2014. október 28., kedd

Blogturné #26 - A. Meredith Walters: Utánad a sötétbe

Miért: A Goodreads ajánlotta.


Bevezető: Október 14 - 30 között kilenc blogger mutatja be nektek A. Meredith Walters: Find You in the Dark - Utánad a sötétben című regényét, Maggie és Clay szívszorító történetét. Az értékelések mellett egy rendhagyó extrával készültünk és persze lesz játék is, ahol 3 példányt nyerhettek a könyvből.

Tartalom: Maggie Young maga volt a hétköznapiság. Átlagos barátok, átlagos szülők, átlagos eredmények… hétköznapi élet.

Aztán jött A Fiú.

Clayton Reed a múltja elől menekült, démonjaival a nyomában, amik bármikor leteríthetik. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.

Aztán jött A Lány.

Maggie abban hitt, hogy a szerelmük majd mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és minden helyrejön zavaros életében. Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen. De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben. Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned. (Könyvmolyképző)

Vélemény: Az már az egyszer biztos, hogy imádtam ezt a könyvet. Ennek ellenére, nem tudom nektek megmondani, mi fogott meg leginkább ebben a történetben. Annyira sok apró dolog van benne, amit fel tudnék sorolni, hogy talán nem is tudnék egyetlen egy vonást kiemelni, ami emlékezetes maradt volt a számomra.Számomra feltétlenül emlékezetes marad az a magával ragadó, kissé melankolikus hangulat, ami a regény elejét jellemzi. Az biztos, hogy Walters nagyon ért hozzá, hogy miként kell megteremteni egy olyan légkört, ami, még ha nem is kimondottan kellemes - mert a regény folyamán erre nem egy példát látni -, mégis magával viszi az olvasót, és éppen ezért képtelenség letenni.
Ezzel most alighanem mindenkit meg fogok lepni, de engem Clayton és Maggie kapcsolatának kezdete erősen emlékeztetett az Alkonyat-szériára - aminek sosem voltam rajongója -, de azt mindenféleképpen le kell szögeznem ezzel kapcsolatban, hogy számomra itt ez sokkal jobban működött.Még akkor is, ha a karakterekben itt is találtam nem egy kivetnivalót. Kezdjük ott, hogy mint minden regényben, a két főhősünk találkozása megváltoztatja az egyikük - általában a lány életét -. Természetesen, ez itt sincs másként: minél közelebb kerül egymáshoz Maggie és Clayton, az előbbi annál inkább kifordul magából, teljesen alárendeli magát a fiú akaratának, aki lényegében visszaél az állítólagos barátnője bizalmával, ráadásul nem is egy alkalommal. Ezt pedig egyszerűen borzasztó végignézni, ahogy egy alapvetően tisztelettudó, jól nevelt lány egy önző, csak a saját érdekeit néző ronccsá válik, aki tudja, hogy nagyon rossz irányba halad, mégis ezer örömmel veti magát a veszély karjaiba. Ezáltal pedig egy remek elrettentő példa lesz, egyébként.
Félreértés ne essék, Clayton helyzete is megérthető, hiszen a mentális problémáit képtelenség figyelnem kívül hagyni, lévén mindig ott vannak - az, ahogyan Walters bemutatja ennek feszélyező hatását, nekem nagyon-nagyon tetszett -. Ennek ellenére döbbenet, hogy mennyire nem veszi észre magát. Bizonygatja, hogy annyira szereti Maggie-t, hogy bármit megtenne érte, de ami a legfontosabb lenne, hogy küzdjön a betegség ellen, és segítséget kérjen... Na arra a legkevésbé sem hajlandó. Ettől az egoizmusától pedig egyenesen rosszul voltam.
A cselekmény, akárcsak Clayton Reed, teljesen kiszámíthatatlan, rengeteg meglepetés van benne. Az írónő mindig elhiteti velünk, hogy vele együtt gondolkodunk, ugyanazokra a következtetésekre jutunk, és mégis képes átverni minket. Aki szereti az ilyesmit, alighanem imádni fogja ezt a könyvet.
Viszont arról nem tudok megfeledkezni, hogy a mellékszereplők egyenesen pocsékul sikerültek. Az a rengeteg felesleges hiszti, amit Rachel és Daniel, a két állítólagos legjobb barát leművelt, bennem többször is azt a hatást keltette, hogy kedvem lett volna kiugrani az ablakon. És mindezek ellenére azt tudom mondani, hogy megéri elolvasni ezt a könyvet, mert a maga furcsaságaival, visszásságaival igencsak emlékezetes maradhat mindenki számára, aki csak veszi a fáradtságot, hogy a kezébe vegye.

Mint azt már tapasztalhattátok, minden blogon találhattok három-három dalt, amik szerintünk illenek a könyvhöz. Nos, én két Skillet és egy Three Days Grace számot hoztam nektek a mai bejegyzésben, amik szerintem elsősorban Claytonra, illetve a Maggie-vel való kapcsolatára illenek.

1. Skillet: Salvation

I feel you keeping me alive
You are my salvation
Touch you, taste you, feel you here
Oh oh, yeah yeah
I feel you keeping me alive
You are my salvation
Hold me, heal me, keep me near
Oh oh, yeah yeah


2. Skillet: Monster

I feel it deep within,
It's just beneath the skin
I must confess that I feel like a monster
I hate what I've become
The nightmare's just begun
I must confess that I feel like a monster


3. Three Days Grace: I am Machine

I am machine
I never sleep
I keep my eyes wide open
I am machine
A part of me
Wishes I could just feel something


Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): Mr. és Mrs. Reed
Pont: 7/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Somogyi Eszter
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2014
Oldalszám: ?
Sorozat: Find You in the Dark (#1)



Résztvevő blogok listája:

10.14. - Angelika blogja
10.16. - Kristina blogja
10.18. - Deszy könyvajánlója
10.20. - Kelly & Lupi olvas 
10.22. - Könyvszeretet
10.24. - Nem harap a...
10.26. - Dreamworld
10.28. - CBooks
10.30. - Media Addict


Nyereményjáték:

Mert az első szerelem a legnagyobb...

Nem minden esetben persze, de lévén van bennük valami utánozhatatlanul megkapó, nagyon kedvelt téma a tűzen-vízen át kitartó első nagy szerelem. A regényekben… és a mozivásznon is. Mostani játékunkban ez utóbbiakat szeretnénk kicsit feleleveníteni. Ahhoz, hogy a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három könyv egyikét megnyerhessétek, ki kell találnotok, hogy mely filmből származó jelenetet idéz fel a bejegyzésekben közreadott fénykép.

Tehát: kilenc turné állomás, kilenc filmcím, kilencszeres esély a nyereményre.

(Figyelem! A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése