2018. május 6., vasárnap

Blogturné - Leisa Rayven: Megtört Júlia & Álnok szerelem


Miért: Sorozatfolytatás, és sorozatzáró kötet.


Tartalom: Cassie Taylor éveken át küzdött, hogy elfeledje Ethan Holtot, élete legnagyobb szerelmét.

Mikor a fiú nem volt képes viszonozni a mély érzelmeket, és elhagyta őt, Cassie énjének egy darabja is együtt halt a szerelemmel. Legalábbis úgy hitte.

Most ő és Ethan főszereplőként lépnek a Broadway színpadára, Ethan pedig eltökélte, hogy visszaszerzi Cassie-t.
Azt állítja, megváltozott, és most már képes kimondani, amit évekkel ezelőtt még nem mert.
De Cassie tud-e újra hinni neki? Miben különböznének a mostani nagy szavak a régiektől?
Ethan tisztában van vele, hogy nem változtathatja meg a múltat, melyben annyi fájdalmat okozott, de a jövő érdekében még léphet: csupán meg kell győznie Cassie-t, hogy valóban összetartoznak. (Insomnia)


Vélemény: Mivel a Hitvány Rómeónak lényegében függővége lett, nagyon vártam a folytatást. Hasonló drámára számítottam, mint az előző részben, de sajnos, nem éppen ezt kaptam. A múltbeli részekben ugyan megvolt ez, hiszen ott nagy hangsúlyt kapott, hogy Cassie miként is tud talpra állni egy akkora csalódás után, mit amit Ethan leművelt azzal, hogy eltűnt az első együtt töltött éjszakájuk után. A jelenbeli részek viszont... Rendben, ez egy második rész, szóval már nem kell annyira a múltra koncentrálniuk, de... Nekem az volt a benyomásom, hogy a lány túlságosan hamar engedte el a múltat, aminek a terhét egészen addig folyamatosan magával hordozta. Világos, hogy Ethan maga a megtestesült álom a számára, de könyörgöm! Egy ekkora pofáraejtés után, én biztosan tovább várattam volna, mire megbocsátok neki. Sokkal tovább. Kegyetlen volnék? Meglehet, de akkor a srác mi volt? Szent? 
Mivel a Megtört Júlia voltaképpen a boldog egymásra találásra épít, tele van erotikus jelenetekkel. Ezzel alapvetően nem volt akkora bajom, hiszen az előzőben talán csak egy-két ilyen jellegű résszel találkozhattunk, de azért volt valami, ami még nekem is feltűnt, ez pedig Ethan pénztárcája. Nem viccelek! Van egy szakasz a könyvben, amikor relatíve sok szexjelenet következik egymás után, és ehhez valamilyen rejtélyes okból kifolyólag, minden egyes alkalommal a férfi tárcájából kerül elő a varázslatos óvszer csomag. Oké, tudjuk, hogy a sztereotípia szerint a pasik tárcájában mindig van egy csomag óvszer, biztos ami biztos alapon, de itt... szerintem egy valóságos óvszercsomag-csíkot rejtegethetett benne, mert más magyarázatot egyszerűen nem tudok kitalálni arra, hogy miért volt nála mindig, amikor szükség volt rá. És ez apróságnak tűnhet, de amikor már ezen elkezdek gondolkodni egy erotikus regény kapcsán, akkor lehet sejteni, hogy valami nem oké ezzel a könyvvel. Nekem a már fent említett gyors megbocsátással volt gondom leginkább. A történet többi része elment, bár Ethan és az apja kapcsolata továbbra is egy tragédia. Ha jól emlékszem, van egy novelláskötet, amiben karácsonykor a fiatalok hazalátogatnak a Holt-házaspárhoz, és talán abban választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy mire fel marja egymást ennyire apa és fia, de ebben a sztoriban ez a szál megint csak lóg a levegőben, épp úgy, mint korábban.  

