek): Aeron, Gideon
Gyűlölt karakter(ek): Légió
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Sóvágó Katalin
Kiadta: Libri Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 526
Sorozat: Lords of The Underworld (#5)



Résztvevő blogok listája:

12.13 - Cbooks
12.14 - Insane Life
12.15 - Kristina blogja
12.16 - Függővég


Nyereményjáték:

Az Alvilág Urai sorozatban találkoztunk már különböző lényekkel, emberekkel, ezúttal pedig az előző részekhez és a világhoz kapcsolódó kérdéseket teszünk fel és ezekre kell válaszolnotok.
Minden állomások másik kérdést találtok, a Rafflecopter megfelelő dobozába kell beírni a választ.
Figyelem! Minden kérdésre próbáljatok válaszolni. Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Melyik városban laknak az Alvilág Urai?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése