2016. október 7., péntek

Blogturné #192 - Kylie Scott: Szóló

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: A Stage Dive énekese, Jimmy Ferris megszokta, hogy azonnal megkap mindent, amit csak akar – egész eddigi élete a vad bulizásról és könnyű csajokról szólt. Végül azonban túltolja a rock n’ rollt, és az elvonón találja magát, utána pedig megkapja személyi asszisztensnek Lenát, akinek egyik legfontosabb feladata megakadályozni, hogy visszaessen.

Lena nem hajlandó elviselni szexis főnöke allűrjeit, és annak ellenére, hogy az első pillanattól kezdve szinte izzik körülöttük a levegő, elhatározza, hogy a kapcsolatukat szigorúan szakmai alapon tartja. Jimmy azonban túlságosan messze megy, és a fenegyerek hirtelen rádöbben, hogy nagyon könnyen elveszítheti a legjobb dolgot, ami az életében valaha történt. Vajon meg tudja győzni makacs asszisztensét, hogy vállalják a kockázatot, és hagyja, hogy a szíve vezesse? (Könyvmolyképző)

Vélemény: Mal és Anne története sajnos nem tetszett annyira, mint annak idején a Stage Dive első része, éppen ezért, nem vártam túl sokat az együttes énekesével, Jimmy Ferris-sel foglalkozó  kötettől... És éppen ez az, ami miatt a leginkább meg tudott lepni, a legnagyobb örömömre. Igaz, a történet kezdete annyira nem fogott meg, mivel kicsit légből kapottnak éreztem azt, ahogy az igencsak nagyszájú Lena belecsöppen a fenegyerek életébe. Voltaképpen csak a véletlen szülte esemény miatt válik az asszisztensévé, és mint olyan, egyúttal lelki szemetesévé is. Az ő szemén keresztül bontakozik ki előttünk Jimmy karakterét, aki a korábbiakban nekem egy kicsit sem volt szimpatikus. Túlságosan arrogánsnak, sőt, beképzeltnek tartottam, de ahogyan a könyvben telt múlt az idő, arra lettem figyelmes, hogy egyre jobban és jobban megértem a viselkedését, s persze ezzel együtt, meg is kedvelem, amennyire csak lehetséges. Ehhez persze szükség volt arra, hogy a regény minden eddiginél erősebben indított, nevezetesen Mal édesanyjának temetésével. Ezt azért nem tartom spoilernek, mert ha jól emlékszem, ez már a második fejezetben benne van, ugyanakkor fontos megemlíteni, mert itt billent át bennem először, hogy talán mégsem akkora seggfej ez a fazon, mint azt elsőre hittem. Jó volt látni, ahogyan a maga módján ő is meggyászolja az együttes számára fontos asszonyt, az pedig, ahogy ebben Lena mellette áll, külön érdekes volt. 
Lena egyébként a maga módján egészen erős női karakter lett. Imádtam az őszinte és szókimondó stílusát, na meg azt, hogy nem ijed meg a saját árnyékától, és ami a legfontosabb, Jimmy-től sem, pedig ő aztán, lássuk be, egyáltalán nem tartozik a könnyű esetek közé. Plusz pozitívum, hogy nem adja meg magát egykönnyen a pasinak, sokáig inkább kezeli úgy, mint egy nem komolyan vehető kisgyereket, mert lássuk be, sokszor úgy is viselkedik az idősebb Ferris. Remekül ellensúlyozzák egymást, azt azért nem mondanám, hogy olyanok, mint tűz és víz, de majdnem. A kapcsolatuk, a kettejük közti különbségekből adódóan igencsak heves és intenzív, s mégis, legtöbbször szórakoztató. Nem mondom, akadtak szerintem kicsit vontatottabb részek is, de ettől még izgalmas volt látni, ahogy változnak közöttük a dolgok. 
Erotika terén Scott hozza a tőle megszokott színvonalat, az ilyen jellegű jelenetek sem rosszak, és most nem éreztem úgy, hogy túlzásba esett volna, mint mondjuk Eve és David esetében, még a Lick-ben. Nem kell tőle semmi különösre számítani, de nem is kell elkönyvelni, hogy borzalmas lenne, mert szó sincs róla. :)
Történet szempontjából nem csak a romantikán van a hangsúly, hanem a fiúk családi hátterén is, különös tekintettel az édesanyjukkal való kapcsolatukra, amivel azért több baj van, mint lenni kellene. Nála önzőbb anyát ritkán láthatunk, engem leginkább Lochan és Maya édesanyjára emlékeztetett a Forbidden-ből, csak ezt a nőt nem a fiatal férfiak hajkurászása, hanem az alkohol iránt érzett vágya motiválja elsősorban. Ez valahol sajnálatraméltó, de látni azt, hogyan kezeli a gyermekeit, szívszorító, és szomorú. 
A cameok jók, bár olykor kicsit erőltettettek - például Mal megnyilvánulása a történet legelején számomra egy komoly mélypont volt, annak ellenére, hogy az ökörködés nem áll távol a dobos karakterétől -. David és Eve állandó enyelgése például olykor már kimondottan unalmas és vontatott volt számomra. Értem én, hogy jól sült el a házasságuk, de most nem rájuk voltam kíváncsi. 
A sorozat a megszokott színvonalon folytatódik, Kylie Scott hozza a kötelezőt, nem mellőzi a humort és a romantikát sem, ám most remek az egyensúly a kettő között. Kellemes kikapcsolódást ad, akár csak a többi Stage Dive kötet, de bevallom, én már nagyon-nagyon várom Ben kötetét. Nem tudom, mi vonz a karakterében igazán, de úgy érzem, az ő könyve lesz az egyik legnagyobb kedvencem. Remélem nem tévedek. 


Kedvenc karakter(ek): Lena
Gyűlölt karakter(ek): Jim és David anyja
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Császár László
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 440
Sorozat: Stage Dive (#3)


Résztvevő blogok listája:

10/07 CBooks
10/11 Dreamworld

Nyereményjáték:

Aki velünk tartott a Stage Dive második részének blogturnéján, annak már ismerős lesz a játék!
Abban a játékban a híres dobosokat kerestünk, hasonlóan a Play főszereplőjéhez Malhoz.
Jelen esetben pedig Jimmy Ferrishez hasonlóan rockegyüttesek énekesét keressük a megadott képek alapján.
Az énekes nevét a rafflecopter megfelelő sorába kell beírnotok és helyes megfejtők közt három példány kerül sorsolásra a Lead c. könyvből.


Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése