2014. december 30., kedd

Blogturné #38 - J. Lynn: Várok rád

Miért: Szeretem Armentrout könyveit.

Bevezető: A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg a Wait for You - Várok rád című könyv, ami a sokak számára ismert írónő, J. Lynnek (Jennifer L. Armentrout) egy újabb sorozatának nyitókötete. A blogturnés állomásokon különböző értékelések mellett számos extrát találtok és akár megnyerhetitek a három példány egyikét!

Tartalom: A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni… (Könyvmolyképző)

Vélemény: Először komolyan tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni a könyv, ugyanis annyi NA-t olvastam mostanában - gyakran egymással párhuzamosan is -, hogy gyakorlatilag kezdtek összefolyni a fejemben a különböző történetek. Ekkor döbbentem rá igazán, mennyire egy kaptafára készül az összes ilyen témájú könyv, így most kénytelen vagyok az alapján értékelni J. Lynn könyvét, hogy vajon a megszokott kliséket jól alkalmazta-e. 
Adott nekünk, a lelkileg sérült főhősnő, aki pár embert leszámítva senkit nem mer közel engedni magához. Megjegyzem, már az első pár utalásból ki lehetett találni, hogy mi is történt vele tulajdonképpen - én ezt ismételten a túladagolásom számlájára írnám, mivel vagy három könyvet is olvastam mostanában, ahol ugyanez a probléma ütötte fel a fejét. Ennek, ellenére azt kell mondanom, hogy összességében szerettem Avery karakterét, mert jó volt látni, hogy a történtek ellenére próbálja összeszedni magát... Ugyanakkor, ez aligha sikerülhet, ha állandóan homokba dugja a fejét, és menekül a régi problémái elől, mintha azok sosem léteztek volna, ellenben, ha felszínre bukkannak, még ő áll neki cirkuszolni. Ez sajnos eléggé tipikus jelenség az NA-könyvekben, viszont, Avery legalább megpróbál kilábalni ebből a helyzetből... Az már más kérdés, hogy vajon sikerül-e neki. 
Az egyik legjobb barátjával, Jacob-bel az volt a legnagyobb problémám, hogy egy elképesztően egysíkú, ráadásul béna karakter volt, akinek egyetlen egy jellemvonását ismertük meg, azt, hogy meleg, és mint ilyen, folyton Cam után csorgatja a nyálát, plusz, ezt még hangoztatja is. Miért nem lehetett jobban kidolgozni? Miért kellett belőle egy visítozó, irritáló, sötét gyökeret kreálni? Lehet, hogy ez valamilyen szabály az ilyen könyveknél, de én több soron is idegösszeroppanást kaptam tőle. 
Cameron-ban se találtam túl sok újdonságot, de egy dolgot muszáj kiemelnem, ez pedig a humorral keveredő kitartása. Engem újra és újra képes volt meglepni azzal, hogy mennyire nem akarja feladni, hogy közelebb kerülhessen Averyhez... Ugyanakkor, mindeközben tett olyanokat, amik nem voltak különösebben ínyemre, ennek ellenére nem tudtam haragudni rá. Volt abban valami rendkívül aranyos, ahogyan ezt az egész témát kezelte. Például többször is láthatunk arra bizonyítékot, hogy mennyi erőfeszítést kell tennie, hogy meghódítsa a lányt, mégsem érezzük úgy, hogy ez a terhére lenne, éppen ellenkezőleg. Mintha napról-napra jobban élvezné, hogy van valaki, aki nem dől azonnal a karjába attól, hogy meglátja. 
A cselekménnyel nekem nem volt problémám, annál is inkább, mert annyi mellékszereplőt vonultatott fel a történet - akiknek persze a későbbiekben lesz saját kötetük is -, hogy ha akadt is valamilyen logikai probléma, nekem nem tűnt fel, ugyanis izgalmasabb volt rájuk figyelni, és azon gondolkozni, vajon ki-kivel fog egy párt alkotni, vagy éppen hány új karaktert kell majd behoznia J. Lynn-nek ahhoz, hogy az embernek ne legyen hiányérzete a sorozat végén. Mint tudjuk, ez a széria akármeddig nyújtható, bár én személy szerint bízom benne, hogy nemigen fog tíz kötet fölé menni ez a szám, mert olykor már most is nehéz volt fejben tartani, hogy ki mit akar, és legfőképpen kitől.
Az írónő kétségkívül hozta a kötelezőt, bár nálam nem ért el akkora hatást, mint korábban a Frigiddel, a jó stílus, és a néha páratlan beszólásokra épülő humora az, ami gond nélkül elviszi a hátán az egész könyvet. Nem markol nagyot, de amit igen, azt sikerült korrektül megvalósítania. Újraolvasós könyvnek nem nevezném, de érdemes egy esélyt adni neki, akkor is, ha már ismered az írónő munkásságát, és akkor is, ha még csak szeretnél megismerkedni vele. Nem fogod megbánni.

Kedvenc karakter(ek): Avery, Cam
Gyűlölt karakter(ek): Jacob
Pont: 9/10

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Császár László
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2015
Oldalszám: 496
Sorozat: Wait for You (#1)



Résztvevő blogok listája: 

December 15 - Kelly Lupi olvas

December 18 - Deszy könyvajánlója

December 21 - Angelika blogja

December 23 - Insane Life

December 27 - Kristina blogja

December 30 - CBooks

Január 03 - Dreamworld
Nyereményjáték: 
Itt a karácsony és a szilveszter is, ezért nem lesz túl nehéz dolgotok, ígérjük! :)

Minden turné állomáson egy szereplő nevének a betűi keveredtek össze és a kiemelt betűk alapján kell kitalálnotok, melyik szereplők bújtak el az állomásokon.

Minden egyes helyes megfejtéssel növelitek az esélyeteket, hogy megnyerjétek a három példány egyikét.



(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít!


A nyerteseket e-mailben értesítjük, az értesítéstől számított 72 órán belül kérjük válaszolni az e-mailre, amennyiben ez nem történik meg, újabb nyertest sorsolunk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése