2017. november 5., vasárnap

Blogturné #262 - Kylie Scott: Tónus

Miért: Sorozatzáró kötet.

Tartalom:  Pozitív. Két kicsi vonal a terhességi teszten azt jelenti, hogy Lizzy Rollins teljesen mindennapi élete mindörökre megváltozik. És mindez egyetlen hatalmas hiba miatt, amit Las Vegasban követett el a Stage Dive lehengerlően szexis basszgitárosával, Ben Nicholsonnal. Kit érdekel, ha Ben volt az első férfi, aki miatt Lizzy úgy érezte, nem tud ellenállni a vágyainak? Sajnos azonban a lány azzal is tisztában van, hogy teljesen mindegy, ő mire vágyik, Ben egy kellemes szórakozásnál semmi többet nem akar.
Ben tisztában van vele, hogy számára Lizzy érinthetetlen. Tökéletesen és végletesen. Mivel a legjobb barátja feleségének a húga, teljesen mindegy, mennyire izzik kettejük között a levegő, teljesen mindegy, mennyire kedves és szexis Lizzy, okosabb, ha távol tartja magát tőle. Azonban egy pillanatnyi megingás a Bűn Városában, és Ben kénytelen megtanulni, hogy ami Vegasban történik, nem biztos, hogy Vegasban is marad. Ő és Lizzy most már a lehető legmélyebb módon Az kötődik egymáshoz… de kialakulhat ebből valódi szerelmi kapcsolat? (Könyvmolyképző)


Vélemény: Talán ez az egyetlen kötet ebben a sorozatban, amire azt tudom mondani - nem éppen jó szájízzel -, hogy egyszerűen, semmilyen. Egyáltalán nem tett rám mély benyomást, és ennek talán éppen az az oka, hogy most találkoztam a két legkevésbé érdekes főszereplővel a Stage Dive történetében. Éppen ezért, a kritikámat se szeretném hosszúra nyújtani, mert úgy érzem, nincs miről beszámolnom. 
A sztori egyébként szerintem kicsit furcsán indul, egyből belecsapunk a lecsóba, és gyakorilatilag az első fejezet végén, Lizzy már közli is Bennel, hogy gyereket vár. Ezután egy éles váltás, és azt követhetjük figyelemmel oldalakon keresztül - az esetek jelentős részében sms-ek formájában -, hogy hogyan is jutott el a két karakter oda, hogy kamatyoljanak Anne és Malcolm esküvőjén - Ben részéről szigorúan merev részegen, hogy lehetőleg csak homályosan emlékezzen az esetre -. Azt hiszem, nekem ez volt az, ami abszolút unszimpatikussá tette Lizzyt, ugyanis a lány úgy koslat a pasi után, hogy azt egyszerűen szánalmas volt nézni. Számomra ez negatív fényben tüntette fel, mert szerintem az ilyesmivel elsősorban lejáratja magát ahelyett, hogy tényleg felhívná magára a kiszemelt figyelmét. 
Ezután, mi sem természetesebb, hogy Ben magával rángatja a lányt a soron következő turnéra, de ezt olyan formán teszi, hogy sokáig tudomást sem vesz a terhes Lizzyről, próbál úgy tenni, mintha ez az egész helyzet nem lenne valóságos. Aztán, egyszer csak, számomra érezhető átmenet nélkül, kattan egyet, és átmegy gondoskodó, hősszerelmes apajelöltbe. Miért? Azt még értettem, hogy Lizzy mindvégig rajong Benért, így tőle annyira nem meglepő, hogy a terhesség csak még inkább megerősítette benne a gondolatot, hogy szereti a férfit, de a másikról ezt nem tudom elmondani. 
Félreértés ne essék, nincsen azzal semmi gond, ha egy férfi vállalja a felelősséget, ha felkoppint valakit - mondanom sem kell, ez lenne a normális -, az azonban egy kicsit sem tűnt reálisnak, ahogy Ben hirtelen tökéletes minta kispapává lényegül át, miközben vagy ezerszer elmondja, hogy ő igazából egyedül érzi jól magát, és nem tudja elképzelni, hogy az anyagi támogatáson túl mivel tudna segíteni egy kismamát. 
Még Anne és Malcolm viselkedése volt számomra a legszimpatikusabb, mivel ők azonnal a védelmükbe veszik Lizzyt, bár bevallom, azért helyenként ők is hajlamosak a túlreagálásra - mint szinte mindenki ebben a bandában -. 
Nem tartom kizártnak, hogy Scott egyszerűen elfáradt a végére, és már nem tudta átadni azt a humort, vagy olyan karaktereket alkotni, mint akiket igenis meg lehetett kedvelni korábban. 


Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Császár László
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 344
Sorozat: Stage Dive (#4)

Rácz Tibor fényképe.

Résztvevő blogok listája:

11.02. - Sorok között
11.03. - Angelika blogja
11.05. - CBooks
11.07. - Insane Life
11.09. - Betonka szerint a világ
11.11. - Dreamworld
11.13. - Kristina blogja
11.15. - MFKata gondolatai
11.17. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:


A Stage Dive sorozat sokunk számára okozott önfeledt, vidám pillanatokat, éppen ezért a mostani játékunk a lehető legegyszerűbb lesz: írjátok meg, hogyan képzeltétek el a Deep főhősét, Bent!

Ez nagyon egyszerű lesz: a modell/színész képének az URL címét a Rafflecopter dobozba.

A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése