2018. december 19., szerda

Blogturné - Alice Broadway: Ink


Miért: Megtetszett a borító.


Tartalom: Képzelj el egy világot, ahol minden tettedet és életed minden jelentősebb eseményét a bőrödre tetoválják!

Saintstone-ban nincsenek titkok: születésed pillanatától kezdve megörökítik a bőrödön az elért eredményeidet, kudarcaidat és életed minden fontos pillanatát. Vannak megbecsült jelek, amelyek azt üzenik a külvilág felé, hogy jó ember vagy. És vannak szégyenletes jelek, amelyek árulóként megbélyegeznek. Leora az apja halála után abban talál megnyugvást, hogy az apja bőre gyönyörű történeteket mesél. Ez egészen addig tart, amíg Leora föl nem fedez az apja tarkóján egy jelet… a jel a Saintstone-ban elkövethető legnagyobb bűnt szimbolizálja. Leora rádöbben, hogy nem ismerte a saját édesapját. Miközben próbálja az igazságot kideríteni, megismerkedik Oscarral, aki egy bűnöző fia. Ahogy a fiatalok lassan közelebb kerülnek egymáshoz, Leorában úgy erősödik a kérdés: a fiú jelenti majd számára a megoldást, vagy csak bajt hoz a fejére? (Maxim)

Vélemény: Ritkán szoktam borító alapján könyvet választani, de az Ink mellett nem tudtam szó nélkül elmenni. Annyira szép... Bár tele van rajzolva, mégsem érzem úgy, hogy túl gicces lenne, vagy ilyesmi, ez alighanem az egy szín használatának köszönhető.
Szögezzük le, hogy bár, nekem nincs tetoválásom, Alice Broadway könyvének alapvetése valami zseniális. Engem teljesen lenyűgözött az ötlet, hogy életünk fontos eseményeit valamilyen tetoválással örökítsék meg. Tudom, hogy ezzel nem találta fel a spanyol viaszt, mivel sokan ezt csinálják, példának okáért, édesanyám a mellrák túlélését is egy tetoválásban örökíttette meg, ő a mellét varratta ki, mert neki ez segített abban, hogy le tudja zárni azt a majd' 10 évet, amíg a betegséggel küzdött.
Ugyanakkor, és ez a könyvben is átjön, ennek meglehetnek a maga árnyoldalai is. Például, ha egy olyan eseményt örökít meg egy ilyen alkotás (és főleg, látható helyen), amiről nem akarjuk, hogy mások tudomást szerezzenek. Magyarul, bármennyire is szép ez a dolog, valójában egy kétélű fegyver az emberek kezében. Plusz, ezalapján meg is bélyegzik az embereket. Tegyük fel, valakinek a édesapja kirabolt egy bankot, aminek nyilván megjelenik a nyoma a leszármazotton is valamilyen formában. Lehet, hogy az apja követett el rosszat, mégis ő az, akit megvetnek, vagy lenéznek amiatt, hogy egy ilyen ember gyermeke, és hadd ne mondjam, hogy ez mennyire káros az illető személyiségfejlődésére nézve. 
Oscar, történetünk férfi főhőse lehet, hogy nem  legtisztább környezetből származó valaki, de ettől még nem rossz ember.  A Leoraval kapcsolata aranyos, ugyanakkor, szerencsére nincsen túltolva. Éppen annyi van belőle amennyi kell, de ez a kötet még leginkább a világépítésre, és annak minél jobb bemutatására törekszik. Broadway stílusa jó, lendületes, de akadt egy-két rész, ahol érezhetően leült azért. 
Leora karakterében is éreztem egy kis bizonytalanságot, bár úgy gondolom, hogy ezt szintén annak lehet betudni, hogy egy első részt tartunk a kezünkben. Bátor lány, aki nem riad meg a kihívásoktól, de érezhetően több is van benne, mint amennyit itt és most megmutat az olvasóknak. Szerintem ez egy abszolút kellemes olvasmány, nekem nem okozott csalódást, mindenféleképpen sort fogok keríteni a folytatásra is. 

Kedvenc karakter(ek): Leora
Gyűlölt karakter(ek):  -
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította:
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2018
Oldalszám: 336
Sorozat: Ink-trilogy (#1)


Résztvevő blogok listája:

12.10. Kelly & Lupi olvas
12.13. Sorok Között
12.16. Hagyjatok! Olvasok! (extra)
12.19. CBooks
12.22. Hagyjatok! Olvasok!

Nyereményjáték:

Leora világában az emberek szó szerint a bőrükön viselik az élettörténetüket, ezért mostani játékunk is a testet díszítő mintákhoz fog kapcsolódni! Olyan könyv borítókat keresünk, amin tetovált / testfestett alakok szerepelnek, ám a csavar a dologban, hogy nem képről, hanem idézetről kell felismernetek azt! Egy kis segítség: ha nincs a borítón tetoválás, nem jó könyvet találtál meg! Megoldásként a könyvek címét várjuk a dobozba!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


“– Túl sok könyvet olvasol.
– Olyan a világon sincs!”
  a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése