2017. november 17., péntek

Blogturné #264 - Erin Watt: Megtört herceg

Miért: Az első rész után muszáj volt elolvasnom.


Tartalom: Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.


Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa.
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást.

Talán igaza van. (Könyvmolyképző)


Vélemény: Már az első részért is oda meg vissza voltam, de a Megtört herceg csak még inkább szította a Royals-széria iránt érzett imádatomat. Annak ellenére, hogy bevallom, a sztori egy égbekiáltóan komoly klisével indít azzal kapcsolatban, hogy mi is történt igazából Brooke és Reed között azon a bizonyos estén, vagy délutánon, már nem is tudom. Amiben viszont újat tudott mutatni az átlagos NA-regények egy jelentős részéhez képest, az az, hogy az incidensnek igen hosszan tartó hatása van a főhősünk és Ella kapcsolatára, és nem éppen pozitív értelemben. Valami tényleg megváltozik a Royal-házban, a fiúk voltaképpen oldalt választanak, hogy kit is támogatnak ebben a nem éppen egyszerű civakodásban. Mondanom sem kell, hogy a kedvenckém, Easton, leginkább Ella-val ért egyet, őt támogatja - az ikrek inkább a semleges álláspontra szavaznak, és mint mindig, Lauren-nel vannak elfoglalva -, miközben Reed élete kezd pokollá változni. 
Olyan, mintha az egész világ összeesküdött volna ellene. A párkapcsolatának vége, az iskolai hierarchia is kezd darabjaira hullani, már egyre kevésbé tisztelik a Royalokat, miközben Brooke beeszi magát az otthonukba, azzal a felkiáltással, hogy gyereket vár Callum-tól. Ezzel kapcsolatban lesz pár érdekes csavar, ami miatt számomra egy folyamatos hullámvasút volt ez a könyv. Éppen ezért, nem is tudom, mit írhatnék róla, mert szerintem ez egy olyan történet, amit olvasni kell. 
A váltott szempont meglepően jó, nem éreztem erőltetettnek Reed nézpontját, pedig sokan tudhatjátok, mennyire finnyás tudok lenni erre. Viszont, amiről meg szeretnék emlékezni, az Jordan és Daniel, akik többszörösen kiverték nálam a biztosítékot. Két ekkora rohadékot is ritkán hord hátán a föld, én mondom. Ez most főleg Jordan-re igaz, aki olyan pofátlan dolgot tesz, hogy én még mindig az államat keresgélem. Ez egy nagyon pici spoiler talán - bár az most mellékes is, hogy ez minek a kapcsán jelenik meg -, de egy ponton úgy akar bosszút állni a Hercegnőn, hogy egy másik lányt egyszerűen odaragasztat a falhoz, ráadásul pucéran. Normális az ilyen? Daniel se kutya, de ebbe inkább nem mennék bele, ezt nektek is látnotok kell. 
Ez a rész egy igazi hullámvasút. Rengeteg hullámvölgy van benne, de azért lehet számítani egészen romantikus  pillanatokra is, de tény és való, hogy ennek a résznek közel sem ez a lényege. Nem a kettős kapcsolata, inkább maga a család van a középpontban, aminek most minden korábbinál jobban össze kell tartania... Vagy kellene. 
Szerintem még az elsőnél is erősebbre sikerült ez a rész, a végén megint egy akkora csavarral, hogy csak pislogtam, mint hal a szatyorban. 


Kedvenc karakter(ek): Ella, Reed, Easton, Callum
Gyűlölt karakter(ek): Brooke, Dinah, Jordan, Daniel
Pont: 10/20

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 348
Sorozat: The Royals (#2)


Résztvevő blogok listája:

11.07. - Könyvvilág
11.13. - Dreamworld
11.15. - Insane Life
11.17. - CBooks
11.19. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

A mostani nyereményjátékunkban tesztelni fogjuk, hogy mennyire emlékeztek az első részre. Idézeteket fogtok találni minden blogon, amit valamelyik szereplő mondott, a dolgotok pedig természetesen az, hogy megfejtsétek, kitől származik. Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a nevet, és már esélyesek is vagytok a könyv megnyerésére.


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Az első dolog, amit tudnod kell az Astorról, hogy Royalék itt a királyok, (...) – Ők diktálják a szabályokat, és ők gondoskodnak a betartásukról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése