2014. augusztus 11., hétfő

Jennifer L. Armentrout: Opposition

Miért: Daemon Black.

Tartalom: Katy tudta, hogy a Luxenek érkezésével minden megváltozott.

Alig akarja elhinni, hogy Daemon a saját fajtája mellé állt, melynek eltökélt célja leigázni a Földet. De a jó és a rossz közötti határvonal már régen elmosódott, a szerelem pedig egy olyan érzéssé vált, amely akár el is pusztíthatja. 

Daemon bármit megtenne a szeretteiért, még akkor is, ha ez adott esetben árulást jelent. 

A legvalószerűtlenebb szövetséget kell megkötniük ahhoz, hogy győzzenek a Luxenek és emberek között zajló véres háborúban.

Vélemény: Imádtam. Egyszerűen csak így. Amint elkezdtem olvasni, azonnal magába rántott a már jól ismert világ. Armentrout még mindig nagyon jól bánik a szavakkal, és a humora sem változott, mi sem jobb példa erre, minthogy nem egyszer azon kaptam magam, hogy a buszon ülve hangosan nevetek egy-egy poénon... Mégis, ennek ellenére azt kell mondanom, hogy alighanem ez a legkomolyabb rész ebben az egész szériában, ami azért is tűnt számomra remek lezárásnak, mert ezzel egy kicsit azt is ki lehetett fejezni, hogy a sorozatban eltelt idő megtette a hatását minden karakterrel kapcsolatban, akik érettebbé, felnőttebbé váltak, mint annak előtte, bár el kell ismernem, ez nem minden esetben volt igaz. 
Aki már korábban is olvasta a Lux-szériával kapcsolatos bejegyzéseimet, az tudhatja rólam, hogy mindig is imádtam Dawsont, már-már jobban, mint Daemont. Ám az Opposition-ben ez teljesen megfordult. Kissé olyan érzésem volt, mintha a karaktere egy papucs lenne csupán, akinek semmi más dolga nincs, minthogy a terhes barátnőjét pesztrálja. Nos, igen. Az, hogy ezt a szálat behozta az írónő, engem a kezdet kezdetén halálra idegesített. Nem azért, mert olyan komoly problémáim lennének a leányanyaság témával, vagy egyáltalán azzal, amikor valaki még tizenévesen vállal gyereket - bár ezt a lehető legnagyobb baromságnak tartom, mert aki még fejben gyerek, annak nem érdemes gyereket vállalnia, de szerintem ez másoknak is egyértelmű -, inkább az zavart, hogy emiatt a csavar miatt a két szerelmes olyan lett mint két kis áldozat. Mindenki más harcol körülöttük az inváziót indító Luxenek ellen, vannak akik adott esetben fűbe is harapnak, őket azonban teljes biztonságba kell tartani. Persze, meg lehet érteni, de emiatt annyira feleslegessé vált a két karakter, hogy az valami elképesztő. Ők egész idő alatt csak csücsülnek egy sarokban, és várják, hogy mindenki más megmentse a világot és őket is. 
Hasonló volt a helyzet Dee-vel is, bár benne a folyamatos pálfordulásai idegesítettek a sorozat folyamán, és higgyétek el, ebből ebben a részben sincs hiány. Tudom, hogy Archer miatt kellett benne lennie a zárókötetben, de én esküszöm, jobban örültem volna, ha Armentrout megszabadul tőle. Elképesztően felhúzott ez a csaj, valahányszor csak megjelent a színen.
Ezekből akár úgy is tűnhet, hogy mégsem tetszett annyira ez a rész, de azt kell mondanom, hogy ez egyáltalán nem igaz, mert amit eddig is imádtam ebben a szériában, az még mindig marha jó volt. Katy és Daemon kapcsolata rengeteg vidám, de még több drámai pillanattal jutalmazott meg, bár voltak pillanatok, amikor attól tartottam, hogy az írónő ismétli majd önmagát. A mellékszereplők zömét nagyon-nagyon szerettem, bár azt sajnálom, hogy Hunter és Serena sokkal kevesebb szerepet kapott, mint amennyiben én az Obsession miatt reménykedtem. 
Amivel engem igazán megfogott a sorozat befejező kötete az a cselekménye volt. Annyira pörgős és izgalmas volt, hogy szinte alig bírtam letenni. Rengeteg meglepő csavar és fordulat volt benne, az pedig ahogy a Luxenek és Arumok konfliktusa új megvilágításba került... Á, egyszerűen zseniális volt. Bár megvannak a maga hibái, mégis egy remek befejezést kaphattunk az írónőtől.
Ha valaki esetleg még nem olvasta ez a sorozatot, haladéktalanul kezdje el. Nem fogja megbánni, megígérem. Mindenki talál benne valamit, ami miatt megszeretheti.
 
Kedvenc karakter(ek): Daemon, Katy, Luc, Archer, Hunter
Gyűlölt karakter(ek): Dee, Nancy
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv: angol
Kiadta: Entangled Teen
Év: 2014
Oldalszám: 500
Sorozat: Lux (#5)

10 megjegyzés:

  1. katyvel mi lesz ebben a könyvben együtt maradnak daemonnal??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj, de spoileres választ nem fogok írni. El kell olvasnod a könyvet, hogy megtudd.

      Törlés
  2. Mikor adják ki magyarul?

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok! Érdeklödnék, hogy Shadows-t (elôzetes, Dawson és bnôjérôl szòl, h miérz kellett meghalniuk), az Obsession-t és ezt a Opposition-t, mikor adjàk ki magyarul? Kerestem mindenhol, de nem talàltam, csak angolul.
    Köszi elôre is a vàlaszt
    Üdv: Reni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,

      az Oppositiont biztosan ki fogják adni valamikor, ráadásul az újfajta kiadásban abban a kötetben van a Shadows is, bár, kérdéses, hogy a magyarba beleteszik-e majd. Az Obsessiont, sajnos nem tudom, hogy tervezik-e egyáltalán.

      Törlés
  4. Hol lehet megrendelni?? Valaki linket küldene?? Nagyon elakarom már olvasni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bookdepository, esetleg Amazon, mindkét oldalon gyorsan meg lehet rendelni. :)

      Törlés
  5. Szia! Nem tudod, hogy mikor jelenik meg magtarul

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, legjobb tudomásom szerint május végén érkezik a könyv, de persze mindig előfordulhatnak csúszások.

      Törlés
  6. Szia! Nem tudod, hogy mikor jelenik meg magtarul

    VálaszTörlés