2019. július 4., csütörtök

Blogturné - Kiersten White: Végtelenül


Miért: Sorozatzáró kötet. 

Tartalom: Vámpírok * Vérfarkasok * Tündérek * Alakváltók Ugye nem túl merész kívánság, ha valaki hétköznapi életet szeretne élni? Evie tulajdonképpen gőzerővel vásárolná a karácsonyi ajándékokat, és venne részt egy bál szervezésében. De hogy tudna összpontosítani ezekre az igazán fontos dolgokra az életben, ha: 1. le kell állítania egy pert Raquellel szemben 2. ki kell szabadítania Lendet a Sötét Tündérkirálynő karmai közül 3. és még azt is el kell döntenie, hogy kinyissa-e azt a sípjel kaput egy másik dimenzióba. Azon keresztül akar ugyanis egy sereg paranormális kitörni ebből a világból. De mi lesz akkor, ha Lend is velük tart és elhagyja a Földet? A döntés hirtelen sokkal nehezebbnek tűnik, mint azt Evie bármikor hitte volna. A sorozatzáró kötetben az írónő tökéletes arányban vegyíti a humort az izgalommal. A váratlan csavarok egészen az utolsó oldalig izgalommal vegyes várakozással töltik el az olvasót. (Könyvmolyképző) 

Vélemény: Nos, ez is megtörtént. Bár nagyon hirtelen csöppentem bele ebbe a sorozatba - és azt nem merném kijelenteni, hogy hozzánőtt volna a szívemhez -, mindent egybevetve azt tudom mondani, hogy egy kellemes csalódás volt a számomra. Bár kezdetben szkeptikus voltam a White által teremtett világgal kapcsolatban, mostanra egészen megszerettem, így kissé keserédes a búcsú.
Amit rögtön kiemelnék, az az, hogy ebben a részben végre érezhetően volt egy tét. Igaz, attól az elcsépelt sablontól most sem tudtunk elrugaszkodni, hogy a világ megmentése a főhősünkön múlik (aki szerintem nem kimondottan alkalmas erre, ha csak őt, és nem a köré csoportosuló segéderőket nézem). Evie ugyan nem egy Marie Sue - szóval nem képes mindent megoldani a kisujja begörbítésével -, de azért néha bennem felmerült a gyanú, hogy talán elborította az agyát a Messiás-tudat. Hála az égnek, nekem nem ez lengte be az egész történetet, de azért párszor felvontam rajta szemöldökömet. Ettől függetlenül a karaktere aranyos, bár szerintem nem egy emlékezetes, inkább középszerű főhős. Számomra ez nem volt probléma, mert kell ilyen is, csak akkor ne egy ekkora világmegváltó dologba ültessük bele. Ráadásul, nem csak erről a történet: van itt minden, a kitörni készülő háborútól elkezdve, a bajba jutott FÉRFI hősön át minden - ez utóbbit csak azért emelem ki, mert ez viszonylag ritka a YA-műfajban, inkább a lányokat szokás megmenteni, Lend helyzete azonban igencsak üdítően hatott, még ha meg is volt ennek a maga mélysége -.
Most, amikor a posztomat állítottam össze, jutott eszembe, épp Tibinek hála, hogy mire is emlékeztet engem ez az sorozat: a pár évvel ezelőtt nagy népszerűségnek örvendő tini tv-sorozatokra, mint amilyen például a Teen Wolf, vagy amit én is néztem pár évadig annak idején, a The Vampire Diaries (és abba most ne menjünk bele, hogy mekkora katasztrófa az a történet könyben). Esküszöm, most sokszor elkapott a nosztalgia olvasás közben, mintha abba a világba csöppentem volna bele. Nem tudok róla, hogy ebből a sorozatból terveznének ilyesmit, de komolyan, el tudnám képzelni a képernyőn. Nem egy világrengető valami - érezhető, hogy nem is szánta annak az írőnő -, de a maga módján tud nagyon aranyos lenni, néha meg drámai. A természetfeletti világ önmagában érdekessé teheti sokak számára - igaz, lehet, hogy a mai tinik már nem rajonganak az ilyesmiért, ezt sajnos nem tudom -, bár nekem Lend miatt lesz azért maradandó élmény. Jó kikapcsolódás, és szerintem egyben olvasva jobb élmény lehet, mint így, darabokban, mert azért a részek között eltelt idő miatt én sokat felejtettem az előzményekből.
A cselekmény egyébként pörgős, nem igazán ül le, de ez nem is csoda, hiszen nem annyira hosszú ez a kötet sem. Örülök, hogy végül belevágtam, de inkább a fiatalabb olvasóknak tudnám ajánlani. 

Kedvenc karakter(ek): Lend
Gyűlölt karakter(ek):
Pont: 10/9

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Hetesy Szilvia
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2019
Oldalszám: 352
Sorozat: Paranormalcy (#3) 


Résztvevő blogok listája:

07.01. - Sorok Között
07.02. - Spirit Bliss
07.04. - CBooks
07.06. - Sorok Között extra állomás

Nyereményjáték:

Kiersten White sorozatában több természetfeletti lény is szerepel, köztük a vérfarkasok. A mostani játékunk során olyan híres vérfarkas karaktereket láttok, akik szerepeltek egy filmben/sorozatban - a ti címetek, hogy rájöjjetek melyikben! A helyes megfejtők közül 1 példányt sorsolunk ki a könyvből:

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése