2014. február 13., csütörtök

Cora Carmack: All Lined Up (borító megjelenés)


Nos, ez lenne Cora Carmack legújabb könyvének borítója. Nem meglepő módon, ezzel a kötettel egy újabb sorozatot indít a fiatal írónő. Ez pedig, könyv fülszövegét elnézve, könnyen lehet, hogy az amerikai futball köré fog épülni... Akárcsak Simone Elkeles Wild Cards sorozata.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, ez a borító engem nem igazán fogott meg. Sőt, úgy is fogalmazhatnék, hogy szinte semennyire. Bár a színek kimondottan kellemesek, mégis, valahogy nem tud megfogni. A férfimodell számomra túlságosan is öregnek tűnik a szerepéhez képest. Ettől függetlenül, izgatottan várom, de nincsenek komoly elvárásaim vele szemben.

A könyv fülszövege: 

Texasban két dologért őrülnek meg az emberek: a futballért és a pletykáért. Az eddigi életem ezeknek volt alárendelve. 

Dallas Cole utálja a futballt. Ez gyakran megesik, ha az ember egész gyerekkorát ez határozza meg. Az egyetem lehetőséget nyújt neki, hogy végre kilépjen a tribünök árnyékából, s hátrahagyja a pályát és a játékosokat. 

Ám ember tervez, mégis Isten végez. Ha nem lenne elég, hogy a futball sztárnak számító exével közösen koptatják az egyetemi padot, még az apja is úgy dönt, hogy neves középiskolai futballedző helyett új területen próbálja ki magát, mint qa Rusk egyetem edzője. Így Dallasra megint rávetül a futball és az apja árnyéka. Mindeközben Carson McClain elkeseredetten küzd azért, hogy előrelépjen a játékosok ranglétráján, hiszen szüksége van az egyetem nyújtotta ösztöndíjra, és arra a biztos jövőre, amit a futball bitzosíthatna a számára. Ám amikor az elbűvölő, vörös hajú lány az életébe csöppen, a figyelmének komoly próbát kell kiállnia, miközben a gondolatai leginkább Dallas körül forognak. 

Dallasnak fogalma sincs arról, hogy Carson a csapat tagja, és Carson sem tudja, hogy a lány nem más, mint az edző szeme fénye. S egyikük sem tud lemondani a kettejük között támadt vonzalomról.

Szerintem a cselekmény semmi újat nem nyújt majd ahhoz képest, amit az NA-történetek kapcsán már megszokhattunk. A fülledt jelenetek és a dráma garantált. Egyedül abban bízok, hogy nem egy kliséhalmot kapunk majd kézhez, amikor megjelenik.

Néhány szó az írónőről: 

Cora Carmack egy huszonéves író, aki regényeiben a saját korosztályával foglalkozik. Rengeteg munkája volt már életében: bolti eladó, színházi kisegítő, valamint tanár, ám ma már íróként keresi a kenyerét. A legjobban azt szereti, hogy a karaktereit a lehető legszerencsétlenebb szituációkba helyezheti bele, amelyekből csak a barátjuk mentheti ki őket. Hiszen az ilyen kétbalkezeseknek is szükségük van a szeretetre.



1 megjegyzés: