2018. december 18., kedd

Blogturné - Colleen Hoover: Túl késő

Colleen Hoover - Túl későMiért: Colleen Hoover.

Tartalom: Sloan a poklok poklát is megjárná azokért, akiket szeret.
És meg is teszi, minden egyes nap. Amikor azonban rádöbben, hogy valójában börtönben él a veszélyes, erkölcstelen és züllött Asa Jackson mellett, Sloan kész bármit megtenni azért, hogy szabaduljon szorult helyzetéből. Akár a testi épségét is kockára tenné, aminek senki sem állhat az útjába. Senki, kivéve Cartert.
Asa életében Sloan a legjobb dolog. És Asa szerint Sloan életében ő a legjobb dolog. A lány nem nézi jó szemmel Asa züllött életmódját, pedig a srác szerint, ő csak azt teszi, amit tennie kell, ha mindig egy lépéssel az üzletfelei előtt akar járni. Mindent megtesz annak érdekében is, hogy egy lépéssel Sloan előtt járjon. Senki sem állhat az útjába.
Senki, kivéve Cartert.
Az év legmegrázóbb regénye arról, meddig élhetünk és hogyan szabadulhatunk egy bántalmazó kapcsolatból. (Könyvmolyképző)

Vélemény: Bár ezt szinte minden CoHo könyvről el lehet mondani, számomra mégis a Too Late a legdepresszívabb darab az eddig olvasottak között. Még jó 9-10 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem angolul olvasni, kezembe akadt a But I Love Him című regény, ami nagyon komoly hatással volt rám akkoriban. Noha Hoover egy teljesen más nézőpontból közelíti meg a bántalmazó kapcsolat témáját, azért itt-ott fel lehet fedezni párhuzamokat a kettő között. Például mindkettőben ott van (relatíve sokáig) a "Rossz a rosszal, de rosszabb nélküle"-elv, amivel én sosem szimpatizáltam, és bevallom, nem is értem a realitását. Számomra felfoghatatlan, hogy valaki adott esetben azért fél kilépni egy ilyen viszonyból, mert jobban fél az egyedülléttől, mint magától a bántalmazástól. Nekem ez teljes nonszensz. 
Sloan tudatában van annak, hogy nem jó neki Asa mellett, azonban annyira szereti a pasit (mondhatni gyermeki ragaszkodással), hogy inkább elviseli annak minden baromságát, és igencsak kétes cselekedeteit, mintsem, hogy változtasson, és ezzel előremozdítsa az életét. Ebben jelent majd változást Carter személye, de előtte még Asa-ról pár szót. 
Nem véletlen, hogy ő a könyv legeslegnagyobb negatívuma, hiszen ő a bántalmazó fél, és mint ilyen, nincs mivel kivívnia az olvasó szimpátiáját. Én szívem szerint többször is beletérdeltem volna a fazon arcába, és ordítottam, hogy dögöljön már meg végre, vagy valami. És mindezt úgy, hogy CoHo igazából felépíti a karakterét, van benne ok és okozat, de ettől még soha a büdös életben nem lesz szerethető.   
Carter egyértelműen a fény az alagút végén. Bár kell neki egy kis idő, mire rájön, mi a probléma. A Sloan-nal való kapcsolata nagyon édes, de közben a maga módján rendkívül szívszorító. Imádtam a boldog pillanataikat, de aztán újra és újra összeszorult a szívem, mert attól féltem, hogy ez csak ideiglenes a számukra. 
Megrendítő és komoly történetet kaptunk, én azonban, ezzel együtt is, csak ajánlani tudom.  
 
Kedvenc karakter(ek): Sloan, Carter
Gyűlölt karakter(ek): Asa, Sloan (az elején)
Pont: 10/20

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2018
Oldalszám: 472
Sorozat: -



Résztvevő blogok listája:

  • 12.15. Könyvvilág
  • 12.16. Never Let Me Go (extra)
  • 12.17. Dreamworld (extra)
  • 12.18. CBooks
  • 12.20. Never Let Me Go
  • 12.21. Deszy Könyvajánlója
  • 12.22. Sorok Között


Nyereményjáték:

A new adult könyvpiacon talán nincs is nagyobb név, mint Colleen Hooveré – erre való tekintettel pedig sorozatosan jelennek meg hazánkban is újabb és újabb regényei. A feladatotok nem lesz nehéz: a turné minden állomásán egy-egy idézetet találhattok az írónő korábbi könyveiből, a Rafflecopter dobozba pedig be kell írnotok annak a szereplőnek a keresztnevét, aki az adott idézetet mondta. A helyesen válaszolók közül három szerencsés gazdagodik majd a Túl késő egy-egy példányával.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

„Félek, hogy ha csak egyszer is a szívemre hallgatok, akkor soha többet nem leszek képes ügyet sem vetni rá.” 
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése