2016. március 6., vasárnap

Blogturné #145 - Meredith Wild: Rád kattanva 2.

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: Erica Hathaway és Blake Landon, az álompár sötét szerelmi története folytatódik…


Erica végre beindítja a vállalkozását, de Blake nem tudja megtagadni önmagát, és a háttérből irányítani akar. Miközben kis játszmáik a nyilvánosság előtt zajlanak, zárt ajtók mögött minden a szenvedélyről és a veszélyről szól. Erica új segítőt vesz fel a rátermett Risa személyében. Risa azonban korántsem az, akinek mutatja magát, ugyanis feltett szándéka, hogy tönkreteszi Ericát, és megszerzi Blake-et…


Daniel Fitzgerald indul a kormányzói székért, de a pszichopata Mark veszélyezteti a kampány sikerét, ezért Daniel sorsdöntő lépésre szánja el magát. A mostohaapa Ericát is megzsarolja, hogy ha nem száll be támogatóként, annak Blake látja majd kárát, mire a lány – hogy megóvja szerelmét – szakít vele. Blake viszont nem az a férfi, akit ilyen könnyen félreállíthatnak… (Libri)


Vélemény: Továbbra is az a legnagyobb bajom ezzel a történettel, hogy próbálja sokkal többnek beállítani magát, mint ami. Tény és való, akad benne egy viszonylag kreatívnak mondható alapötlet - gondolok itt Blake hacker mivoltára, amiből véleményem szerint nagyon sok mindent ki lehetne hozni, ha Wild időt és energiát szánna rá -, azonban sajnálatos módon, azt tapasztalhatjuk, hogy nem kezd vele semmit. Csak bedobta nekünk az első részben, mint amolyan érdekességet, de a folytatásban semmi haszna nincsen. 
Már az előző kötetnél is lehetett érezni, hogy az írónő rengeteget meríthetett a Szürke ötven árnyalatából, azonban a Rád kattanva 2.-ben ezt sikerült olyan szinten túlzásba vinnie - hogy enyhén fejezzem ki magam -, hogy nekem végig az volt az érzésem, mintha E. L. James "mesterművét" lapozgatnám. Ez leginkább az erotikus részeknél volt fájdalmasan egyértelmű, amelyből nem meglepő módon, kapunk ám dögivel. Egyik-másik nem is volt olyan rossz, de azért a legtöbbnél úgy éreztem, mintha egy az egyben át lett volna emelve a fentebb említett elődjéből. Sok esetben még a párbeszédek is kísértetiesen hasonlítottak egymásra, és szerintem ez nem tett jót a könyvnek. Sokkal jobb lett volna, ha Wild mert volna több egyediséget belevinni. Nem arról van szó, hogy ez az enyhe BDSM-vonal már annyira lerágott csont lenne - hiszen ez valójában egy elég nagy szubkultúra, amiből jócskán meríthetnek az írók, ha szeretnének, úgy, ahogyan az W.W. Hollowaynek is sikerült A bíbor lakosztállyal, ami a dominanciára épülő kapcsolatok egy másik részét mutatta be nekünk. 
Erica karakterével kapcsolatban egyébként éreztem némi pozitív irányú változást, mintha jobban a sarkára mert volna állni Blake irányításmániás viselkedésével szemben. Persze, ez még mindig nem volt annyira mérvadó, de én egy javuló tendenciaként értelmeztem. 
Blake ugyanazt a stílust képviseli, mint korábban, talán annyi különbséggel, hogy most az erőszakos oldala sokkal inkább előtérbe került, mint korábban. Ez persze magyarázható azzal, amit a fülszövegben is olvashattatok, miszerint, a lány kényszerből megszakítja vele a kapcsolatot. Na már most ez a kényszer dolog... Szerintem nagyon el lett rontva. Értem én, hogy ez lett volna a könyv legfőbb konfliktusforrása, és az is volt bizonyos értelemben, de sokkal jobban ki kellett volna dolgozni Danielt és a motivációját, mert csak ideig-óráig volt ijesztő az egész. Szerintem ez is egy olyan dolog, amit akár több köteten át szépen ki lehetett volna bontani, folyamatos feszültséget generálva vele ahelyett, ahogyan ezt Wild kezelte. 
James - Erica egyik alkalmazottja által - be lett hozva egy mondhatni félig-meddig szerelmi háromszögnek is betudható szál, ami egyébként szerintem nem volt olyan rossz, mert a fiú és a lány kapcsolatát sikerült viszonylag lassan felépítenie az írónőnek, de sajnos én ezt inkább csak amolyan lapkitöltésnek éreztem, mivel tudjuk, hogy Erica mennyire bolondul Blake-ért - és még mindig meg vagyok róla győződve, hogy ez elsősorban a férfi pénzének köszönhető -, ezért folyamatosan olyan érzésem volt, hogy céltalan a dolog, nem lesz meg a valódi súlya, és emlékeim szerint ebben nem is tévedtem nagyot. 
Aki szerette a Harwired-et, ennek is nyugodtan adhat egy esélyt, de ne várjon tőle sokat. Ez megint csak egy egyszerű, inkább erotikus, mintsem romantikus történet, amit akár egy este alatt el lehet olvasni, így egyszeri kikapcsolódásnak merem ajánlani. 

Kedvenc karakter(ek): Erica
Gyűlölt karakter(ek): Daniel, Risa
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Székely Szilvia
Kiadta: Libri Kiadó
Év: 2016
Oldalszám: 364
Sorozat: Hacker (#2)


Résztvevő blogok listája:

03.04. Kristina blogja

03.06. CBooks

03.08. Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

Mennyire ismered a Hacker sorozatot? Azok között, akik a bejegyzésekben talált kérdésekre helyesen válaszolnak, a turné végén kisorsolunk egy példányt a Rád kattanva 2-ből


A helyes válaszokat a rafflecopter megfelelő részébe kell beírni.


A mai kérdés: Hány testvére van Blake-nek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése