2016. május 28., szombat

Blogturné #166 - Jennifer L. Armentrout: Légy mellettem

Miért: Jennifer L. Armentrout.


Tartalom: Teresa Hamilton hihetetlenül kemény éven van túl: halálosan beleszeretett a bátyja legjobb barátjába, aki viszont az első, csodálatos, bódító, életmegváltó csók óta egy árva szót sem szólt hozzá; sikerült véget vetnie egy rettenetesen rossz kapcsolatnak; most pedig olyan sérüléssel küzd, ami talán a táncosi karrierje végét jelenti. Ideje hát, hogy elővegye a B-tervet – főiskolára megy. Reméli, hogy itt majd sikerül meggyőznie Jase-t, hogy ami köztük van, őszinte szerelem.

Jase Winstead súlyos titkot hordoz magában, amiről soha, senkinek nem beszélne – különösen nem a legjobb barátja lenyűgözően szép húgának. Még életében senki nem csókolta meg olyan szenvedélyesen, mint Teresa, de nem hagyhatja, hogy ez a kötelezettségei útjába álljon. A legkevésbé arra van most ideje, hogy tartós kapcsolatba bonyolódjon, de közben képtelen kiverni a fejéből a lányt. Minél többször sodorja őket egymás mellé a sors, annál kevésbé tagadhatják egymás iránt érzett érzelmeiket. (Könyvmolyképző)

Vélemény: Nem hittem volna, hogy valaha ezt fogom mondani bármelyik Jennifer L. Armentrout könyvre, de eddig ez tetszett a legkevésbé azok közül, amiket volt szerencsém olvasni tőle. Akármennyire is imádom az írónőt, Teresa és Jase története nem tudta belopni magát a szívembe. 
Ez részben köszönhető a magyar fordításnak, ami szerintem szokatlanul igénytelen lett, de lehet, hogy csak én voltam rossz passzban, azért éreztem annak, ezt nem tudom, bár mástól is hallottam hasonló véleményt, így aztán lehet benne valami. 
Viszont, ami miatt leginkább nem vagyok kibékülve a sztorival, az Teresa. Ez a lány úgy káromkodik, mint a kocsis, el nem tudom nektek mondani hány baszd meg van a könyvben, de mondjuk úgy, hogy már nekem is feltűnt, pedig lány létemre én is elég sokat szoktam káromkodni - tudom-tudom, nem szép dolog, de sajnos megesik az ilyesmi -. És félreértés ne essék, nekem nem azzal van a bajom, hogy Tess szentségel, hanem azzal, hogy egészen egyszerűen szerintem nem illett a karakteréhez. Mert attól még, hogy Cam húga, az nem jelenti azt, hogy nyugodtan lehet anyázni, mert szerintem az ő esetében ez kimondottan karakteridegen, és engem eléggé zavart is. 
A másik dolog pedig a tánc. Az első részből tudjuk, hogy Teresa-nak megsérült a térde, ezért nem táncolhat. Ez még így rendben is van, csakhogy szerintem, ha valakinek annyira a balett volt az élete, mint a főszereplőnknek, akkor sokkal többször kellett volna, hogy szóba kerüljön, vagy felmerüljön a lány gondolatai között. Ehhez képest, jó, ha ez úgy háromszor meg lett említve a több, mint ötszáz oldalas könyvben, ami lássuk be, nem valami sok. És a kritikámnak ezen a pontján kezdek rájönni, hogy én tettem túl magasra az elvárásaimat Armentrout könyveivel szemben... De ettől még sajnos nem hiszem, hogy megváltozna a véleményem. 
Jase szerintem egészen jól sikerült karakter, bár meglepően nagy drámakirálynő. Ő az, aki a leginkább problémázik mindenen - összejöjjön-e Tess-szel, vagy sem, aztán meg hirtelen teljesen féltékeny lesz -, de mégis, van benne valami nagyon szerethető. Igaz, a kapcsolata a lánnyal leginkább olyan, mint egy hullámvasút, egyszer nagyon fent, egyszer meg nagyon lent van. Hol imádják egymást, hol komoly veszekedéseket folytatnak, amivel őszinte leszek, sokszor nem tudtam mit kezdeni, mert teljesen indokolatlannak éreztem Jase ellenállását, miközben máskor meg úgy fut Teresa után, mintha kötelező lenne... Kissé furcsa az egész, de lehet, hogy csak én vagyok rosszul bekötve. 
Ugyanakkor azt is meg kell említenem, hogy a könyvben van egy kimondottan erős csavar, ami Tess lakótársához, Debbi-hez köthető. Higgyétek el, az ő szála tartogatja az egész történet legnagyobb csavarját, ami engem igencsak meglepett, mivel a legkevésbé sem számítottam rá. Persze Cam és Avery is fel-felbukkannak a könyvben, de az ő szerepük szerintem annyira nem jelentős - kivéve Cam indokolatlan kiakadásait, amikért néha megérdemelt volna egy nagy taslit. 
Armentrout rajongóknak szerintem kötelező darab, de sajnos, nem hibátlan alkotás. Jó a romantika, csak kicsit kapkodós, de ettől még abszolút elfogadható, ha valaki szereti a macska-egér játékot. 

Kedvenc karakter(ek): Cam, Avery, Debbie, Jase
Gyűlölt karakter(ek): Erik
Pont: 10/9

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Császár László,
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 528
Sorozat: Wait for You (#2)


Résztvevő blogok listája:

05.22. - Angelika blogja
05.24. - Insane Life
05.26. - Kristina blogja
05.28. - CBooks
05.30. - Media Addict

Nyereményjáték:

Vajon a rövid karakterleírás alapján kitaláljátok-e, mely Jennifer L. Armentrout teremtette karakterre gondoltunk? Megfejtésként a szereplő és a sorozat címét várjuk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A mai karakter: Két fiútestvérem van, hármasikrek vagyunk, én lány lettem. Sötét, derékig érő hajam van és legjobb barátnőmet Katynek hívják.

2 megjegyzés:

  1. Media Addict is szerepel a résztvevő blogok listáján, viszont nem szerepel a rafflecopter listáján

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Raffle-doboz frissítve lett, ha minden igaz, már benne van a Media Addict is.

      Törlés