És akkor az Álnok szerelemről néhány szót. Sajnos, én hatalmasat csalódtam ebben a kötetben, ugyanis végig olyan érzésem volt, mintha Rayven egyszerűen kifogyott volna az ötletekből, de szükségét érezte, hogy trilógiát írjon, ezért gyakorlatilag Ctrl+c Ctrl+v megírta újra a Hitvány Rómeót, csak átnevezte a szereplőket. Oké, Elisa karakterét már bemutatta nekünk az előző részek alkalmával, ez igaz, de ami ebben a könyvben történik, az egyszerűen a vicc kategória.
A történet voltaképpen ugyanaz. Megint adódik egy páros, akik mit ad Isten, hat évvel korábban egy párt alkottak, majd szétmentek, és most újra találkoznak... Az egyetlen gond, hogy ezúttal a páros férfi tagja, foglalt... Vagy legalábbis elméletben foglalt. Ezt azért mondom így, mert Liam gyakorlatilag abban a pillanatban elfelejtkezik arról, hogy menyasszonya van - még csak nem is barátnője -, és ez szerintem elég gáz. Elisa sokban hasonlít Cassie-re, talán annyi a különbség, hogy ő nem tudja olyan sokáig tartani magát, ha a pasiról van szó, pedig, ez esetében munkahelyi elvárás is lenne. De, kit érdekel az ilyesmi, ha egy adoniszról van szó, ugyebár? Tény és való, hogy April, legyen bármilyen szép, nem valami szimpatikus nő. Tipikus iskolapéldája a magával nagyra lévő színésznőcskéknek, akik csupán a mű külsejük miatt jutnak előre. Nem is csoda, hogy Liam szerintem a külsején túl semmit nem látott benne, mert egyszerűen kiborító egy nőszemély. Éppen ezért nem csoda, hogy Elisa rendszeresen hangsúlyozza, hogy ő egyáltalán nem vékony - de gondolom nem is éppen duci csaj -, viszont mellben még April műmellére is ráver pár kört... Hát, igen, látszik, milyen férfi után fut, na. 
Mégis, engem összességében az zavar, hogy benne van ez a szerelmi háromszög, ami valójában egyáltalán nem az. Egy pillanatig sem érezte, hogy Liam különösebben dilemmázna azon, hogy jegyben jár egy nővel, miközben egy másikkal igyekszik újra felmelegíteni a régi románcot. Plusz, szerintem a pasi túlságosan rámenős. Ethan legalább adott némi teret Cassie-nek az első részben, de Liam... ő amikor csak tud, igyekszik a hősnő nyakában lógni. Normális ez? Szerintem nem, viszont bármilyen magyarázatra nyitott vagyok, mert nekem ez így, ebben a formában baromira nem állta meg a helyét. 


Kedvenc karakter(ek): Cassie
Gyűlölt karakter(ek): April
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Bikics Milán
Kiadta: Insomnia Könyve
Év: 2018
Oldalszám: 412
Sorozat: Starcrossed (#2, #3)

Anett Babicz fényképe.

Résztvevő blogok listája:

05.06. CBooks

05.08. Kristina blogja


Nyereményjáték: Ethan és Cassie a Groove-ban, a színészképző iskolájában találkoznak. Elissa is itt tanul mint színpadi ügyelő. A lány miután befejezi az iskolát megismerkedik a színésznek készülő Liammel, akivel aztán később együtt is dolgozik… A színész világban nem ismeretlen, hogy aki együtt dolgozik a másikkal ott előbb utóbb felbukkannak az igazi érzelmek, nem csak a színpadiak. És mint tudjuk a színpad a legjobb rendező! A mostani nyereményjátunkban olyan párokat keresünk, akiket a közös munka hozott össze. A te dolgod az lesz, hogy kitaláld a leírás és fotó alapján a párokat, és beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. A turné végén lehetőséged lesz megnyerni a Megtört Júlia és az Álnok szerelem egy példányát.

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.


A két színész, akik A csodálatos Pókember forgatásán habarodott egymásba, majd 3 éven keresztül kisebb-nagyobb megszakításokkal alkottak egy párt. Most úgy tűnik újra együtt vannak, és hosszú távra terveznek. Hogy hívják őket?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése